ПРОДУКТИ
Кошница

LIFE EXTENSION / PLANT-BASED MULTIVITAMIN / МУЛТИВИТАМИНИ НА РАСТИТЕЛНА ОСНОВА КАПС. X90

LIFE EXTENSION / PLANT-BASED MULTIVITAMIN / МУЛТИВИТАМИНИ НА РАСТИТЕЛНА ОСНОВА КАПС. X90
LIFE EXTENSION / PLANT-BASED MULTIVITAMIN / МУЛТИВИТАМИНИ НА РАСТИТЕЛНА ОСНОВА КАПС. X90
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: LE152
98.65лв.
Купи

LIFE EXTENSION / PLANT-BASED MULTIVITAMIN / МУЛТИВИТАМИНИ НА РАСТИТЕЛНА ОСНОВА КАПС. X90

Хранителната добавка Plant-Based Multivitain е разработена формула изцяло на  растителна основа и включва пълен набор от растителни витамини плюс минерали, за оптимално здраве.

Продуктът е създаден за хора, които следват вегетарианска и веганска диета. Комбинирана е здравословна доза минерали с устойчиво добити витамини от растения, за да се осигурят хранителните вещества, от които тялото се нуждае при такъв режим на хранене.

Хранителната добавка Plant-Based Multivitain носи следните ползи за организма:

  • Компенсира хранителните пропуски, причинени от вегетарианска и веганска диета

  • Поддържа в добра кондиция организма при спортна активност
  • Подпомага за възстановяването след стрес и напрежение
  • Стимулира естествения имунитет
  • Поддържа баланса в организма от необходимите минерали и витамини

Полезните свойства на отделните съставки са:

Витамин А — поддържа зрението, здравословното делене на клетките и дори здравия имунен отговор. В продукта Plant-Based Multivitain формата на витамин А е получена от смесени каротеноиди от екстракт на африканска маслена палма (плод), бета-каротин. Плодовете на африканската маслена палма са с високо съдържание на каротеноиди, включително алфа каротин и бета каротин.

Витамин C — улавя свободните радикали и осигурява защита срещу оксидативен стрес, поради което е един от основните стимуланти на имунната система. Тялото  използва витамин С и за производството на колаген за поддържане на съединителната тъкан, намираща се в стените на артериите, кожата, костите и зъбите.

Витамин D3 — той е от съществено значение за поддържане на когнитивното здраве и ефективност. Също така има решаващо значение за подпомагане на абсорбцията на калций в костната матрица, осигурявайки здрави, здрави кости и зъби.  Витамин D  участва в поддържане на здравето на сърцето и баланса на кръвното налягане.

Витамин Е — предлага антиоксидантна защита и има решаваща функция  за здравето на сърцето, мозъка и имунната система. В продукта е добавен d-алфа токоферол от слънчоглед. Това е несинтетична форма на витамин Е с висока бионаличност за максимални ползи за здравето на цялото тяло.

B-комплекс — Витамините от група B поддържат балансиран метаболизъм. Те помагат на тялото за освобождаване на енергията, съхранявана в храните, за да се осигурят биологични процеси, които поддържат здравето. И тъй като те са метаболитно зависими, витамините от група В работят заедно, за да поддържат цялостното здраве.  Формулата в продукта включва В-комплекс от кълнове на киноа. Добавихме бионалични форми на витамини от група В като рибофлавин 5'-фосфат, фолиева киселина под формата на калциев L-5-метилтетрахидрофолат и метилкобаламин за максимални ползи.

Хранителната добавка Plant-Based Multivitain  съдържа и редица минерали, които също оказват изключително здравословно въздействие. Мултивитамините не са завършени без минералите и другите хранителни вещества, които са от съществено значение за здравословния живот. В продукта има:

Магнезий — помощна молекула или кофактор в стотици ензимни системи, които поддържат различни биологични процеси в тялото. Помага за поддържането на протеиновия синтез, мускулната и нервната функция, като поддържа вече здравите нива на кръвната захар и здравословното кръвно налягане. Използван е магнезиев оксид -форма на магнезий с високо съдържание на елементарен магнезий.

Цинк — основен микроелемент, който тялото използва за клетъчния метаболизъм и здравата имунна функция.

Селен — поддържа здравето на сърцето и мозъка, насърчава здрав възпалителен и имунен отговор и поддържа дълголетието. Потушава активността на свободните радикали. Селенът в продукта е от селенови дрожди. Доказано е, че тази форма на селен повишава активността на специализирани протеини, които играят важна роля в защитата на клетките от оксидативен стрес.

Хранителната добавка Plant-Based Multivitain включва фитонутриенти, еквивалентни на три порции зеленчуци и две порции плодове.

Съставки:(в 1 капс.)(дн. доза /1 капс.)
Витамин А

   (миксирани каротеноиди от aфриканска маслодайна палма (плод), бета-каротин)

300 µg300 µg
Витамин С
    (екстракт от плод на Амла)
30 mg30 mg
Витамин D3
   (холекалциферол от водорасли)
8.33 µg8.33 µg
Витамин Е
    (d-алфа токоферол от слънчоглед)
5 mg5 mg
Тиамин

    (витамин В1 от покълнала киноа /Chenopodium quinoa/)

0.4 mg0.4 mg
Рибофлавин
 (витамин В2/ рибофлавин 5-фосфат от покълнала киноа /Chenopodium quinoa/)
1.083 mg1.083 mg
Ниацин
   (от покълнала киноа /Chenopodium quinoa/)
5.33 mg5.33 mg
Витамин В6

    (пиридоксал 5-фосфат от покълнала киноа /Chenopodium quinoa/)

1.417 mg1.417 mg
Фолат
    (фолат от покълнала киноа /Chenopodium quinoa/
        L-5-метилтетрахидрофолат калциева сол)
133.33 µg133.33 µg
Витамин В12
    (метилкобаламин и кобаламин от покълнала киноа /Chenopodium quinoa/)
2 µg2 µg
Биотин
    (от покълнала киноа /Chenopodium quinoa/)
10 µg10 µg
Пантотенова киселина

   (от покълнала киноа /Chenopodium quinoa/)

1.66 mg1.66 mg
Йод (калиев йодид)50 µg50 µg
Магнезий (оксид)16.66 mg16.66 mg
Цинк (цитрат)3.66 mg3.66 mg
Селен (селенови дрожди)18.33 µg18.33 µg
Манган (цитрат)0.77 mg0.77 mg
Хром (никтинат глицинат)11.67 µg11.67 µg
Молибден (глицинат)15 µg15 µg
Хранителен комплекс от :

    (Покълнала киноа, плод от амла, лук (луковица) /oсигуряващ 22 mg флавоноиди), гроздово семе (oсигуряващо 60 mg проантоцианидини), броколи (надземни части), африканска маслодайна палма (плод), европейски черен бъз (плод), боровинки, сладка череша (плод), червена боровинка (плод),  синя слива (плод), райка ябълка (екстракт и прах).

466.66 mg466.66 mg

Растителна целулозна капсула, микрокристална целулоза, малтодекстрин, нишесте от тапиока, силициев диоксид, растителен стеарат, олеин от палма, акациева смола, средно-верижни триглицериди, хидроксипропилметил целулоза.

Не съдържа: ГМО, глутен. Подходящо за вегани.

Хранителна добавка, 90 V капсули.  

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на организма.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсула дневно, за предпочитане по време на хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.