ПРОДУКТИ
Кошница

LIFE EXTENSION / REST & RENEW / БЕЗСЪНИЕ КАПС. X30

LIFE EXTENSION / REST & RENEW / БЕЗСЪНИЕ КАПС. X30
LIFE EXTENSION / REST & RENEW / БЕЗСЪНИЕ КАПС. X30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: LE138
49.15лв.
Купи

LIFE EXTENSION / REST & RENEW / БЕЗСЪНИЕ КАПС. X30

Rest & Renew е усъвършенствана формула, с патентован екстракт от ашваганда и мелатонин, която допринася за здравословен и пълноценен сън, така че да се събудите свежи и отпочинали на сутринта

Eкстрактът от ашваганда, във формулата на Life Extension, релаксира и подпомага постигане на възстановителен сън, докато мелатонинът е с незабавно и удължено освобождаване, за да ви помогне да заспите бързо и през цялата нощ.

Полезни ефекти от приема на Rest & Renew на Life Extension

  • Съкращава времето, необходимо за действително заспиване;

  • Намалява прекъсванията на съня или нощните събуждания;

  • Противодейства на умората, развита през деня;

  • Антиоксидантно действие;

  • Намалява състоянията, свързани със стреса;

  • Укрепва имунната система;

  • Стабилизира настроенията.

Основни свойства на активните съставки в Rest & Renew

Ашваганда

Ашваганда (Withania somnifera) е вечнозелен храст, който расте в региони на Африка и Азия. Познат е още като "индийски женшен" или "зимна череша". Коренът от ашваганда най-често се използва като лечебна билка за намаляване на стреса.

Ашваганда е мощен адаптоген и най-често се предлага в помощ за намаляване на стрес, тревожност, депресия, безсъние, в резултат на стрес. Той помага за контролиране на кортизола (хормон на стреса) чрез намаляване на активността му в автономната нервна система - системата, отговорна за регулирането на нашите реакции на стрес.

Проучване, проведено при 64 души с хроничен стрес, показва, че след употребата на ашваганда, има 69% намаление на тревожността и безсънието при хората.

Ашваганда се използва още за подпомагане на естествената устойчивост на тялото, както и за здравословно стареене и дълголетие.

Формулата Life Extension Rest & Renew включва клинично проучена доза Shoden ашваганда (120 mg).

Мелатонин

Мелатонинът е хормон, който идва от малката епифизна жлеза, която се намира дълбоко в мозъка. Скоростта на производство на мелатонин и времето на освобождаването му се основават на частите от деня; повече освободен мелатонин, когато е нощ и тъмно, по-малко през деня, когато има повече светлина. Със стареенето епифизната жлеза произвежда по-малко мелатонин и това намалено производство става по-осезаемо след 40-годишна възраст.

Мелатонинът често се нарича хормон на съня и с основателна причина. Това е едно от най-широко използваните помощни средства за сън и популярен естествен лек за безсъние.

Мелатонинът е регулатор на съня или фасилитатор на съня, а не индуктор на съня, защото помага да се регулира биологичният часовник на организма и циклите сън-събуждане.

Jet lag е състояние, което се случва, когато човек бързо пътува през много часови зони, което води до прекъснат сън, умора през деня и общо усещане за дискомфорт. Доказано е, че мелатонинът е полезен за намаляване на симптомите на реактивно закъснение в няколко проучвания.

Освен, че повлиява циклите на съня, мелатонинът е един от най-мощните антиоксиданти в природата, като помага да се предпази тялото от дегенерация, дължаща се на увреждане на свободните радикали.

Мелатонинът също така намалява чувствителността към стрес, укрепва имунната система и подобрява настроението. Ниските нива на мелатонин са свързани с хипертония и намален имунитет.

Всяка капсула Rest & Renew съдържа 1,5 mg микроактивен мелатонин.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:

Shoden® Ашваганда
Екстракт (корен и лист), стандартизиран до 35% витанолид глюкозиди

120 mg120 mg

Мелатонин MicroActive® 

1.5 mg1.5 mg

Микрокристална целулоза, растителна целулозна капсула, дикалциев фосфат, растителен стеарат, натриев алгинат, силициев диоксид, карнаубски восък.

Не съдържа: ГМО, глутен.

Хранителна добавка, 30 V капсули

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното състояние на нервната система.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Да не се използва едновременно при употреба на алкохол.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсула вечер, 30-60 минути преди сън.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.