ПРОДУКТИ
Кошница

LIFE EXTENSION / SE-METHUL L-SELENOCYSTEINE / СЕЛЕН (СЕ-МЕТИЛ Л-СЕЛЕНОЦИСТЕИН) 200МГ КАПС. X90

LIFE EXTENSION / SE-METHUL L-SELENOCYSTEINE / СЕЛЕН (СЕ-МЕТИЛ Л-СЕЛЕНОЦИСТЕИН) 200МГ КАПС. X90
LIFE EXTENSION / SE-METHUL L-SELENOCYSTEINE / СЕЛЕН (СЕ-МЕТИЛ Л-СЕЛЕНОЦИСТЕИН) 200МГ КАПС. X90
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: LE158
33.50лв.
Купи

LIFE EXTENSION / SE-METHUL L-SELENOCYSTEINE / СЕЛЕН (СЕ-МЕТИЛ Л-СЕЛЕНОЦИСТЕИН) 200МГ КАПС. X90

Se-Methyl L - селеноцистеин е естествено съединение на селена, което защитава клетките и тъканите от окислително увреждане и поддържа както функцията на клетките, така и клетъчното делене.

Селенът е съществен микроелемент за човешкото здраве. Той координира функционирането на определени протеини, за да направи жизненоважните съединения, известни като селенопротеини. Селенопротеините са важни антиоксидантни ензими, които помагат за блокиране на клетъчното увреждане от свободните радикали и поддържат функцията на клетките.

Може би най-известният селенопротеин е антиоксидантният ензим глутатион пероксидаза. Всяка молекула глутатион пероксидаза се нуждае от четири единици селеноцистеин и катализира реакция, при която глутатион отстранява свободния радикал. Чрез балансиране на реакциите на клетъчно окисляване и редукция, глутатион пероксидаза и други селенопротеини защитават клетките и тъканите от окислително увреждане и поддържат функцията на клетките и клетъчното делене.

Se-Methyl L - селеноцистеин е естествено срещаща се селено-аминокиселина, която се синтезира от растения като чесън и броколи.

В клиничните проучвания е доказано, че Se-Methyl L - селеноцистеин се абсорбира по-бързо от другите форми на селен.

Ползи

  • Поддържа функцията на клетките и клетъчното деление.
  • Защитава клетките и тъканите от окислително увреждане.
  • Оптимизира синтеза и активността на щитовидните хормони.
  • Поддържа имунното здраве.

Форми на селен

Селенът, както и селеноцистеинът, са част от ензим, който помага да се регулира активирането на хормона на щитовидната жлеза. Селенът оказва благоприятно въздействие за поддържане на когнитивните способности, настроение и метаболизъм, като защитава функцията на щитовидната жлеза и оптимизира синтеза и активността на щитовидните хормони.

Комбиниране с витамини

Селенът може да спомогне за правилното регулиране на имунната система. Освен че стимулира Т-клетките, клетките естествени убийци и други имунни клетки, селенът поддържа и здравословна възпалителна имунна дейност. Селенът действа в синергия с витамин Е като защитава липидите и поддържа имунното здраве. Неговата абсорбция и бионаличност са повишени при наличието на витамини А, С, D и Е.

Органично съединение

Se-Methyl L - селеноцистеин е естествено срещащо се селеново съединение, което се синтезира от растения като чесън и броколи и демонстрира положителни ефекти върху функцията на клетките. Като органично съединение, то е по-лесно абсорбируемо от неорганичните селенови соли, които обикновено се използват в добавки. За разлика от селенометионина, Se-Methyl L - селеноцистеин е тясно свързан с физиологичната форма селеноцистеин, необходим за синтеза на селенопротеини, като глутатион пероксидаза.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Селен (Se-Methyl L-Селеноцистеин)200 mcg200 mcg

Микрокристална целулоза, растителна целулозна капсула, стеаринова киселина, силициев диоксид.

Не съдържа: ГМО. Подходящо за вегани / вегетарианци.

Хранителна добавка, 90 V- капсули.  

Дозировка и приложение

Приложение: Антиоксидант. Допринася за нормалното функциониране на клетките и тъканите, както и за защита на клетките от оксидативен стрес.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: по 1 капсула дневно по време на хранене.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на опаковката.