ПРОДУКТИ
Кошница

LIFE EXTENSION / SILYMARIN / СИЛИМАРИН 100МГ КАПС. X90

LIFE EXTENSION / SILYMARIN / СИЛИМАРИН 100МГ КАПС. X90
LIFE EXTENSION / SILYMARIN / СИЛИМАРИН 100МГ КАПС. X90
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: LE161
38.55лв.
Купи

LIFE EXTENSION / SILYMARIN / СИЛИМАРИН 100МГ КАПС. X90

Добавката Silymarin на LIFE Extension съдържа висококачествен силимарин, съединение, извлечено от млечен бодил. Тя поддържа функциите на черния дроб, осигурява антиоксидантна защита и др.

Силимаринът е основното активно съединение в екстракта от млечен трън (Silybum marianum) и предлага мощна антиоксидантна защита за черния дроб. Силимарин на LIFE Extension е формулиран със същите съставки като в клиничните проучвания за подпомагане функциите на черния дроб.

Ползи

  • Поддържа и подпомага функциите на черния дроб
  • Насърчава здравословния възпалителен отговор на клетъчно ниво
  • Осигурява мощна антиоксидантна защита

Черният дроб е голям жлезист орган, отговарящ за преработката на витамини и хранителни вещества от храната във форма, която може да бъде използвана от тялото. Той рециклира  съединения (като желязо) от червените кръвни клетки, синтезира плазмени протеини, произвежда важни хормони, отделя жлъчка и преобразува захарите в гликоген. Също така черният дроб отговаря за естествените процеси на детоксикация на организма.

Хепатозащитните съединения като силимарин са полезни не само за черния дроб, но и за цялостното здравословно състояние и жизненост на организма. Силимаринът, смес от флавонолигнани, извлечени от млечния трън, помага за инхибирането на оксидативния стрес и поддържането на функциите на черния дроб. Предклиничните доказателства предполагат, че силимаринът може също да насърчи здравословен възпалителен отговор на клетъчно ниво.

Формулата на LIFE Extension съдържа и цитрусов комплекс от корите и плодовете на горчив портокал, богат на биоактивни флавоноиди. Флавоноидите са полифенолни съединения, които инхибират окисляването и подобряват функциите на черния дроб.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Силимарин (екстракт от семена на млечен бодил)100 mg300 mg
Цитрусови биофлавоноиди от горчив портокал (кора и плод)25 mg75 mg

Микрокристална целулоза, растителна целулозна капсула, силициев диоксид, стеаринова киселина.

Не съдържа: ГМО. Подходящо за вегани / вегетарианци.

Хранителна добавка, 90 V-капсули.  

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на черния дроб.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: По 1 капсула 1-3 пъти дневно.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на опаковката.