ПРОДУКТИ
Кошница

LIFE EXTENSION / TAURINE / ТАУРИН 300ГР ПРАХ

LIFE EXTENSION / TAURINE / ТАУРИН 300ГР ПРАХ
LIFE EXTENSION / TAURINE / ТАУРИН 300ГР ПРАХ
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: LE188
59.75лв.
Купи

LIFE EXTENSION / TAURINE / ТАУРИН 300ГР ПРАХ

Аминокиселината таурин е известна с това, че поддържа здравето на сърцето. Тауринът осигурява редица други ползи за здравето - от насърчаване на стабилността на клетъчната мембрана до принос за нормалната функция на нервната система. Наред с това, тауринът помага за поддържане на вече здравословно кръвно налягане и нива на глюкоза в кръвта, насърчава възстановяването на мускулите след тренировка и др.

Ползи на Taurine Powder

 • Допринася за цялостното сърдечно-съдово здраве.
 • Насърчава здравословната функция на нервната система.
 • Допринася за нормалното функциониране на скелетните мускули.
 • Подкрепя инсулиновия отговор и здравословния метаболизъм на глюкозата.
 • Помага за поддържане на вътреклетъчния електролитен баланс (особено калций).
 • Поддържа здравето на очите.
 • Насърчава стабилността на клетъчната мембрана и водния баланс (осморегулация).
 • Насърчава образуването на жлъчна сол.
 • Помага за поддържането на когнитивната функция и целостта на невроните.

Тауринът е една от най-разпространените аминокиселини в човешкото тяло. Той се намира в повечето тъкани, включително сърцето, черния дроб, бъбреците и мозъка. Присъствието на таурин в тялото е свързано с широк спектър от ползи за здравето - особено за сърцето и сърдечно-съдовата система. Тауринът подпомага движението на вода и калций през клетъчните мембрани, което помага за поддържане стабилността на клетъчната мембрана. Също така насърчава производството на жлъчна сол в черния дроб.

Насърчава здравето на сърцето

Изследванията показват, че тауринът допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система по различни начини. Той спомага за поддържането на вече здравословно кръвно налягане, сърдечен ритъм и съдова функция и насърчава здравословното свиване на сърдечния мускул. Тауринът може да помогне за насърчаване на нормалния инсулинов отговор и да поддържа вече здравословни нива на глюкоза в кръвта.

Тауринът и нервната система

Тауринът е особено концентриран във възбудимите тъкани на централната нервна система. Той играе важна невропротективна роля, отчасти чрез способността му да поддържа воден и електролитен баланс в клетъчните мембрани, да инхибира окислителните процеси и да насърчава здравословен възпалителен отговор. Тауринът допринася за нормалната когнитивна функция и поддържа здравето на ретината. 

Тауринът и мускулите

Тауринът поддържа здравето на скелетните мускули и е доказано, че подпомага тялото при изпълнение на физически упражнения и спомага за поддържане на мускулната маса и функциониране с напредване на възрастта. В редица изследвания е доказано, че тауринът подпомага здравословното стареене и насърчава дълголетието.

Съставки:в ¼ ч.л. / дн. доза
Таурин750 mg

Не съдържа: ГМО. Подходящо за вегани/вегетарианци.

Хранителна добавка, 300 g пудра 

Дозировка и приложение

Приложение: Антиоксидант.Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата, скелетната и нервна системи и клетъчното здраве.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчвана доза от продукта за дневен прием: По ¼ ч.л.  дневно, разтворени във вода или сок.  Мерителната лъжичка е приложена в опаковката.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.