ПРОДУКТИ
Кошница

LIFE EXTENSION / TMG / ТМГ (ТРИМЕТИЛГЛИЦИН) 500МГ КАПС. X60

LIFE EXTENSION / TMG / ТМГ (ТРИМЕТИЛГЛИЦИН) 500МГ КАПС. X60
LIFE EXTENSION / TMG / ТМГ (ТРИМЕТИЛГЛИЦИН) 500МГ КАПС. X60
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: LE194
38.95лв.
Купи

LIFE EXTENSION / TMG / ТМГ (ТРИМЕТИЛГЛИЦИН) 500МГ КАПС. X60

TMG (Триметилглицин) е аминокиселина, която допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, защита на клетките на черния дроб, както и за метилирането на хомоцистеина в метионин.

TMG (Триметилглицин) е аминокиселина, която допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, защита на клетките на черния дроб, както и за превръщането на хомоцистеина в метионин. Триметилглицинът регулира здравословните нива на хомоцистеина за по-добра сърдечно-съдова функция. Влияейки положително върху нивата на хомоцистеина, TMG поддържа нормалното функциониране на системите в целия организъм.

Основни ползи:

  • Поддържа нормалните нива на кръвното налягане и на хомоцистеина.
  • Подпомага намаляването на възпалителните процеси.
  • Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система и черния дроб.
  • Стимулира поддържането на нормална митохондриална функция.
  • Подпомага здравето на целия организъм.
  • Не съдържа ГМО.

През 50-те години на XX век учените са стигнали до заключението, че TMG (Триметилглицин) е полезен за нормалната функция на сърцето. Подобно на някои витамини от група В (B6, B12 и фолат) TMG е метилирана аминокиселина. Тя играе ролята на донор на метилни групи, което улеснява процеса на токсичния хомоцистеин в метионин.

Какво представлява метилирането?

Метилирането е биологичен процес, който протича непрекъснато в човешкото тяло. Той е важна стъпка в превръщането на хомоцистеин (токсична аминокиселина) в метионин – безопасна и жизненонеобходима за тялото аминокиселина. Метилирането може да бъде потиснато от нездравословен начин на живот и хранене.

Каква е ролята на TMG?

Ролята на TMG в метаболизма на хомоцистеина е още по-решаваща, когато нивата на витамин В са ниски. Някои данни сочат, че TMG може да бъде по-ефективен, отколкото фолата при регулиране нивата на хомоцистеин. Множество научни изследвания са доказали способността му да подпомага здравословните нива на хомоцистеин, самостоятелно или в комбинация с други хранителни вещества. Това потвърждава статуса му на важно вещество за сърдечно-съдовата система и цялостното здраве на организма.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Триметилглицин (TMG) като бетаин анхидрос500 mg1000 mg

Глицерин, растителна целулозна капсула, пречистена вода.

Не съдържа: ГМО.

Хранителна добавка, 60 V капсули

Дозировка и приложение

Приложение: TMG (Триметилглицин) е аминокиселина, която допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, защита на клетките на черния дроб, както и за метилирането на хомоцистеина в метионин.

Забележка: Ако се появи мускулно напрежение или главоболие намалете дозата или преустановете временно приема. При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: По 1-2 капсули дневно (за предпочитане сутрин). Продуктът трябва да се приема едновременно с ко-факторс витамини: В6, В12 и фолиева киселина.

Съхранение:На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.