ПРОДУКТИ
Кошница

LIFE EXTENSION / VITAMIN C AND BIO-QUERCETIN PHYTOSOME / ВИТАМИН С И БИО КВЕРЦЕТИН ФИТОЗОМИ ТАБЛ. X60

LIFE EXTENSION / VITAMIN C AND BIO-QUERCETIN PHYTOSOME / ВИТАМИН С И БИО КВЕРЦЕТИН ФИТОЗОМИ ТАБЛ. X60
LIFE EXTENSION / VITAMIN C AND BIO-QUERCETIN PHYTOSOME / ВИТАМИН С И БИО КВЕРЦЕТИН ФИТОЗОМИ ТАБЛ. X60
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: LE208
32.35лв.
Купи

LIFE EXTENSION / VITAMIN C AND BIO-QUERCETIN PHYTOSOME / ВИТАМИН С И БИО КВЕРЦЕТИН ФИТОЗОМИ ТАБЛ. X60

Продуктът на Life Extension комбинира витамин С и ултра абсорбираща се форма на биокверцетин, чиято степен на усвояване е 50 пъти по-висока от абсорбцията на традиционния кверцетин.

Биокверцетинът във Vitamin C and Bio-Quercetin Phytosome е обвит във фитозомна фосфолипидна сфера, която подобрява бионаличността му и ефектите му върху имунното здраве.

 Ползи

  • Допринася за нормалното функциониране на имунната система.
  • Подпомага профилактиката на вирусни и бактериални инфекции.
  • Проявява силно противовъзпалително действие.
  • Осигурява висока антиоксидантна защита.
  • Стимулира производството на колаген и усвояването на желязо от диетата.
  • Спомага за нормалното състояние на сърдечно-съдовата система.  

Антивирусна активност на кверцетина

Потенциалните антивирусни свойства на биофлавоноида кверцетин са изследвани в многобройни проучвания. Резултатите от тях показват, че кверцетин потиска способността на някои грипни вируси да навлизат в клетките и намалява риска от инфекция. В комбинация с витамин С, антивирусните му ефекти значително се увеличават.

Витамин С и кверцетин имат синергично антивирусно действие. Витамин С подобрява усвояването на кверцетина, а кверцетинът от своя страна забавя разграждането на витамин С и увеличава ефективността му в организма.

Защо да изберете Vitamin C and Bio-Quercetin Phytosome

Стандартната форма на кверцетин, влагана в повечето добавки, се усвоява слабо и няма добра клинична ефикасност. Причината е, че кверцетинът е съединение с ниска водоразтворимост, ниска стабилност и ниска бионаличност. Тези характеристики ограничават неговите ползи и предполагат необходимост от прием на по-високи дози, за да се постигне дори минимален ефект. 

Редица проучвания показват, че при комбинирането на кверцетина с фосфатидилхолинов комплекс от слънчоглед, разтворимостта, пероралната абсорбция и биологичните ефекти на този биофлавоноид значително се повишават.

Кверцетинът в продукта Vitamin C and Bio-Quercetin Phytosome е включен в комплекс с фосфатидилхолин от слънчоглед с цел максимално подобрено усвояване, висока бионаличност и мощен антиоксидантен ефект.

Синергичната комбинация от кверцетин и витамин С проявява мощно антивирусно и имуностимулиращо действие, и намалява риска от инфекции през студения сезон. 

Съставки:В 1/2 табл.:Дн. доза:
Витамин С (аскорбинова киселина)500 mg500 mg
Био кверцетин фитозоми 

(осигуряващи 5 mg кверцетин/ от японска фалопия, концентрат от цвят и пъпка), фосфтадилхолинов комплекс /от слънчоглед/)

 

7.5 mg7.5 mg

Микрокристална целулоза, стеаринова киселина, кроскармелоза натрий, растителен стеарат, силициев диоксид, обвивка (хидроксипропил метил-целулоза, глицерин).

Не съдържа: ГМО.

Хранителна добавка, 60 V-таблетки. 

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за поддържане на нормалното състояние на костите, хрущялите, зъбите и венците. Антиоксидант. Допринася за нормалното функциониране на организма и защита на клетките от оксидативен стрес.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: по 1/2 таблетка дневно по време на хранене.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на опаковката.