ПРОДУКТИ
Кошница

Maitake D-fraction Майтаке D-Фракция Стандарт капс. x 120

Maitake D-fraction Майтаке D-Фракция Стандарт капс. x 120
Maitake D-fraction Майтаке D-Фракция Стандарт капс. x 120
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a10453
71.88лв.
Купи

Maitake D-fraction Майтаке D-Фракция Стандарт в подкрепа на имунната система

Maitake D-Fraction® съдържа синергична смес от уникалния бета -1,3/1,6 глюкан и екстракт от цяло плодно тяло на медицинската гъба Майтаке.

Maitake D-Fraction® - патентованият екстракт от Майтаке в продукта е една от най-ефективните природни съставки за възстановяване и поддържане на имунното здраве.


Майтаке (Grifola frondosa) е лечебна диворастяща гъба, разпространена в някои части на Япония, Китай и Северна Америка. Расте в основата на дъбови, брястови и кленови дървета. В Китай и Япония употребата й с медицински цели датира от хиляди години.

Майтаке съдържа бета-глюкани, антиоксиданти, витамини В и С, минерали, аминокиселини, фибри и други компоненти. Както при много други медицински гъби, най-ценните активни вещества в Майтаке са бета-D-глюканите, по-известни като бета-глюкани.

 

Какво представляват бета-глюканите
Бета-D-глюканите са най-високо ценените и най-мащабно изследваните съединения в лечебните гъби. Принадлежат към група физиологично активни съединения, наречени модификатори на биологичния отговор. Представляват специфичен вид полизахариди с активни имуномодулиращи, противоракови, кардиопротективни, хепатопротективни, антиоксидантни и антимикробни ефекти.

Установено е, че най-биологично активни са 1,3/1,6 бета–глюканите, които се съдържат и в продукта на Mushroom Wisdom.

Съществуват различни полизахаридни фракции от бета-глюкани, получени в процеса на стандартизиране на екстрактите от медицински гъби. Сред тях, D-фракцията притежава най-висока активност при перорално приложение.

 

Какво представлява D-фракцията на Майтаке
D-фракцията, извлечена от Майтаке е полизахаридно, свързано с протеини съединение. Многобройни изследвания доказват, че D-фракцията на Майтаке притежава мощни имуностимулиращи, антивирусни и противоракови свойства.

 

Установено е, че натуралната, висококачествена D-фракция на Майтаке проявява следните свойства:

  • оказва силно имуностимулиращо действие;
  • подпомага терапията при различни вирусни и бактериални инфекции;
  • мощен адаптоген, който увеличава енергията и помага за справяне с физически и емоционален стрес;
  • допринася за поддържане нормални нива на холестерола и оптимално здравословното състояние на сърдечно-съдовата система ;
  • съдейства за нормализиране нивата на кръвната захар при диабет тип 2;
  • използва се в терапията на ракови заболявания, но в този случай приемът на Майтаке D-фракцията трябва да се съгласува с медицинско лице.
  • Производителят на Maitake D-fraction® Standard - Mushroom Wisdom има повече от 25 години опит в разработването на висококачествени екстракти от медицински гъби.