ПРОДУКТИ
Кошница

Manuka Формула в подкрепа на сърдечно-съдовата система с мед MGO 300 табл х30

Manuka Формула в подкрепа на сърдечно-съдовата система с мед MGO 300 табл х30
Manuka Формула в подкрепа на сърдечно-съдовата система с мед MGO 300 табл х30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8494
36.20лв.
Купи

Manuka Формула с мед MGO 300 в подкрепа на сърдечно-съдовата система

натурална формула, съчетаваща едни от най-полезните за сърцето и кръвоносните съдове природни съставки!

Heart of the Hive тонизира сърдечния мускул, допринася за превенцията на възпалителни процеси в кръвоносните съдове и подпомага нормалното състояние на ендотелната тъкан (клетъчен слой, намиращ се от вътрешната страна на кръвоносните съдове).

Всяка таблетка Heart of the Hive съдържа оригинален новозеландски пчелен мед от манука, екстракт от прополис, пчелен прашец, витамини В1 и В3, коензим Q10, ресвератрол и растителни стероли. Тази уникална комбинация от съставки проявява мощен кардиопротективен ефект и висока антиоксидантна активност.

 

Heart of the Hive осигурява следните ползи:
стимулира доставянето на кислород и енергия към сърцето;
допринася за поддържане на нормалния сърдечен ритъм;
подпомага профилактиката на възпалителни процеси в стените на кръвоносните съдове;
може да спомогне за понижаване нивата на холестерола и контрола върху кръвното налягане;
съдейства за поддържане на тонуса и увеличаване на издръжливостта при физически натоварвания.
 

Полезни свойства на всяка от съставките в Heart of the Hive
 

Оригинален новозеландски пчелен мед от манука

Този уникален мед се добива се от пчелни кошери, разположени в зелените планини на Нова Зеландия. Медът в Heart Of The Hive е източник на 300 MGO (метилглиоксал) – активната съставка, която превръща меда от манука в толкова ценен продукт.

MGO е природно съединение, получено от дихидроксиацетон (DHA) – компонент, естествено срещащ се в нектара от манука. Нивата на MGO в меда са определящи за медицинските му качества. Продуктът Heart of the Hive съдържа 300 MGO, което означава, че той притежава висока терапевтична стойност.

Медът от манука в Heart of the Hive формула е лиофилизиран – т.е. изсушен чрез замразяване и приведен в прахообразна форма. Лиофилизацията е един от най-сполучливите методи за обработка и съхранение на хранителни продукти и концентрати, който запазва полезните биологично активни вещества в състава им.

 

Прополис

Прополисът е източник на растителни химикали - флавоноиди, притежаващи мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Този пчелен продукт понижава кръвното налягане, намалява изтощението и осигурява много енергия за всички органи и системи в тялото.

 

Пчелен прашец

Отдавна почитан в традиционната билкова медицина заради своите противовъзпалителни свойства, пчелният прашец спомага за намаляване на мазнините в кръвта, които играят ключова роля в развитието на сърдечни заболявания.

Анализ на полски учени от 2015 г. съобщава, че пчелният прашец намалява нивата на холестерола и подобрява зрителната способност при късогледство в случаите, в които то е причинено от запушване на артериите.

 

Ресвератрол

Това естествено растително съединение, съдържащо се в червеното вино, гроздето и горски плодове осигурява изключителни ползи за сърцето и кръвоносните съдове.

Ресвератролът е мощен антиоксидант, защитаващ клетките от свободните радикали. При редовен прием спомага за контрола върху кръвното налягане.

 

Коензим Q10 (CoQ10)

Този антиоксидант се намира във всяка клетка на тялото, като най-високи са нивата му в клетките на сърдечния мускул и черния дроб. Установено е, че нивата на коензим Q10 са ниски у по-възрастните хора, както и у пациенти със сърдечно-съдови заболявания.

Изследване на учени от Мелбърн, Австралия от 2007 г. показва, че добавките с CoQ10 ефективно понижават кръвното налягане.

 

Растителни стероли

Естествени химикали, съдържащи се в някои плодове и зеленчуци, ядки и пълнозърнести храни. Те потискат абсорбцията на холестерол в червата и понижават общите нива на „лошия“ LDL холестерол.

 

Витамин В1 (тиамин)

Необходим е за нормалната функция на сърцето и нервната система. Участва в активирането на ензимите, участващи в разграждането на въглехидрати, протеини и мазнини.

Според Световната здравна организация дефицитът на тиамин може да доведе до учестен пулс, слабост и задух.

 

Витамин В3 (ниацин)

Има критично важно значение за нормалната функция на нервната система и сърдечното здраве. Доказано е, че спомага за понижаване нивата на холестерола.

Проучване от 2011 г. от Оксфордския университет установява, че ниацин понижава „лошия“ LDL холестерол и същевременно повишава нивата на „добрия“ HDL холестерол. 

 

Heart Of The Hive е произведен от новозеландската компания Manuka doctor, която към момента е в топ 3 на производителите на оригинален новозеландски пчелен мед от манука. Heart Of The Hive е част от специалната серия продукти на Manuka doctor – ManukaPlus, в които медът от манука е комбиниран с други природни съставки. 

 

 

Състав:

Съставки:    В 1 табл.:    Дн. доза:
Витамин В1 (тиамин хидрохлорид)    1.1 mg    1.1 mg
Ниацин (витамин В3/никотинамид)    16 mg    16 mg
Растителни стероли (от соя)    100 mg    100 mg
Прополис (екстракт)    100 mg    100 mg
Мед от манука (изсушен чрез замразяване)    100 mg    100 mg
Пчелен прашец (пудра)    100 mg    100 mg
Коензим Q10    50 mg    50 mg
Ресвератрол    5 mg    5 mg

Дикалциев фосфат, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, силициев диоксид, хидроксипропил метил целулоза, глицерол, карнаубски восък.

*MGO (Сертифициран за естествено съдържание на метилглиоксал (най-малко 300mg/кг)

100% произход Нова Зеландия. Чист и непастьоризиран

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, глутен, ядки, млечни, дрожди, ГМО

 

Начин на употреба:

по 1 таблетка дневно.