ПРОДУКТИ
Кошница

Manuka Формула за силен имунитет с мед капс х30

Manuka Формула за силен имунитет с мед капс х30
Manuka Формула за силен имунитет с мед капс х30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8495
32.90лв.
Купи

Manuka Формула с мед за силен имунитет

Ако често боледувате, оплаквате се от липса на енергия и срещате трудности при изпълнението на всекидневните задачи, тялото ви дава ясен сигнал, че се нуждае от подкрепа. Причина за това е, че организмът ни, заради определени хранителни дефицити, лоши навици, недостатъчно сън и повишен стрес, отслабва съпротивителните си сили срещу атаките на различни болестотворни патогени. Именно те атакуват тялото, особено през периоди с повишена заболеваемост като зимните месеци, като сериозно понижават здравния ни статус.
Осигурете си мощна имунна подкрепа и повишени жизнени сили с  ManukaPlus High Strength Vitamin D3 25 µg Energy & Immune Boost – отлично балансирана многокомпонентна формула с активни съставки – растителни съставки, витамини и минерали, с доказано действие за подсилване на имунитета:

Витамин D3     
Витамин В6                
Витамин К2                 
Витамин В12                 
Мед                                
Селен                          
Фолиева киселина  
Лиофилизиран мед от манукас MGO 300 - (технология на щадящо изсушаване при ниски температури)
Гъба майтаке (екстракт)   
 

Основни действия
 
Притежава силно изразено имуностимулиращо, антимикробно, противовъзпалително, противовирусно, антиканцерогенно действие
Предпазва организма от вирусни и бактериални агенти
Действа ефективно при грип и настинка
Намалява нивата на възпаление
Стимулира силна имунна защита и имунен отговор при атака на патогени
Увеличава броя и активността на имунните клетки. Съдейства за производството на достатъчно цитокини – протеини, които помагат да се регулира имунната система, като се насочват към инфекцията и възпалението.
Намалява времето за оздравяване и съдейства за по-бързо възстановяване
Повишава енерията
Подобрява кръвоснабдяването и насищането на тъканите с кислород (особено крайниците и мозъка)
Нормализира хормоналния баланс
Забавя процесите на стареене
Балансира нивата на кръвната захар и холестерола
Подобрява емоционалният тонус и настроението
Увеличава жизнеността и работоспособността
Има детоксикиращ ефект
 

Предимства на комплексната формула на Manuka Plus High Strength Vitamin D3 25 µg  Energy & Immune Boost
 

Manuka Plus High Strength Vitamin D3 25 µg  Energy & Immune Boost е отлично средство за подобряване на имунитета благодарение на уникалната си комбинация от съставки със синергичен ефект:

Приемът на витамин К подобрява метаболизма и съдейства за по-доброто усвояване на витамин D3.
Витамин B12 подпомага усвояването на фолиева киселина. 
Медта подобрява усвояването на витамин С и цинк в меда от манука
Лечебният минерал селен подсилва действието на витамините А, Е и С.
Витамин В6 се усвоява по-добре благодарение на магнезия в меда от манука
 

Действие на основните съставки

Витамин D3
Витамин D3 (холекалциферол) е мастноразтворим витамин, който може да си набавим чрез храната, а също така може да бъде синтезиран в по-дълбоките епидермални слоеве на човешката кожа под влияние на ултравиолетовата (UV-В) слънчевара диация и топлина. Той е сред най-доказаните средства в превенцията на вирусни и грипни състояния, особено съпроводени с респираторни инфекции. Притежава силни имуностимулиращи свойства и увеличава активността на имунните клетки, които прихващат болестотворнитепатогени. В същото време ускорява времето за оздравяване и възстановяване, ако вече има налични симптоми. Особена негова характеристика е предпазването от усложнения, което води до „повтаряне“ на вируса.

Витамин D3 действа стимулиращо на цялото тяло като понижава стреса, напрежението и подобрява работата на мозъка.

Мед от манука
Медът от манука– храст, подобен на чаено дърво, който се среща в Нова Зеландия и някои части на Австралия, е известен като природен антибиотик. Той притежава най-силните антибактериални, противовъзпалителни и противогъбични свойства, които надвишават многократно тези на всички други видове мед. Най-значимият антибактериален елемент в продукта е метилглиоксалът (MGO), който е с изключително висока концентрация. В медът от манукасе съдържат повече ензими, отколкото в обикновения мед. Богат на много витамини от група В (В6, тиамин, рибофлавин, ниацин, пантотенова киселина), желязо, манган, магнезий, фосфор, натрий, калий, цинк - в 4 пъти по-голяма концентрация спрямо обикновения мед.

Медът от манукадейства укрепващо на имунитета и помага при  възпалителни процеси. Той спира развитието на бактериите, помага при простуда, кашлица и грип, регулира холестерола, ускорява оздравяването при УНГ-инфекции. Действа благотворно при стомашно-чревни нарушения, облекчава симптоми като киселини, стомашни болки, гастрит, раздразнено дебело черво. Ускорява заздравяването на рани и съдейства за бързата регенерация на кожата. Помага при възпаление на венците, кариеси и афти.

Витамин В6
Витамин В6 е водоразтворим витамин, известен още като пиридоксин, който действа като кофактор на повече от 60 ензима и участва в обмяната на мазнините, въглехидратите и белтъците.

Витамин В6 взема участие в обмяната на триптофана, в превръщането на серина в глицин, в образуването на гама-аминомаслената киселина.

Витамин В6 играе важна роля в стимулирането на имунната система на човешкото тяло и в предпазването му от редица инфекции.Пиридоксинът е полезен при лечението на голям брой проблеми, свързани със сърцето, кожата, нервната система, както и с депресия, умора и много други.

Витамин В6 е полезен и при лечение на други проблеми като: анемия, ревматоиден артрит, епилепсия, безсъние. Той подпомага отслабването, намалява болката, контролира нивото на кръвната захар.

 

Витамин К2
Витамин К2, наричан още менахинон, е мастноразтворим витамин с важна роля за клетъчната функция и съсирването на кръвта. Той поддържа здравето на костите и предпазва от остеопороза. Подобрява кръвообращението и вследствие на това облекчава симптомите като при разширени вени. Осигурява нормално кръвосъсирване. Поддържа метаболизма на калция и усвояването на витамин D от организма.

Витамин B12 (кобаламин)
Витамин В12 е водоразтворим витамин, който играе изключително важна роля във формирането на червените кръвни клетки, клетъчния метаболизъм, функцията на нервната система и производството на ДНК. Дефицитът му може да доведе до анемия, повишена умора, мускулна слабост, стомашни проблеми, нарушение на когнитивните функции, психични изменения. Витамин B12 отлично се комбинира сфолиева киселина.

Селен
Селенът е микроминерал, който се отличава със силни антиоксидантни качества. Той играе важна роля за поддържане на имунитета и защитата от грип и настинки, особено  и в комбинация с витамините А, Е и С. Подобрява метаболизма. Спомага за хормоналния баланс и функциите на щитовидната жлеза. Притежава силно детоксикиращисвойства и помага на организма да се освободи от вредни вещества, особено тежки метали.

Дефицитът на селен води до често боледуване, хронична умора, мускулна слабост и нарушения в сърдечно-съдовата дейност.

Фолиева киселина
Фолиевата киселина, позната още като витамин В9, е водоразтворимвитамин от В-групата. Тя има важна роля за синтеза и размножаването на клетъчния генетичен материал, тъй като участва в синтеза на аминокиселините, които са основни компоненти на протеините. Заедно с витамин В12 има базисна роля за осигуряване на кислород до клетките. Освен това заедно с Витамин В12 спомага за кислородния транспорт в организма. Недостигът на фолиева киселина води до отслабен имунитет, анемия, отпадналост, отслабване, загуба на апетит и отслабване, понижени когнитивни функции.

Гъба майтаке
Гъбата майтаке е сред най-често използваните екстракти в китайката медицина. Тя има важна роля за подкрепа на имунитета, тъй като е богата на бета-D-глюкани с мощни имуностимулиращи функции. Освен това съдържа голямо количество минерали – калий, калций и магнезий, витамини - B2, D2 и ниацин (витамин PP), както и аминокиселините глутамин, аланин и лизин.

Благодарение на богатия си състав гъбата майтаке намира широко приложение в медицината. Тя подобрява работата на храносмилателната система като стимулира функциите на черния дроб, регулирайки мастния и въглехидратния метаболизъм. Прилага се при диабет, хипертония, хронична умора, хроничен хепатит и нервно напрежение.

Редица изследвания потвърждават способността на майтаке да въздейства върху имунната функция като стимулира имунния отговор. Това става посредством мобилизиране на дендритните клетки - първата линия за имунна защита, под въздействието на глюканите.

Мед
Минералът мед участва в многобройни жизненоважни процеси в нашето тяло. Той е необходим за абсорбцията на желязото, а също такаизпълнява имунозащитна функция чрез участие в производството на супероксиддисмутаза– една от най-важните линии на ензимна антиоксидантна защита.

 Медта участва в образуването на аденозинтрифосфат (АТФ) - молекула, която се използва от нашето тяло като универсален енергиен източник. Този минерал е важен за синтеза на някои ключови хормони и за образуването на колаген.

 

Съставки:                (в 1 капс.)         дн.доза


Витамин D3                 25 µg                25 µg
Витамин В6                 2.8 mg            2.8 mg
Витамин К2                  33 µg               33 µg
Витамин В12                  5 µg                 5 µg
Мед                                 1 mg                1 mg
Селен                           110 µg            110 µg
Фолиева киселина   400 µg            400 µg
Мед от Манука         100 mg          100 mg
  (изсушен, чрез замразяване)
Майтаке (екстракт)    50 mg          50 mg


Пудра от мед от манука (изсушен,чрез замразяване (манука мед  11% , малтодесктрин), слепващ агент (дикалцфиев фосфат дихидрат),  майтаке екстракт , Л-Селенометионин (селен, дикалциев фосфат), холикалциферол (витамин D3, акациева смола, сукроза, слънчогледово масло, царевично нишесте), мед глюконат,  анти-слепващи агенти (магнезиев стеарат, силициев диоксид), Витамин В6 (пиридоксин 5-фосфат), Витамин К2 (менахинон), Фолиева киселина (калциев-Л-метилфолат), витамин В12 (метилкобаламин).
*MGO (Сертифициран за естествено съдържание на метилглиоксал (най-малко 300mg/кг)
100% произход Нова Зеландия . Чист и непастьоризиран мед от манука


Не съдържа: Изкуствени оцветители, глутен, соя, ядки, млечни, дрожди, ГМО.


Приложение: Допринася за нормалоното състояние на имунната  система.
Забележка: Изгягвайте приема на продукта ако страдате от алергии към полени или пчелни продукти. При бременност, кърмене, астма или други алергии се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.


Препоръчителна доза за дневен прием от продукта:  

По 1 капсула дневно след хранене. 


Съхранение: На сухо място, недостъпно за деца, при температура до 25° C, далеч от пряка слънчева светлина. Да се консумира до 60 дни след отваряне.
Годност и партида: Маркирани на дъното на опаковката.
Мед от Манука произведно в Нова Зеландия за Manuka Doctor
Производите: Manuka™Doctor Великобритания 
Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48
Тел: 0700 12 498