ПРОДУКТИ
Кошница

Manuka Формула против петна по кожата с мед MGO 300 табл х30

Manuka Формула против петна по кожата с мед MGO 300 табл х30
Manuka Формула против петна по кожата с мед MGO 300 табл х30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8491
27.50лв.
Купи

Manuka Формула с мед MGO 300 против петна по кожата

Специализирана натурална формула за редуциране на различни видове петна по кожата. Комбинира природни съставки с антибактериално, противовъзпалително и детоксикиращо действие, подпомагащи възстановяването на кожата по естествен начин.

Продуктът Blemish Bee Free е финалист в най-новата категория „Диетични добавки за красота“ - Pure Beauty Global Awards 2020!

Всяка таблетка Blemish Bee Free съдържа лиофилизиран автентичен новозеландски пчелен мед от лечебния храст манука, екстракт от прополис, цинк и екстракти от репей и къдрав/жълт лапад.

 

Свойства на всяка от съставките в Blemish Bee Free
 

Новозеландски пчелен мед от манука
Рядък и ценен продукт с висок фармакологичен потенциал. Добива се от пчелни кошери в Нова Зеландия, собственост на Manuka doctor – компанията, производител на Blemish Bee Free.

Пчелният мед от манука на Manuka doctor се отличава с мощна антибактериална и антимикробна активност. Гаранция за това са отбелязаните на опаковката на продукта стойности на метилглиоксал (MGO). MGO е най-важният индикатор за терапевтичните свойства на този уникален мед. Представлява естествено съединение, получено от дихидроксиацетон (DHA) – компонент, естествено срещащ се в нектара от манука. Медът от манука в Blemish Bee Free е източник на 300 MGO.

Медът от манука в Blemish Bee Free е лиофилизиран - изсушен чрез замразяване и приведен в прахообразна форма. Лиофилизацията е метод за обработка и съхранение на хранителни продукти и концентрати, при който полезните вещества в състава им напълно се запазват.

Проучвания, проведени в Германия и Нова Зеландия през 2009 г. показват, че оригиналният мед от манука ускорява лечебния процес при проблеми с кожата, защото:

контролира възпалителната реакция в организма, което води до регенерация на кожните клетки и съединителните тъкани;
нивото на рН на меда е много ниско, което подпомага лечението на инфекцията.
 

Прополис
Този пчелен продукт е известен с широкоспектърните си медицински свойства. Проучване на египетски изследователи от 2015 г. съобщава, че ускорява зарастването на рани и оказва противовъзпалителни, антибактериални и противогъбични ефекти. Изследователите установили, че употребата на разтвор с екстракт от прополис облекчава състоянието на кожата при акне.

Прополисът е богат на флавоноиди - полезни растителни съединения с мощно антиоксидантно действие, които потискат вредното въздействие на свободните радикали върху кожните клетки.

 

Цинк
Данни на Европейската комисия показват, че този минерал поддържа нормалното състояние на кожата, предпазва кожните клетки от уврежданията, причинени от свободните радикали и стимулира клетъчното делене, което е от съществено значение за развитието и възстановяването на кожните тъкани.

Изследване от 2014 г., публикувано в Dermatology Research and Practice установява, че цинкът проявява противовъзпалителен ефект и подпомага възстановяването на кожата при акне, розацея и екзема.

 

Репей
Растението репей, Arctium lappa, е традиционно използвано в китайската и амишката медицина за успокояване на изгаряния и леки кожни заболявания.

Според изследване на сръбски изследователи от 2013 г. репеят действа силно противовъзпалително и стимулира производството на колаген и други протеини, важни за съединителните тъкани.

Друго проучване, публикувано през 2010 г. в Inflammopharmacology, съобщава, че екстрактите от репей стимулират притока на кръв към кожата.

 

Къдрав / Жълт лапад
В продължение на векове коренът на къдравия лапад се използва при заболявания на кръвта, черния дроб и стомашно-чревния тракт които често имат отражение върху кожата.

Екстрактът от корена на растението е ефективно естествено средство за облекчаване проявите при псориазис, екзема и акне. Има силно противовъзпалително действие и е ефективен е срещу различни бактериални и гъбични инфекции. 

 

Важно е да знаете, че петната по кожата може да изискват консултация със специалист и лечение, както и че в тази случаи натуралните продукти могат само да подпомогнат терапията!

Blemish Bee Free е част от специалната серия продукти на Manuka doctor – ManukaPlus, в които автентичният новозеландски пчелен мед е комбиниран с други природни съставки.

 

 

Състав:

Съставки:    В 1 табл.:    Дн. доза:
Цинк    10 mg    10 mg
Репей (екстракт от корен)    200 mg    200 mg
Мед от манука (изсушен чрез замразяване)    100 mg    100 mg
Прополис (екстракт)    40 mg    40 mg
Къдрав лапад (екстракт от корен)    25 mg    25 mg

*MGO (Сертифициран за естествено съдържание на метилглиоксал (най-малко 300mg/кг).

100% произход Нова Зеландия. Чист и непастьоризиран.

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, глутен, соя, ядки, млечни, дрожди, ГМО.

 

Начин на употреба:

по 1 таблетка дневно.