ПРОДУКТИ
Кошница

Manuka Формула срещу умора и отпадналост с мед MGO 300 табл х30

Manuka Формула срещу умора и отпадналост с мед MGO 300 табл х30
Manuka Формула срещу умора и отпадналост с мед MGO 300 табл х30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8496
27.50лв.
Купи

Manuka Формула с мед MGO 300 срещу умора и отпадналост

Натурална формула за възстановяване функциите на нервната система и увеличаване на енергията, без риск от нежелани ефекти!

Honey Relax съдържа оригинален новозеландски пчелен мед от манука, пчелен прашец, ниацин (витамин В3), магнезий, биотин, 5-HTP и екстракт от билката златен корен (родиола розеа). Комбинацията от отлично взаимодействащи си природни съставки в Honey Relax осигурява ползи при изтощение, когнитивен спад, нервност и безпокойство, психическа лабилност.

 

Как действа Honey Relax
Допринася за намаляване на умората и възстановяване на жизнеността.
Спомага за стабилизиране на емоционалното състояние в периоди на силен стрес или след прекарано тежко боледуване.
Оказва подкрепа на организма, когато е необходимо бързо приспособяване към различни неблагоприятни условия, промени, психическо или физическо претоварване.
Стимулира мисловната дейност, способността за запаметяване на нова информация и фокуса.
Проявява общо тонизиращо и общоукрепващо действие, стимулира имунната система.
 

Honey Relax е продукт на новозеландската компания Manuka doctor, намираща се в топ 3 на международно признатите производители на оригинален пчелен мед от манука.

За автентичния новозеландски пчелен мед от манука в Honey Relax
Този уникален мед се добива от пчелните кошери на Manuka Doctor в Нова Зеландия. Honey Relax е източник на 300 MGO (метилглиоксал) – активна съставка, с мощни антимикробни и антибактериални ефекти. MGO в меда от манука е получен от дихидроксиацетон (DHA) – компонент, естествено срещащ се в нектара на растението.

Медът от манука в Honey Relax е изсушен чрез замразяване (лиофилизиран) и приведен в прахообразна форма, като полезните му качества са напълно запазени. Лиофилизацията е един от най-успешните методи за обработка и съхранение на хранителни продукти и концентрати, който запазва полезните биологично активни вещества в състава им.

 

Невропротективни и тонизиращи ефекти на останалите съставки
 

Пчелен прашец

Счита се за суперхрана, тъй като в състава му присъстват почти всички хранителни вещества, необходими за поддържане на оптимално здраве.

Доказано е, че освен имуностимулиращи свойства, пчелният прашец проявява и укрепващи нервната система ефекти.

Според проучване на Медицинския университет в Силезия, Полша от 2015 г., пчелният прашец подобрява кръвоснабдяването на нервната система и по този начин намалява стреса и умората.

 

Магнезий

Според Европейската комисия магнезият е ключов участник в стотици ензимни реакции, включително в производството на енергия. Минералът подпомага нормалното функциониране на нервната система и поддържа психичното здраве.

Едно важно американско проучване, проведено през 2016 г. показва, че магнезият има жизненоважно значение за комуникацията между невроните.

 

Витамин В3 (ниацин)

Европейската комисия потвърждава, че ниацин също регулира различни ензимни реакции в организма, намалява емоционалното и физическо изтощение, поддържа здравето на нервната система и психичното равновесие.

Според проучване на Университа на Рим “Тор Вергата” (Università di Roma Tor Vergata) от 2019 г. ниацинът стимулира развитието на невроните и подпомага оцеляването им. 

 

Биотин

Друг B-витамин, чиито ползи за нервната система и психичното здраве също се признават от Европейската комисия. Подпомага доставянето на глюкоза до мозъчните клетки.

 

Родиола розеа (златен корен)

В продължение на векове тази билка се използва като традиционно билково лекарство срещу тревожност, депресия и умора в Русия и Скандинавия.

В корените на родиола се съдържат активни съставки, притежаващи мощно адаптогенно действие.

Родиола е един от най-ефективните адаптогени - природни средства, намаляващи вредните ефекти на стреса върху организма.

Според проучване от 2018 г., публикувано в International Journal of Psychiatry in Clinical Practice, екстрактите от родиола забавят освобождаването на стресови хормони и увеличават енергийните нива. 

 

5-HTP (5-хидрокситриптофан)

Това е съединение, естествено произвеждащо се в човешкото тяло от аминокиселината триптофан.

5-HTP стимулира производството на серотонин – „хормонът на щастието“ и важен невротрансмитер, който поддържа доброто настроение и потиска напрежението.

 

Honey Relax е част от специалната серия продукти на Manuka doctor – ManukaPlus, в които автентичният новозеландски пчелен мед е комбиниран с други природни съставки.

 

 

Състав:

Съставки:    В 1 табл.:    Дн. доза:
Ниацин (витамин В3)    16 mg    16 mg
Биотин    50 mcg    50 mcg
Магнезий (оксид)    100 mg    100 mg
Златен корен  /Rhodiola Rosea/  Екстракт 15:1    50 mg    50 mg
Мед от манука (изсушен чрез замразяване)    100 mg    100 mg
Пчелен прашец (пудра)    100 mg    100 mg
5-хидрокситриптофан /Griffonia Simplicifolia/

100 mg    100 mg

Дикалциев фосфат, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, силициев диоксид, стеаринова киселина, хидроксипропил метил целулоза, глицерин, карнаубски восък.

*MGO (Сертифициран за естествено съдържание на метилглиоксал (най-малко 300mg/кг)

100% произход Нова Зеландия . Чист и непастьоризиран мед от манука 

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, глутен, соя, ядки, млечни, дрожди, ГМО.

 

Начин на употреба:

по 1 таблетка дневно по време на хранене.