ПРОДУКТИ
Кошница

Marine Collagen Advanced Морски колаген с хиалуронова киселина, витамин С, цинк и Коензим Q10 капс. x 90

Marine Collagen Advanced Морски колаген с хиалуронова киселина, витамин С, цинк и Коензим Q10 капс. x 90
Marine Collagen Advanced Морски колаген с хиалуронова киселина, витамин С, цинк и Коензим Q10 капс. x 90
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: K97
88.20лв.
Купи

Marine Collagen Advanced Морски колаген с хиалуронова киселина, витамин С, цинк и Коензим Q10  капс. x 90

Marine Collagen Advanced е висококачествена хранителна добавка, произведена във Великобритания, която осигурява всичко необходимо за доброто състояние на кожата, ставите, ноктите, косата, мускулите

Патентованата й формула с морски колаген Naticol® се грижи не само за външната красота, противодействайки на хода на времето чрез минимизиране признаците на стареене, но и поддържа много телесни функции, свързани с адекватен прием на колаген и други важни хранителни вещества.

Известно е, че след 30-та ни година естествените нива на колаген в тялото започват да намаляват, и именно тогава започваме да усещаме признаци като отпускане на кожата и повяхване на лицето, болки в ставите, лесна чупливост на ноктите, оредяване на косата… Именно затова компанията Weight World създава Marine Collagen Advanced – перфектната хранителна добавка, която лесно да включите в натоварения си график и ежедневна рутина. От грижа за външния вид до храносмилането и здравето на ставите, тези удобни и лесни за поглъщане капсули морски колаген плюс хиалуронова киселина, Коензим Q10, витамин С и цинк са отлично средство  за справяне с признаците на стареене.

Предимства на Marine Collagen Advanced  пред останалите видове колаген

Marine Collagen Advanced  съдържа първокласен патентован хидролизиран морски колаген NatiCol® (1200 мг.) за по-добро усвояване, извлечен от риба (див улов) от дълбоки студеноводни морета. Той се отличава с:

 • По-добра абсорбция

Морският колаген е по-лесно усвоим от организма в сравнение с колагена от други източници, като свинско или говеждо месо. Това означава, че тялото може да го използва по-ефективно за възстановяване на колагеновите структури. Изследванията показват, че той има над 80 % бионаличност, в сравнение с 30 % на обикновените колагенови добавки.

 • По-високо качество

Морският колаген винаги се счита за по-високо качество в сравнение с колагена от други източници. Той е по-чист и има по-малко възможности за замърсяване с тежки метали и други вредни вещества.

 • По-богат на аминокиселини

Морският колаген съдържа повече специфични аминокиселини, които са особено полезни за здравето на кожата, косата и ноктите. Това включва глицин, пролин и хидроксипролин, които са основните строителни блокове на колагеновата влакна.

 • Хидролизирана формула

Морският колаген по време на хидролиза се разгражда на по-малки пептиди чрез ензимна или химическа обработка. Полученият хидролизиран колаген има по-ниско молекулно тегло, което го прави по-лесен за усвояване и използване от тялото ни. Тази по-висока бионаличност означава, че той действа по-ефективно от тялото, в сравнение с други видове колаген.

 • Осигурява колаген тип I

Морският колаген се състои предимно от колаген тип I, който е най-разпространеният колаген в човешкото тяло. Колаген тип I осигурява структурна подкрепа на кожата, костите, сухожилията и други съединителни тъкани, което прави морския колаген отличен избор за насърчаване на здравето на кожата и поддържане на цялостната структурна цялост.

 • Обогатена формула

Marine Collagen Advanced е обогатен със 105 mg хиалуронова киселина, Коензим Q10, плюс 120 mg витамин C и цинк, които подпомагат синтеза на колаген.

 • По-малко алергени

Морският колаген е малко вероятно да предизвика алергични реакции в сравнение с колаген от други източници, като например колаген от говеждо месо, който често се свързва с алергия или непоносимост.

 • Екологосъобразен източник

Използването на морски колаген от риба и други морски организми може да бъде по-екологосъобразно, в сравнение с колаген от земеделски животни, тъй като преработката на рибата винаги има по-малък отпечатък върху околната среда.

 • Лесни за поглъщане капсули без неприятен вкус и мирис на риба
 • Подходящ за вегани и вегетраианци
 • Не съдържа ГМО, алергени, лактоза и глутен
 • Продукт, подходящ за мъже и жени

Основни ползи

 • Здраве на кожата

Морският колаген е известен със своите положителни ефекти върху кожата. Помага за подобряване на еластичността, хидратацията и гладкостта й, като намалява появата на бръчки и насърчава младежкия тен. Морският колаген също подпомага производството на нови колагенови влакна, подпомагайки възстановяването и регенерацията на епидермиса.

 • Подкрепа на ставите и костите

Колагенът е основен компонент на хрущяла - тъканта, която омекотява и защитава ставите. Приемането на хидролизиран морски колаген, богат на незаменими аминокиселини, може да помогне за намаляване на болката в ставите, възпалението и сковаността, свързани със състояния като артрит, остеоартрит, гонартроза, ревматични заболявания. Допълването с хидролизиран морски колаген може да поддържа костната плътност и да помогне за предотвратяване на свързаната с възрастта костна загуба, да допринесе за по-добро здраве на костите и да намали риска от фрактури.

 • Здравина на косата и ноктите

Морският колаген може да подобри здравината и качеството на косата и ноктите. Помага за стимулиране на производството на кератин, протеин, който изгражда косата и ноктите, което води до по-силна, по-здрава коса, без накъсване и косопад, както и нокти, които са по-малко склонни към изтъняване и чупливост.

 • Здраве на червата

Колагенът съдържа специфични аминокиселини, като глицин, пролин и глутамин, които могат да поддържат здравето на червата. Тези аминокиселини помагат за поддържане целостта на чревната лигавица, подобряват храносмилането и насърчават здравословна чревна среда. Може също така да помогне за облекчаване на симптомите на състояния като синдром на пропускливи черва.

 • Възстановяване на мускулите

Хидролизираният морски колаген съдържа незаменими аминокиселини, които са от решаващо значение за възстановяването на мускулите. Може да подпомогне регенерацията на мускулната тъкан и да подпомогне възстановяването на мускулите след тренировка или нараняване. Добавянето на колаген може да помогне за намаляване на мускулната болка и да подпомогне цялостното спортно представяне.

 • Управление на теглото

Колагенът е засищащ протеин, който може да помогне за насърчаване на чувството за ситост и намаляване на апетита. Като включите хидролизиран морски колаген във вашата диета, може да изпитате намалено желание и по-добър контрол върху приема на храна, което може да бъде полезно за управление на теглото.

Действие на останалите съставки

 • Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина и колагена са важни компоненти на кожата и съединителната тъкан в човешкото тяло. Въпреки че са различни вещества, те имат връзка и работят заедно, за да поддържат здравето и външния вид на кожата.

Колагенът е протеин, който образува структурната рамка на кожата, осигурявайки й здравина и подкрепа. Той е най-разпространеният протеин в човешкото тяло и играе решаваща роля за поддържане целостта и еластичността на кожата. Колагеновите влакна помагат за поддържане на кожата стегната и гладка, като намаляват появата на бръчки и фини линии.

Хиалуроновата киселина, от друга страна, е гликозаминогликан - вид захарна молекула, която естествено присъства в тялото. Има уникалната способност да привлича и задържа вода, което я прави отличен естествен овлажнител. Хиалуроновата киселина помага да се поддържа кожата хидратирана, плътна и еластична, придавайки й младежки вид.

Връзката между хиалуроновата киселина и колагена се крие в техните допълващи се роли в поддържането на здравето на кожата. Колагенът осигурява структурна подкрепа и стегнатост на кожата, докато хиалуроновата киселина гарантира, че тя остава хидратирана и овлажнена. Заедно те допринасят за цялостната еластичност, гладкост и младежки вид на кожата.

С напредване на възрастта производството на колаген и хиалуронова киселина в тялото постепенно намалява, което води до образуване на бръчки, отпусната кожа и загуба на обем. Ето защо хиалуроновата киселина и колагенът често се използват в козметични процедури и продукти за грижа за кожата.

 • Коензим Q10

Коензим Q10 е естествено срещащо се съединение, намиращо се в клетките на тялото, особено в митохондриите, които са отговорни за производството на енергия. Той играе решаваща роля във веригата за транспортиране на електрони, която участва в производството на аденозин трифосфат (АТФ), основният източник на енергия за клетъчните функции.

Коензим Q10 също така действа като мощен антиоксидант, помага за неутрализирането на вредните свободни радикали и защитава клетките от оксидативен стрес. В тази връзка коензим Q10 е проучен за потенциалната му роля за насърчаване на здравето на кожата и намаляване на признаците на стареене. Смята се, че помага за предпазване на кожата от окислително увреждане, причинено от свободните радикали. Някои проучвания показват, че локалното приложение на Коензим Q10 може да помогне за намаляване на бръчките и подобряване на цялостния вид на кожата.

 • Витамин С

Витамин C играе решаваща роля в синтеза на колаген и е от съществено значение за образуването, стабилизирането и поддържането на колагеновите влакна.

Синтезът на колаген включва няколко стъпки, една от които е превръщането на аминокиселината пролин в хидроксипролин. Това превръщане зависи от действието на ензим, наречен пролил хидроксилаза, който изисква витамин С като кофактор. Без достатъчно витамин С, синтезът на колаген е нарушен, което води до различни проблеми на съединителната тъкан.

Освен това витамин С действа като мощен антиоксидант, предпазвайки колагена и другите протеини от окислително увреждане, причинено от свободните радикали. Помага за поддържане на целостта и здравината на колагеновите влакна, като предотвратява тяхното разграждане.

Недостигът на витамин С може да доведе до състояние, наречено скорбут, характеризиращо се със слаби съединителни тъкани, кървене на венците, болки в ставите и нарушено зарастване на рани. Скорбутът демонстрира именно критичната роля на витамин С в синтеза и поддържането на колаген.

 • Цинк

Колагенът и цинкът са важни за поддържането на здрава кожа, коса, нокти и цялостното добро общо състояние на тъканите. В тази връзка цинкът се явява основно хранително вещество, необходимо за синтеза на колаген. Той действа като кофактор за ензими, участващи в производството на колаген, като колагенази и хидроксилази.

Цинкът насърчава деленето и растежа на клетките, подобрява имунната функция и подпомага синтеза на колаген и други протеини, необходими за възстановяване на тъканите. Цинкът подпомага и метаболизма на мастните киселини, които допринасят за здравето на кожата, а също така поддържа функцията на мастните жлези, които са важни за поддържане на влажността на кожата.

Що се отнася до отличното състояние на косата и ноктите, колагенът е основен компонент, а цинкът участва в синтеза на кератин - протеин, който изгражда косата и ноктите, а неговият дефицит може да доведе до косопад и чупливи нокти.

Как се приема Marine Collagen Advanced

Приемайте 3 капсули дневно с чаша вода, за предпочитане 1 час след вечеря. За най-добри резултати, опитайте се да приемате хранителната добавка по едно и също време всяка вечер.

Marine Collagen Advanced е хранителна добавка, произведена от висококачествени естествени съставки, напълно безопасна е за употреба и няма известни странични ефекти. Продуктът не се препоръчва за лица под 18 години.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:NRV%

Хидролизиран морски колаген (на прах) Naticol®

400 mg1200 mg **

Витамин С (L-аскорбинова киселина)

40 mg120 mg150%*

Хиалуронова киселина (натриев хиалуронат)

35 mg  105 mg**

Цинк                      (цинков глюконат)

5 mg15 mg 150%*

Коензим Q10 (убиквинол)

5 mg    15 mg**

Хипромелоза, магнезиев стеарат, силициев диоксид.

Съдържа: Риба.

Хранителна добавка, 90 капсули

*Хранителни референтни стойности, **Не се следи

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното състояние на косата, кожата, ноктите и ставите.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 3 капсули дневно,за предпочитане 1 час след вечеря,с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.