ПРОДУКТИ
Кошница

MAXISTIM XL МАКСИСТИМ XL СТИМУЛАНТ ЗА МЪЖЕ 4,8Г САШЕ Х 5

MAXISTIM XL МАКСИСТИМ XL СТИМУЛАНТ ЗА МЪЖЕ 4,8Г САШЕ Х 5
MAXISTIM XL МАКСИСТИМ XL СТИМУЛАНТ ЗА МЪЖЕ 4,8Г САШЕ Х 5
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: K28
34.95лв.
Купи

MAXISTIM XL МАКСИСТИМ XL стимулант за мъже 5 сашета

Максистим XL е НОВАТА формула за мъжа, който не просто иска повече за себе си, но и държи да даде максимума от себе си. Той съдържа 50% повече активни съставки и 40 пъти по-голямо количество L-аргинин в сравнение с Максистим М, зареждайки мъжкото тяло с мощен нутрацевтичен микс, оптимизиран за потентни резултати. 

Максистим XL е в саше за бърз и удобен прием и ще бъде до теб в миговете на интимност, когато искаш да стимулираш своето представяне и да впечатлиш без думи.  

Максистим XL е още по-внушителен със своите 12 активни компонента! Всеки от тях е заслужил мястото си в неговата формула заради изпитания ефект върху либидото и сексуалната функция, нивата на тестостерон, репродуктивните способности, физическата издръжливост, психическото благосъстояние и самочувствието на мъжа:

 • Шафранът стимулира либидото, подобрява ерекцията, помага за увеличаване на обема на спермата и отпуска мускулите, допринася за емоционалния баланс, подпомага релаксацията и поддържането на  положително настроение.
 • Екстрактите от ябълка и грозде допълват и усилват действието на шафрана заради изразеното си антиоксидантно и съдоразширяващо действие, което има пряко отношение към възбудимостта.
 • Testofen® е патентован екстракт от сминдух, стандартизиран за 50% съдържание на специална матрица от сапонинови гликозиди под запазената марка Fenuside™. Това е най-добре проученият екстракт от семена на сминдух в света с внушителни резултати по отношение на мъжкото интимно здраве и спортното представяне.
 • L-OptiZinc® ZML-200 доставя на мъжкия организъм цинков монометионин – патентовано органично съединение, в което са комбинирани минералът цинк и подобряващата бионаличността му аминокиселина метионин. Цинковият монометионин се усвоява и задържа от тялото значително по-добре в сравнение с други форми на цинк, допринасяйки за нормалния фертилитет, за репродуктивната функция и за поддържането на нормални нива на тестостерон.
 • Трибулус терестрис поддържа сексуалния апетит и сексуалния капацитет на мъжа.
 • Мака оказва благоприятно влияние върху плодовитостта и поддържа интимното влечение.
 • Муира пуама повишава физиологичната устойчивост на организма при тежки условия на околната среда и подпомага физическата и психическата издръжливост.
 • L-аргининът служи като директен източник на азотен оксид – съединение, играещо ключова роля в механизма на ерекцията.
 • L-карнитинът участва в производството на енергия и може да допринесе за подобряване на качествените и количествени семенни показатели.
 • Витамин В3 допринася за намаляване на чувството на отпадналост и умора и е с добре проучени ефекти по отношение на липидния профил и съдовата функция, които са тясно свързани с мъжкото сексуално здраве.

Характеристики:

 • XL формат: 50% повече активни съставки и 40 по-голямо количество L-аргинин в сравнение с Максистим М.
 • Синергия: 12 активни компонента, които взаимно допълват и усилват ефекта си.
 • Ефективност: действието и безопасността на всички съставки са изпитани в множество предклинични и клинични изпитвания.
 • Качество: патентовани ботанически формули, натурални екстракти и ценни хранителни вещества в една ефективна формула, произведена в Испания съгласно най-стриктните стандарти и изисквания на ЕС.
 • Чистота: без алергени и ГМО.
 • Удобство: продукт без рецепта в саше за бърз и удобен еднократен дневен прием.

Състав (в 1 саше):

L-аргинин: 2000 мг       

Пропионил-L-карнитин: 800 мг            

Ацетил-L-карнитин, съдържащ 67,25% L-карнитин: 500 мг, от които 336,25 мг L-карнитин)

Сух екстракт от плод на трибулус терестрис (Tribulus terrestris), съдържащ 40% протодиосцин: 200 мг, от които 80 мг протодиосцин

TESTOFEN® сух екстракт от семена на обикновен сминдух (Trigonella foenum-graecum), съдържащ  50%  сапонини: 200 мг от които 100 мг сапонини

Сух екстракт от семки на грозде (Vitis vinifera), съдържащ  95%  проантоцианидини: 100 мг, от които 95 мг проантоцианидини

Сух екстракт от кора и корен на муира пуама (Ptychopetalum olacoides): 100 мг     

Сух екстракт от корен на мака (Lepidium meyenii), съдържащ 3% глюкозинолат: 100 мг от които 3 мг глюкозинолат

Сух екстракт от плод на домашна ябълка (Malus domestica Borkh.), съдържащ 50% полифеноли: 80 мг от които 40 мг полифеноли

L-OptiZinc® ZML-200 (цинков моно-L-метионин сулфат, съдържащ 20% цинк): 75 мг от които 15 мг цинк

Сух екстракт от близалце на шафранов минзухар (Crocus sativus), съдържащ 10% кроцин и 2% шафранал: 5 мг

Ниацин (никотинамид, съдържащ 100% витамин В3): 5 мг NE

Други съставки: малтодекстрин (пълнител), лимонена киселина, силициев диоксид (антислепващ агент), оцветител (червено цвекло), вкус на ягода, сок от касис, сукралоза, стевия – подсладители. Без алергени и ГМО.

Препоръчителна дозировка:

Приемайте по 1 саше Максистим XL на ден.

Опаковка: 5 сашета  х 4,8 г

Нутрацевтичен подход към мъжкото сексуално здраве

Еректилната дисфункция е често срещан проблем, като актуалните оценки са, че понастоящем той засяга около 1/3 от мъжете въобще (Gerbild et al., 2018) и половината от мъжете над 40, като рискът нараства значително след тази възраст (Feldman et al., 1994).

По-притеснителната статистика е, че 26% от мъжете, които търсят медицинска помощ за еректилна дисфункция, са по-млади (Capogrosso et al., 2013). Имайки предвид деликатното естество на състоянието и нежеланието на много мъже да говорят за него, оценките на специалисти са, че реалният дял на засегнатите е значително по-висок.

Това означава, че значителен процент от тези хора няма достъп до конвенционалните лекарства за еректилна дисфункция, тъй като те се предлагат по лекарско предписание. Друг процент от тях избягва употребата им, тъй като те невинаги дават задоволителен ефект (Friedman & Friedman, 2015) и крият риск от някои странични ефекти като запушен нос, зачервяване на лицето, главоболие, нарушения в зрението, болки в кръста и гърба, диспепсия, болки в корема, метаболитни нарушения, а в редки случаи – и сериозни събития като инфаркт и инсулт (Ückert, Kuczyk & Oelke, 2013).

Освен това те не повлияват либидото, чиято липса често съпътства или причинява проблемите с ерекцията и е един от основните компоненти на сексуалната дисфункция при мъжете.

Актуалните научни сведения показват, че много мъже могат да преодолеят сексуалната дисфункция без да разчитат на лекарствени препарати, а чрез фокусиране върху промени в начина на живот. Проучване, публикувано в Journal of Sexual Medicine (Martin et al., 2014) открива, че ремисията при всеки трети мъж се дължи на подобни промени.

Те включват подобрения в хранителния режим, които повлияват редица от рисковите фактори за еректилна дисфункция (влошени маркери за сърдечно-съдово и метаболитно здраве, сънна апнея и други проблеми със съня) и осигуряват изобилие от храни и биоактивни вещества с изпитан ефект върху сексуалната функция на мъжа.

Шафран

Шафранът е екзотична подправка, естествено багрило и билка, представляваща изсушено близалце от шафранов минзухар Crocus sativus. Неговата употреба датира поне 3000 години назад във времето и е традиционна за държави като Индия, Гърция, Франция, Испания, Италия и Иран.

Ролята на шафрановия минзухар за мъжкото сексуално представяне е изследвана от редица клинични проучвания. Още през 2009 година екстрактът от него е изпитан при 20 мъже с еректилна дисфункция, като само 10 дни на прием са достатъчни за повишаване на сексуалната функция, броя и продължителността на ерекциите (Shamsa et al., 2009).

Друго изследване при мъже с голямо депресивно разстройство показва, че всекидневният прием на екстракт от шафранов минзухар значително подобрява еректилната функция и удовлетворението от секса в сравнение с плацебо (Modabbernia et al., 2012).

Формула с екстракт от шафран е изпитана и при мъже с доброкачествено уголемена простата и еректилна дисфункция. В резултат от тримесечен прием качеството на живот на пациентите значително се подобрява, като са отчетени подобрения в различни параметри на сексуалната функция и сексуалния живот (Cai et al., 2013).

Клиничните проучвания върху свойствата на шафрана са анализирани в два скорошни систематични обзора, като единият се фокусира върху еректилната функция, а другия – върху сексуалната функция като цяло. И двата обзора дават положителни заключения относно благоприятния ефект на съставката върху ерекциите, либидото и сексуалното удовлетворение (Maleki-Saghooni et al., 2018; Ranjbar & Ashrafizaveh, 2019). 

Полифеноли от ябълка и грозде

Ябълковият плод и гроздовите семки са богати на полифеноли с потентни антиоксидантни и вазодилатиращи (отпускащи и разширяващи кръвоносните съдове) свойства. Така те могат да повлияят директно еректилната дисфункция, която често се дължи на нарушения в съдовата функция и вазодилатацията в пениса.

Предполага се, че съдоразширяващото действие на тези полифеноли се дължи на повишената активация на ензима азотен-оксид синтаза в тялото (eNOS). Същият ензим синтезира и основополагащия за ерекцията азотен оксид (NO).

Тази хипотеза е потвърдена от клинично изпитване сред 94 мъже над 45-годишна възраст със западаща еректилна функция (Allaert et al., 2021). След 28-дневен прием на комбинацията от полифеноли в комбинация с екстракт от шафран е отчетен 22% прираст в скалата за оценка на ерекцията (Erection Hardness Scale, EHS) при 73,8% от участниците, които докладват следните положителни впечатления:

 • 71% биха препоръчали комбинацията като надеждно средство за борба с еректилната дисфункция.
 • 66% са много доволни от употребата на формулата и имат осезаемо по-добри ерекции.
 • 58% са по-самоуверени относно бъдещи полови актове, разчитайки на тази комбинация.

Сминдух

Сминдухът (Trigonella foenum-graecum) е подобна на детелина ароматна билка, присъща за Средиземноморския регион, Югоизточна Европа и Западна Азия. Познати у нас най-вече заради кулинарното им приложение, нейните семена са богати на сапонинови гликозиди с потентни биологични свойства.

Именно на тях се дължи силата на патентования екстракт Testofen® на американската компания Gencor, който участва в състава на Максистим XL. Той е стандартизиран за 50% съдържание на уникална матрица от сапонинови гликозиди и е най-добре клинично проученият извлек от сминдух в света. Това го налага като ключова съставка в едни от най-ефективните формули за подобряване на спортното представяне и оптимизиране на мъжкото здраве. Изпитванията единствено потвърждават онова, което хиляди потребители по цял свят докладват в резултат от употребата му.

Клинично проучване от 2016 година показва, че 12-седмичен прием на Testofen® повишава сексуалната функция с 15%, с подобрени показатели като сексуална възбуда и желание, както и 2- до 3-кратно зачестяване на сутрешните ерекции и половите актове (Rao et al., 2016).

Друго клинично изпитване при здрави мъже демонстрира, че 6-седмичен протокол със същия екстракт в комбинация с цинк повлиява положително сексуалното поведение и когниция, възбудата и оргазъма. Отчетени са 23% цялостно подобрение на сексуалната функция, докато в контролната група е измерено влошаване. Участниците, вземали Testofen®, също така докладват и повишена физическа сила (Steels, Rao & Vitetta, 2011).

Този ефект е отдаден на свойството на Testofen® да повишава тестостерона, като през 2020 година част от авторите на проучването провеждат нов експеримент върху 138 мъже с фокус върху мъжкия полов хормон и атлетическите качества. В края на 8-седмичния период на изследването в групата с екстракт от сминдух са отчетени повече сила, по-голямо нарастване на мускулната маса, по-значима загуба на мазнини и по-висок прираст на нивата на тестостерон (Rao, Mallard & Grant, 2020).

Наскорошен научен обзор на наличните сведения заключава, че екстрактът от сминдух има значим ефект върху тестостероновите нива при мъже, затвърждавайки потенциалната му роля в спортното хранене и широк спектър от неблагоприятни „мъжки“ състояния като андропауза, сексуална дисфункция и свързаните с тях смущения в психичното здраве (Mansoori et al., 2020).

Цинк

Цинкът е есенциален хранителен минерал, който изпълнява многобройни роли в човешкото тяло – катализира редица реакции и играе ролята на структурен компонент в стотици металопротеини.

Открай време е известно, че нивата на цинк в тялото са правопропорционално свързани с нивата на тестостерон, а повишеното отделяне на цинк с урината крие риск от понижаване на мъжкия полов хормон (Prasad et al., 1996; Chang et al., 2011; Zeng et al., 2013). Това е важно, тъй като тестостеронът е дълбоко въвлечен във всяка фаза от мъжкия сексуален отговор, а ниските му нива са един от факторите за сексуална дисфункция при мъжа (Rastrelli, Corona & Maggi, 2018).

Клинични проучвания върху мъже с цинков дефицит установяват, че оралният прием на цинк в продължение на 6 седмици водят до повишаване нивата на тестостерон с 84% (Jalali et al., 2010). Добавянето на цинк към диетата на мъже с безплодие и ниски нива на тестостерон значимо увеличава нивата на половия хормон, като 25% от двойките зачеват до 3 месеца след изпитването Netter, Nahoul & Hartoma, 1981).

Приемът на цинк от спортуващи с нормални нива на тестостерон води до повишени тестостеронови равнища непосредствено след тренировка (Neek, Gaeini & Choobineh, 2011). Това е от значение, тъй като физическата преумора може да доведе до спад в нивата на хормона. Ефектът е потвърден както при неспортуващи мъже, така и при елитни спортисти след изтощителна тренировка – и в двата сценария добавъчният цинк съхранява статуса на половия хормон незасегнат (Kilic, 2007; Kilic et al., 2006).

Вложеният във формулата на Максистим XL цинк е под формата на патентованото органично съединение монометионин (L-OptiZinc® ZML-200). В нея е добавена аминокиселината метионин, която увеличава ефикасността на ценния минерал. Установено е, че цинковият монометионин е със значително по-добра бионаличност, което е предпоставка за значително по-добри антиоксидантни и имуностимулиращи свойства (Chien et al., 2006).

Трибулус терестрис

Трибулус терестрис (Tribulus terrestris) е билка, използвана в традиционната аюрведическа медицина и по-позната у нас като „бабини зъби“. Тя открай време се прилага като средство за подобряване на мъжкото здраве, а споделяните от уста на уста ползи ѝ носят митична слава сред силови и полови атлети от вчера до днес.

Оказва се, че тази слава не е без покритие. Макар и ореолът ѝ на спортна добавка да не е научно валидиран, за нейните свойства на сексуалния фронт съществуват убедителни сведения. През 2005 година е установено, че приемът на екстракт от трибулус стимулира рецепторите за мъжки полови хормони в мозъка и увеличава броя на специален клас неврони, въвлечени в производството на азотен оксид (Gauthaman & Adaikan, 2005). Тази находка разкрива правдоподобен биологичен механизъм за положителния ефект на билката както върху либидото, така и върху ерекцията.

Едно от първите проучвания, които изпитват клиничния ефект от приема на бабини зъби, е проведено върху 63 мъже с олигозооспермия (намален брой сперматозоиди). След 12-месечен прием е регистрирано не само подобрение в характеристиките на спермата, но и значимо повишаване на еректилните качества и честотата на половия акт (Sellandi, Thakar & Baghel, 2012).

При мъже с частичен андрогенен дефицит, еректилна дисфункция и ниско либидо приемът на екстракт от трибулус в продължение на 3 месеца води до повишаване нивата на тестостерон и еректилната функция, измерена по International Index of Erectile Function-5 (IIEF-5) (Roaiah et al., 2016).

В последващ експеримент 180 мъже с еректилна дисфункция приемат екстракт от бабини зъби или плацебо в продължение на 12 месеца. Значимо подобрение в потентността на приемащите билката започва да се наблюдава още след четвъртата седмица, а в края на експеримента е отчетена близо трикратно по-добра сексуална функция, измерена по IIEF-5. Подобрения са отчетени и по отношение на сексуалната удовлетвореност и оргазмената функция (Kamenov et al., 2017).

За ефекта на трибулус терестрис вероятно допринасят и потентните му адаптогенни свойства. Няколко експеримента установяват, че екстрактът от билката има сравнимо действие с някои антидепресанти, като приемът ѝ изцяло нормализира нивата на стресови хормони при субекти, подложени на хроничен стрес (Deole et al., 2011; Wang et al., 2013).

Мака

Мака (Lepidium meyenii) е представител на семейство Кръстоцветни и се отглежда заради богатия на биоактивни съединения корен. Именно той е традиционно използван от инките като средство за увеличаване на физическата издръжливост и половата мощ.

През 2002 година е направен един от първите контролирани опити за проверка на тези ефекти при здрави възрастни мъже. Резултатите показват значимо повишаване на либидото след осем седмици всекидневен прием на екстракт от мака (Gonzales et al., 2002).

Друго изследване от 2009 година измерва промените в издръжливостта и либидото на група спортисти след 2-седмичен прием на екстракт от корен на мака. Макар и да не е регистрирано никакво подобрение в издръжливостта, всички участници докладват силно завишен сексуален апетит (Stone et al., 2009).

Наблюдаваният ефект е валидиран и при пациенти с пост-SSRI сексуална дисфункция – понижени сетивност, еректилна функция и либидо в резултат от лечение с антидепресанти. Приемът на мака в продължение на 12 седмици помага на участниците да подобрят осезаемо сексуалното си представяне, като ефектът е дозозависим – пропорционален на количеството приеман екстракт (Dording et al., 2008).

Сухият екстракт от мака е ефективен и при мъже с диагностицирана еректилна дисфункция, като в след 12-седмичен курс на прием са отчетени значими подобрения в еректилна функция и сексуално благосъстояние, измерени съгласно International Index of Erectile Function (IIEF-5) и Satisfaction Profile (SAT-P) (Zenico et al., 2009).

Муира пуама

Муира пуама (Ptychopetalum olacoides) е вид храст, растящ в Амазония и използван от традиционната бразилска медицина в качеството му на стимулант – на нервната система, апетита и, разбира се – на сексуалното желание и представяне. Прилага се от местните лечители орално като отвара и локално като паста от счукани листа.

Първите изпитвания на билката върху животни валидират потенциала ѝ за повишаване на потентността заради свойството ѝ да причинява отпускане на мускулатурата на пещеристото тяло в пениса (Antunes et al., 2001).

Клинични изпитвания при мъже на средна възраст с еректилна дисфункция показват, че приемът на формула с муира пуама в продължение на три месеца води до подобряване на ерекциите и удовлетвореността от секса (Nguyen, Rajfer & Shaheen, 2018).

Други проучвания откриват, че екстрактът допринася за стимулиране на либидото, водейки до значително повишен сексуален апетит и честота на сношенията (Waynberg & Brewer, 2000).

L-аргинин

L-аргининът е аминокиселина, която служи като директен биологичен източник на азотен оксид  – молекулата, която под въздействието на сексуалната възбуда води до разширяване на кръвоносните съдове в пениса и последващата ерекция (Leung, Christ & Melman, 2004).

Неотдавна бе установено, че мъжете с еректилна дисфункция се отличават със значително по-ниски нива на L-аргинин (Barassi et al., 2017). Това даде допълнителен тласък на изучаването ѝ като потенциално терапевтично решение и алтернатива на прескрипторните лекарства.

За кратко време се натрупа значителен обем от проучвания на L-аргинин, като общ поглед върху техните резултати откриваме в мета-анализ, публикуван през 2019 година в The Journal of Sex Medicine (Rhim et al., 2019). Въз основа на данните от 10 рандомизирани контролирани проучвания с общо 540 участници е установено, че добавъчният прием на L-аргинин значително повлиява еректилната функция, увеличава сексуалната удовлетвореност и подобрява оргазмената функция.

L-карнитин