ПРОДУКТИ
Кошница

MYCONATUR БИО Алкализирано какао на прах 200 g

MYCONATUR БИО Алкализирано какао на прах  200 g
MYCONATUR БИО Алкализирано какао на прах 200 g
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a10133
9.74лв.
Купи

MYCONATUR БИО Алкализирано какао на прах за приготвяне на сладкиши

Био алкализираното какао на прах е произведено по специална технология, открита за първи път през 1828 година, която прави вкусът му още по-приятен. Какаото на испанската фирма Myconatur е подходящо за приготвяне на сладкиши, кремове, сладоледи, сладки печива, както и като добавка към топли напитки.
 

Тайната на алкализираното какао
 

Традиционно какаото на прах се произвежда от какаови зърна, които растат в шушулки – плодовете на какаовото дърво. Зърната се изваждат от шушулките, оставят се да ферментират, след това се сушат и смилат. От смлените какаови зърна се извлича какаовото масло. Останалата след това какаова маса се суши отново и се смила на прах. Защо е нужна алкализация? Натуралното, неалкализирано какао често има горчив и кисел вкус, наситен кафяв цвят и силен аромат. Процесът на алкализиране му придава сладост, по-мек вкус и тъмен цвят. Причината е, че третирането с алкална основа неутрализира естествената му киселинност. Това откритие е на холандския химик Конрад Ван Хутен, който прави за първи път експеримента с какаото през далечната 1828 година и с времето тази технология става популярна в цял свят.

 

Био алкализирано какао на прах – полезни свойства
 

Био алкализираното какао на прах е топ продукт, тъй като съчетава в себе си едновременно божествен вкус и здравословни за организма хранителни вещества. Какаото има висока енергийна стойност, поради което носи повече енергичност, помага за по-голяма работоспособност и устойчивост на физически натоварвания.

Алкализираното какао съдържа много флаваноиди, които са полезни за здравето на сърцето, укрепването на кръвоносните съдове, по-добрата мозъчна дейност и избистряне на паметта. Съдържа коктейл от важни витамини, протеини и минерали, повишаващи имунитета. Също така ценните за здравината на костите магнезий, цинк и желязо.

 

Ползи:

  • Въздейства благоприятно на храносмилателната и отделителната системи
  • Има положителен ефект върху нервната система и мускулите
  • Подобрява кръвообращението
  • Намалява лошия холестерол
  • Регулира кръвната захар
  • Балансира кръвното налягане
  • Има мощно антиоксидантно действие
  • Намалява стреса и повдига настроението

 

Състав:

Какао алкализирано*

*от биологично земеделие

 

 

 

Начин на употреба:

Супена лъжица от продукта може да бъде добавена към мляко, зеленчуков сок ,или да се използва за приготвяне на десерти и сладкиши с шоколадом вкус.

.