ПРОДУКТИ
Кошница

MYCONATUR БИО Куркума на прах корен с черен пипер 90 g

MYCONATUR БИО Куркума на прах корен с черен пипер  90 g
MYCONATUR БИО Куркума на прах корен с черен пипер 90 g
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a10137
7.27лв.
Купи

MYCONATUR БИО Куркума на прах корен с черен пипер за болката и симптомите при инфекции

Куркумата е ароматна подправка с хилядолетна традиция не само в кулинарията, но и в азиатската природна медицина, където се използва за облекчаване на кожни проблеми, укрепване на сърдечно-съдовата система, при заболявания на костите, черния дроб и стомашно-чревния тракт. В комбинация с черен пипер тя е още по-полезна за здравето.
 

Био куркума на прах (корен) с черен пипер – ефект върху здравето
 

Повишава имунитета
Куркумата и черният пипер са сред малкото подправки, които се отразяват върху имунитета. Съдържат витамини и още куп ценни елементи, които укрепват организма и му помагат в борбата с вирусите.

 

Регулира кръвната захар и холестерола
Куркумата съдейства за контролиране нивата на кръвната захар и холестерола. Освен това подобрява функцията на лигавицата на кръвоносните съдове. Притежава антиоксидантни свойства.

 

Облекчава болките в корема
Съдържащият се в източната подправка куркумин е със силен противовъзпалителен ефект и облекчава значително болките и спазмите в корема, киселините, газовете и усещането за подуване. Също така подобрява процеса на храносмилане.

 

Въздейства положително на ставите
Консумацията на куркума се препоръчва при наличие на артрит. Изследвания сочат, че тя облекчава възпалителните процеси в ставите.

 

Подобрява мозъчната функция
Куркумата има благоприятен ефект върху мозъчната функция, тъй като повишава нивата на BDNF хормона, който стимулира растежа на нови неврони и се бори с различни дегенеративни процеси в мозъка.

 

 

 

Състав:

95% куркума на прах, корен*, 5% черен пипер

*от органично земеделие

 

 

 

Начин на употреба:

Препоръчителна доза за консумация от 1.5 до 3 g дневно.

.