NAT&FORM / NOPAL ECO / НОПАЛ БИО КАПС. X60
Хранителна добавка с екстракта от нопал. Нопалът (опунция) е вид кактус, който произхожда от Централна Америка, Съдържа слузни вещества, които допринасят за метаболизма на мазнините, което помага за контрол на теглото
Благоприятно повлиява кръвната захар и холестерола. Нопалът е богат източник на калций, фосфор, калий, натрий, както и на въглехидрати, азотни съединения, фибри, витамини А, В, С и К, хлорофил, рибофлавин и протеини. Спомага за доброто функциониране на жлезите, нервната, имунната, кръвоносната, храносмилателната и дихателната системи. Високата му хранителна стойност го правят суперхрана, а киселият му вкус пасва идеално, както на сладки, така и на солени храни. Често се използва за приготвянето на смутита в комбинация с плодове.
Ползи от нопал
Високата концентрация на сложни въглехидрати има благоприятен ефект върху чревната подвижност. Калият, магнезият и калцият в екстракта подобряват работата на сърдечно-съдовата система.
Екстрактът от кактус нопал има противовъзпалително действие. Свързва свободните радикали, което допринася за бързото зарастване на рани. Приемането на опунцията неутрализира негативните ефекти от интоксикацията на тялото, помага при махмурлук.
Приемът на опунция има благоприятен ефект върху ендокринната система, нормализира работата на черния дроб, бъбреците и щитовидната жлеза и намалява риска от простатит при мъжете. Екстрактът от нопал премахва излишната вода от тялото и намалява отока. Аскорбиновата киселина в състава укрепва имунната система и предпазва от настинки.
Можете да приемате добавки от нопал за отслабване. Екстрактът от кактус нопал свързва мастните клетки, попаднали в червата, което намалява количеството на усвоените мазнини в храната. Стимулира работата на бъбреците и чревната перисталтика. Нормализирането на метаболизма повишава ефективността на диетата и спорта, помага за поддържане на тялото в добра форма.
Специфичните характеристики и свойства на ключовата съставка – кактус нопал
Нопал (опунция) (Opuntia ficus-indica) е вид кактус, който произхожда от Централна Америка и по-точно от Мексико. Нопалът е от семейство Кактусови (Cactaceae) и може да достигне до три метра височина. Има около 114 известни вида в Мексико, където е обичайна съставка в много ястия от националната кухня. Опунцията е открита от испански мореплаватели през 16 век и те я пренасят в Европа, а в Азия той достига благодарение на арабите. Полезните свойства на екстракта от нопал са научно доказани през 20 век. Нопалът съдържа витамини като A, B, B2, C и K и различни пропорции на протеини, фитохимикали и въглехидрати. Той е отличен източник на фибри и стимулира усвояването на хранителните вещества. Нопалът съдържа високи нива на калций и подпомага доброто състояние на кости, зъби, коса и нокти. Опунцията е с високо съдържание на антиоксиданти. Когато действат в комбинация с фитохимикалите, те са отлична защита срещу свободните радикали. Нопалът регенерира клетките на кожата, подхранва я и я овлажнява. Това растение е полезно за пациенти с диабет, тъй като предотвратява появата на разлики в нивата на телесната глюкоза след всяко хранене. Нопалът се определя и като естествен антибиотик, който предотвратява растежа на вредни бактерии в тялото. Неговата слуз (пулпа) може да се използва като мехлем за почистване на рани и за борба с микози и гъбички по кожата.
Съставки: | В 1 капс.: | Дн. доза: |
Нопал на прах | 200 mg | 1000 mg |
Желатин | 75 mg | 300 mg |
Хранителна добавка, 60 капсули
Дозировка и приложение
Приложение: Допринася за поддържане на нормално телесно тегло.
Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 4 капсули дневно, по време на хранене,с обилно количество вода.
Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.
Годност и партида: маркирани на опаковката.