ПРОДУКТИ
Кошница

Natural Factors Витамин К2 (MK-7) 100 mcg х 60 V капсули

Natural Factors Витамин К2 (MK-7) 100 mcg х 60 V капсули
Natural Factors Витамин К2 (MK-7) 100 mcg х 60 V капсули
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 1126
39.50лв.
Купи

Natural Factors Витамин К2 (MK-7) 100 mcg

Витамин К2 е есенциален витамин, необходим за правилното усвояване на калция, като подобрява значително здравето на костите и артериите. Витамин К1 се среща в зеленолистните зеленчуци и отговаря за кръвосъсирването. От него, под действието на бактериите в червата, може да се образува витамин K2, но за съжаление това количество често е недостаъчно за организма.

Освен за нормалното състояние на костите, остеокалцинът има изключетелно важна роля и в регулирането на енергийния метаболизъм и инсулиновите рецептори.Той стимулира панкреаса да произвежда повече инсулин,а мастните клетки – да произвеждат адипонектин, който увеличава чувствителността към инсулин. Активирайки остеокалцина, витамин К2 намалява инсулиновата резистентност и респективно – риска от развитие на диабет тип 2. Резултатите се потвърждават и от известния факт,че хора, страдащи от затлъстяване и диабет тип 2, имат ниски нива на остеокалцин.

 

Състав:

Хранителна добавка, 60 V капсули. Всяка капсула съдържа:

  • Витамин К2 (като Менахинон-7): 100 µg
  • Микрокристална целулоза, вегетарианска капсула (въглехидратна гума [целулоза], пречистена вода), растителен магнезиев стеарат (лубрикант)

 

Приложение:

Менахинон-7 е биоактивна и биодостъпна (лесна за усвояване от организма) форма на Витамин К. Допринася за поддържане на нормалното състояние на костите и кръвоносната система.

Да се приема по 1 капсула дневно.

Забележка: Преди употреба се консултирайте с лекар, ако приемате разредители на кръвта. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.