ПРОДУКТИ
Кошница

Natural Factors Витамин D3 течен Big Friends за деца 400 IU х 15 ml

Natural Factors Витамин D3 течен Big Friends за деца 400 IU х 15 ml
Natural Factors Витамин D3 течен Big Friends за деца 400 IU х 15 ml
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3886
20.40лв.
Купи

Natural Factors Витамин D3 течен Big Friends за деца 400 IU 

Витамин D3 Big Friends за деца- висококачествен източник на витамин D за деца от 0 до 13 годишна възраст.

Течен витамин D3 за здравословно развитие на кости и зъби при кърмачета и деца.  Доставя балансирани количества от жизненоважния витамин, отговорен за правилното усвояване на калций и фосфор. Необходим за здравословните функции на имунната и нервна системи.

Витамин D3 Big Friends за деца в течната форма на Natural Factors, е в най-абсорбируемата естествена разновидност на витамин D-  D3 холекалциферол. Тя е активна, спомага за повишената абсорбция на калций в храносмилателния тракт и свежда до минимум загубата му чрез урината. Витамин D3 се синтезира самостоятелно от тялото при контакт със слънчевите лъчи, затова често бива наричан „витамин слънце”. За съжаление, излагането на слънчева светлина може да крие рискове за здравето на кожата, което често е причина за развитие на дефицит. Недостигът на витамин D може да доведе до рахит при децата и  деформация на костите при възрастните (или остеомалация), състояние, което повишава риска от костни фрактури.

Недостигът на витамин D не бива да се подценява. Дефицитът му може сериозно да компрометира абсорбцията на калций, фактор за повишен риск от анормален костен растеж и рахит, както и липса или загуба на зъбен емайл при децата.

Достигането на здравословни нива на костна маса в началото на живота спомага за чувствително редуциране риска от развитие на костни заболявания в по-късен етап. Понижените нива на витамин D по време на бременността и в ранно детство могат да са причина за проблеми с мускулния растеж , анормална функция на сърцето, понижена имунна система, повишена чувствителност към инфекции, дори желязодефицитна анемия.

Витамин D3 Big Friends за деца в течна форма е част от специализирана серия за детско здраве Big Friends. Производителят Natural Factors гарантира, че всеки продукт Big Friends осигурява максимална подкрепа за здравето на децата и отговаря на най-високите стандарти за качество и безопасност.

Състав в 1 доза:

Активни съставки:

Съставки:В доза/капка/0.03 ml:Дн. доза:
Витамин D3 (холекалциферол)400 IU/ 10µg400 IU/10 µg

Други съставки:

Средноверижни триглицериди (косово и палмово масло/сертикат RSPO и кернел/, ленено масло органик, натурален витамин Е.

Начин на употреба:

За бебета и подрастващи по 1 капка дневно.