ПРОДУКТИ
Кошница

Natural Factors Витамин D3 Big Friends за деца 400 IU х 250 дъвчащи таблетки

Natural Factors Витамин D3 Big Friends за деца 400 IU х 250 дъвчащи таблетки
Natural Factors Витамин D3 Big Friends за деца 400 IU х 250 дъвчащи таблетки
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3884
18.38лв.
Купи

Natural Factors Витамин D3 Big Friends за деца 400 IU 

Витамин D3 Big Friends за деца – висококачествен източник на витамин D за деца, под формата на вкусни и лесни за прием дъвчащи таблетки.

Витамин D3 Big Friends за деца осигурява балансирано количество витамин D за нормален растеж и развитие на костите, поддържане на силна имунна система. Всяка дъвчаща таблетка с вкус на ягода насърчава правилната абсорбция  на калций и фосфор в кръвта. Техните здравословни нива са от ключово значение за правилната минерализация на костите и зъбите- за растежа и развитието им.

Витамин D Big Friends за деца на Natural Factors доставя витамин D в естествената му форма- D3  холекалциферол. D3 е именно формата, която тялото само произвежда при контакт на кожата със слънчевите лъчи. D3 се усвоява по-бързо от организма. Проведено проучване сочи, че абсорбцията на витамин D3 е два пъти по-ефективна, в сравнение с D2.

Слънчевият витамин, наречен така, защото се синтезира сам в тялото, при контакт със слънчевите лъчи, все по-често е дефицитен в човешкото тяло. Причината се крие в доброволното ограничение от излагане на слънце, с цел превенция от потенциални заболявания на кожата. Недостигът на витамин D при малките деца е рисков за развитие на рахит. Това е заболяване на костната система, характерно с „омекване” на костната тъкан и повишен риск от деформация и чупливост. Заболяването се проявява също с мускулна слабост и понижен мускулен тонус.  Дефицитът на витамин D създава усещане за умора, отслабена имунна система, повишена предразположеност към инфекции.

Витамин D е нужен за развитие и поддържане на здрави зъби при децата. Подобно на костите, зъбите също имат нужда от добра минерализация. Проведени проучвания в областта на денталното здраве сочат, че нормалните нива на витамин D, са от значение за превенция на кариеси и кървене на венците.

Други изследвания в областта сочат, че дефицитът на витамин D е тясно свързан и с често срещани хронични заболявания на сърдечно-съдовата и нервна системи, диабет, автоимунни заболявания.

Витамин D3 Big Friends за деца е продукт от специализирана серия за детско здраве Big Friends на канадската компания Natural Factors.

Серия за деца Big Friends е фокусирана към идеята, че всяко дете има нужда от  голям приятел. Big Friends са големите приятели на децата, чиято грижа е безкомпромисна по отношение на качество и ефективност, но нежна- като баланс на точните съотношения на съставките, в името на детското здраве.

Всички продукти осигуряват хранителни вещества за оптимална подкрепа на детското здраве, растеж и развитие. Не съдържат изкуствени аромати, оцветители, консерванти, подсладители, често срещани алергени, ГМО. Всички продукти Big Friends са подсладени със стевия и ксилитол- здравословни алтернативи на бялата захар и изкуствените подсладители.

Състав в 1 таблетка:

Активни съставки:

Съставки:В 1 табл.:Дн. доза:
Витамин D3 (холекалциферол от  ланолин)400 IU/10 µg400 IU/10 µgДруги съставки:

Ксилитол, натурален аромат на ягода, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант), натурален оцветител (червен морков).

Начин на употреба:

За деца над 3 годишна възраст: Да се сдъвква по 1 таблетка дневно.