ПРОДУКТИ
Кошница

Natural Factors Л-Глутамин (Микронизиран) 1000 mg x 90 V капсули

Natural Factors Л-Глутамин (Микронизиран) 1000 mg x 90 V капсули
Natural Factors Л-Глутамин (Микронизиран) 1000 mg x 90 V капсули
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3912
49.60лв.
Купи

Natural Factors Л-Глутамин (Микронизиран) 1000 mg 

 

Л-глутаминът е естествена аминокиселина. Участва в редица метаболитни процеси, включително синтез на протеини, нуклеинови киселини и енергия. Той е най-разпространената аминокиселина в скелетните мускули и плазмата. Известно е, че играе важна роля за клетъчната пролиферация, оцеляване и възстановяване. Също така защитава организма от възпаления и инфекции и му помага да се възстанови при различни болести и стрес. Повече глутамин се използва по време на продължителни и тежки физически упражнения, при травми, неправилно функциониране на имунната система и някои заболявания. Тези състояния могат да доведат до дефицит на аминокиселината, нарушен имунен отговор и повишен риск от инфекции.

Докато скелетните мускули са в състояние да синтезират глутамин, много други клетки и тъкани, които разчитат на аминокиселината за своето правилно функциониране, не могат. Имунните клетки, бъбреците, черния дроб и стомашно-чревния тракт се снабдяват с глутамин от скелетните мускули. Следователно последните трябва непрекъснато да бъдат снабдявани с аминокиселината.

Микронизираният L-глутамин поддържа мускулната тъкан след физическа активност и влияе благоприятно върху функциите на имунната система. Аминокиселината е основен източник на гориво за ентероцитите (чревните клетки). Благодарение на това, поддържа целостта на чревната лигавица. Подпомага растежа на мускулната маса и я защитава от разпад.

Микронизираният L-глутамин на Natural Factors се усвоява изцяло и изключително бързо от тялото, което гарантира максималния му благоприятен ефект.

 

Състав в 1 капсула:

 

Активни съставки:


Микронизиран L-Глутамин  100 mg *
*Дневната стойност не е установена.

 

Други съставки:

Вегетарианска капсула (въглехидратна смола (целулоза), пречистена вода), микрокристална целулоза, магнезиев стеарат (от растителен клас), стеаринова киселина, силициев диоксид.

 

Начин на употреба:

Приемайте по 1 капсула 1 - 2 пъти на ден или според указанията на медицински специалист.