ПРОДУКТИ
Кошница

Natural Factors Магнезий CitraMal™ (цитрат и малат)150 mg x 90 V капсули

Natural Factors Магнезий CitraMal™ (цитрат и малат)150 mg x 90 V капсули
Natural Factors Магнезий CitraMal™ (цитрат и малат)150 mg x 90 V капсули
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3926
53.70лв.
Купи

Natural Factors Магнезий CitraMal™ (цитрат и малат)150 mg 

 

Осигурява две форми на магнезий (цитрат и малат) с превъзходна  бионаличност. Комбинацията от магнезиев цитрат и магнезиев малат се абсорбира отлично и е особено подходяща при понижена киселинност на стомаха и затруднено храносмилане. 

Магнезий CitraMal™ е от полза за производството на клетъчна енергия, инсулиновата чувствителност и нормалното състояние на сърдечно-съдовата система, костите, зъбите, мускулите и тъканите.

Магнезият е кофактор в над 300 метаболитни реакции и ключов регулатор в множество клетъчни функции, йонни канали, сигнални и метаболитни пътища. Взема участие в гликолизата (процесът на разграждане на глюкозата), окисляванеро на мастните киселини, синтеза на ДНК и др.

Дългосрочният дефицит на магнезий се свързва с редица метаболитни и възпалителни заболявания, като инсулинова резистентност, затлъстяване, диабет и сърдечно-съдови нарушения, както и остеопороза, рак и много други.

Много съвременни проучвания подчертават особено важната роля на магнезия в глюкозната хомеостаза. Този важен минерал подобрява инсулиновата чувствителност и регулира функциите на бета-клетките, а недостигът му се свързва с развитие на хронично възпаление, метаболитен синдром и затлъстяване.

Допълнителният прием на магнезий води до понижение в нивата на серумната глюкоза и на „добрия” холестерол, и подобрява инсулиновата чувствителност както у диабетици, така и при здрави хора.

Вътреклетъчните нива на магнезий намаляват в резултат от редовна консумация на алкохол, солени храни, кафе, газирани напитки, диети с високо съдържание на калций, високи нива на стрес. Доставянето на магнезий чрез храната може да се окаже трудно, тъй като присъствието на минерала в почвите все повече намалява. Адекватният прием на магнезий е от решаващо значение за устойчивостта срещу стреса, мускулната релаксация, нормалните нива на кръвно налягане, оптималната костна минерална плътност, регулиране на кръвната захар и много други.
 

В хранителните добавки магнезият и други минерали, се предлагат в комбинация с вещества, които могат да бъдат органични и неорганични. Органичните форми се отличават с много по-висока степен на абсорбция, биналичност и активно действие в организма. В Магнезий CitraMal™ магнезият е свързан с органични вещества – лимонена киселина (ц итрат) и ябълчена киселина (малат). Това означава, че тук магнезият е свързан с органични вещества като лимонена и ябълчена киселини.

Магнезиев цитрат. Тази често срещана форма на магнезий има леко разхлабително действие, тъй като привлича водата към дебелото черво. Освен превъзходен източник на магнезий, облкчава състоянието при запек съвсем естествено и без рискове за здравето.

Магнезиевият цитрат осигурява ползи и за бъбреците, тъй като намалява риска от усложнения при бъбречни камъни. Причината е, че хелатира оксалатните съединения, постъпващи в тялото чрез храната. При здравите хора оксалатните съединения се неутрализират от полезните чревни бактерии и се изхвърлят с изпражненията. При някои състояния и заболявания обаче, ксалатите се натрупват в организма и влошават симптоматиката.

Установено е, че прекомерната консумация на храни, източник на оксалати усложнява състоянието на хората с камъни в бъбреците. Приемът на магнезиев цитрат в тези случаи е добра опция за профилактика на този негативен ефект. 

Храните, съдържащи оксалати са противопоказни и при хроничен цистит, фибромиалгия, синдром на раздразненото дебело черво и др. 

Магнезиев малат. Най-подходящата форма на магнезий при умора и слаб тонус. Според много проучвания магнезиевият малат е много добър избор и при депресия, диабет и сърдечно-съдови заболявания. Известно е, че ябълчената киселина е включена в цикъла на Кребс – верига от реакции в организма, при която се генерира голяма част от клетъчната енергия. Поради това добавките с магнезиев малат са ефективни при синдром на хроничната умора, депресивни състояния и др.

 

Състав в 1 капсула:

 

Активни съставки:

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Магнезий (извлечен от 750 mg магнезиев комплекс, доставящ 150 mg елементарен магнезий)150 mg 150 mg 

 

Други съставки:

Ябълчена киселина, растителна капсула (въглехидратна гума [целулоза], пречистена вода, титаниев диоксид), микрокристална целулоза, растителен клас магнезиев стеарат (лубриканат).

 

Начин на употреба:

По 1 капсула дневно дневно.