ПРОДУКТИ
Кошница

Natural Factors Масло от Таману x 30 ml

Natural Factors Масло от Таману x 30 ml
Natural Factors Масло от Таману x 30 ml
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3932
47.00лв.
Купи

Natural Factors Масло от Таману

Маслото от Таману произхожда от ядките на дървото Calophyllum inophyllum, известно още като дървото таману, което расте във всички райони на Южния Тихи океан и Индийския океан. Маслото от таману се извлича от ядрото на семената таману чрез процес на сушене и студено пресоване, за да се запази неговата цялост. Полученото масло съдържа антиоксиданти, мастни киселини и смолисто съединение, наречено калофилолид.
Маслото от Таману е с успокояващ зелен цвят и традиционно се използва за множество състояния на кожата, включително дразнене, сухота, кожни петна, белези, за подмладяване и освежаване.


Приложение:

  • При акне

Маслото от таману проявява висока антибактериална  и възстановяваща активност срещу бактериалните щамове, причинители на акнето - включително  Propionibacterium acnes (P. acnes) и Propionibacterium granulosum (P. granulosum). Съществуват доказателства и за противозпалителните свойства на маслото.  Освен че притежава способността да неутрализира бактериите, отговорни за появата на акне, маслото от таману спомага и за лечение на възпалението при това състояния.

  • При белези

Маслото от таману се използва успешно за лечение на белези. Многобройни клинични изследвания показват, че притежава свойството да стимулира заздравяването на раните и регенерацията на кожата. Насърчава клетъчната пролиферация и производството на определени компоненти на кожата - включително колаген и гликозаминогликан (GAG) - всички важни компоненти за възстановяване на кожната повърхност. Маслото е богато на антиоксиданти, които допринасят допълнително за възстановяването на тъканите.

  • При бръчки

Маслото от таману е  активна съставка, използвана в много продукти в грижа за кожата, включително кремове против стареене. Маслото е богато на мастни киселини, които спомагат за поддържане на свежа и хидратирана кожа.  Способността на маслото да насърчава производството на колаген и GAG  играе съществена роля за забавяне на стареенето и регенерацията на кожата.
Маслото от таману може да помогне за превенция на бръчки, причинени от увреждане на слънцето. Проучване in vitro от 2009 г. установява, че маслото е в състояние да абсорбира UV светлината и инхибира 85% от увреждането на ДНК, предизвикано от UV лъчението.
-  Сертифицирано био и без ГМО. Не съдържа добавки, парабени, консерванти и аромати.
Начин на употреба. Само за външно приложение! Нанесете няколко капки директно върху кожата и масажирайте , докато се абсорбира. Не оставя мазни петна.

Състав:

100% Пречистено, Органик, Студенопресовано масло от Таману
Calophyllum inophyllum Seed oil

Начин на употреба:

Само за външно приложение! Нанесете няколко капки директно върху кожата и масажирайте , докато се абсорбира. Не оставя мазни петна.