ПРОДУКТИ
Кошница

Natural Factors Митохондриална формула х 72 g, пудра

Natural Factors Митохондриална формула х 72 g, пудра
Natural Factors Митохондриална формула х 72 g, пудра
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3934
132.30лв.
Купи

Natural Factors Митохондриална формула х 72 g, пудра

 

Митохондриална формула от Natural Factors е уникална комбинация от хранителни вещества за подобряване на митохондриалната функция, чрез увеличаване производството на АТФ, като същевременно осигурява вътреклетъчна антиоксидантна защита. Митохондриите са енергийните централи на клетката, изразходващи 80–90% от кислорода в клетката, за да произвеждат АТФ чрез процеса на окислително фосфорилиране (OXPHOS). Нарушените митохондриални биоенергетици са в основата както на процеса на стареене, така и на много хронични сърдечно-съдови, метаболитни и неврологични състояния.

Ацетил-L-карнитинът пренася мастните киселини през митохондриалната мембрана, от съществено значение за генерирането на енергия чрез метаболизма на мастните киселини. Доказано е, че редуцира умората, неврологичните и когнитивните функции и кръвното налягане.

Антиоксидантът CoQ10 е компонент на митохондриалната верига и основен кофактор в електронно-транспортната система. Той показва клинични ползи при всякакви състояния, включително хипертония и мигрена.

ElevATP™ е смес от фитохимични микроелементи - екстракт от ябълки, богат на полифеноли като роцианидини и хлорогенна киселина. Доказано е, че повишава нивата на АТФ в кръвта, без увеличаване на реактивните кислородни видове.

L-глутатион Opitac™  -  патентован екстракт от специален сорт пъпеш , източник на ензима   L-глутатион и супероксид дисмутаза. Този ензим  е мощен  антиоксидант, който спомага за поддържане на нормална клетъчна функция, дори при живот в замърсена среда, прием на алкохол, тютюнопушене и др. Намира ефективно приложение при възпалителни и невродегенеративни състояния, спад в имунната система, ускорено стареене на кожата и т.н.

 

Състав в 1 доза:

 

Активни съставки:

Ацетил Л-Карнитин                   1500 mg               1500 g

  (N-Ацетил L-Карнитин хидрохлорид)

Коензим Q10                                 300 mg              300 mg

  (микроорганизми)

ElevATP™                                         150 mg             150 mg

   Зрял грах екстракт                  148.5 mg          148.5 mg

   Ябълка екстракт от плод 85:1   1.5 mg             1.5 mg

     /Malus domestica/

L-глутатион Opitac™                      100 mg             100 mg

Пъпеш Канталупо (плод)                2 mg                  2 mg

     /Cucumis melo subsp. Melo var/

Супероксид дисмутаза                 140 IU                    140 IU

  (от 10 mg Extramel)

 

Други съставки:

Гума шеллак, натурален аромат на диня, стевия екстракт от лист.

 

Начин на употреба:

по 1 мерителна лъжичка (2.4 g) дневно разтворена в 250 ml вода. Приемайте след хранене. Мерителната лъжичка е приложена в опаковката.