ПРОДУКТИ
Кошница

Natural Factors Селен 200 mcg x 60 таблетки

Natural Factors Селен 200 mcg x 60 таблетки
Natural Factors Селен 200 mcg x 60 таблетки
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3955
12.40лв.
Купи

Natural Factors Селен 200 mcg

 

Eстествен продукт за защитата на клетките от оксидативен стрес на марката Natural Factors. Този вид селен се прилага за поддържане нормалното състояние на имунната система и преодоляване на хроничната преумора. Има кардиопротективно действие при терапия със статини. Високо дозираната форма от 200 мкг е особено подходяща в началото на студения сезон, а също и при хроничен стрес, недоспиване и интензивен физически и умствен труд. Медицинската мая, от чийто екстракт произлиза, допълнително обогатява организма с минерали и микроелементи. В тази си доза, селенът е добър детоксикатор за тежки метали като кадмий и живак, както и за по-леките, включително алуминий. Не е подходящ при проблеми с щитовидната жлеза!

 

Ползи от прием:

• Проявява мощна антиоксидантна активност и противодейства на вредния ефект на свободните радикали.

• Инхибира прекомерното образуване на свободни радикали.

• Допринася за защитата на организма от тежки метали като живак, алуминий, кадмий, арсен и др.

• Спомага за предотвратяване процесите на преждевременно стареене и поддържане на тъканите еластични. Приемът му се отразява благотворно на състоянието на кожата.

• Насърчава нормалната дейност на имунната система и подпомага защитата на организма от вируси и инфекции.

• Взема участие в производството на простагландините – вещества, влияещи на кръвното налягане и които заедно с антиоксиданти като витамин Е укрепват сърдечно-съдовата система.

• Допринася за намаляване на риска от окисляване на „лошия” холестерол (LDL) и втвърдяване на артериите.

Данни от съвременни проучвания показват, че адекватният внос на селен в организма има значение за профилактиката на някои ракови заболявания, особено рак на простата, на дебелото черво и др.

Този жизненоважен минерал е от огромно значение и за сърдечно-съдовата система. Установено е, че регулярният прием на храни, източници на селен и/или хранителни добавки със съдържание на селен, значително намалява риска от коронарна болест на сърцето.

 

Състав в 1 таблетка:

 

 Състав:в 1 таблетка: дневна доза: 
 Селен (дрожди)200 мкг 200 мкг 
 Дикалциев фосфат
 дихидрат, микрокристална
 целулоза, растителен клас
 магнезиев стеарат (лубрикант).
  

 

Начин на употреба:

По 1 таблетка дневно.