ПРОДУКТИ
Кошница

Natural Factors Черен бъз 100 mg x 60 софтгел капсули

Natural Factors Черен бъз 100 mg x 60 софтгел капсули
Natural Factors Черен бъз 100 mg x 60 софтгел капсули
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3970
19.30лв.
Купи

Natural Factors Черен бъз - стандартизиран екстракт - 100 mg 

 

Патентованият екстракт ElderCraft® е извлечен от плодовете на специално отглеждани в Австрия растения. Получен е посредством уникален процес на екстракция, при който не се използват разтворители, а терапевтичните свойства на антоцианините в състава му напълно се запазват. Плодовете, от които се извлича екстрактът се събират на ръка.

ElderCraft® е източник на активна смес от естествени плодови полифеноли с висока степен на усвояване и бързо, мощно действие върху имунната система.

 

Ползи от прием:

  • Стимулира имунната система и спомага за нормалната функция на белите дробове.
  • Допринася за облекчаване симптомите на простуда и грип, включително възпаление на горните дихателни пътища (ларингит и ринит), възпалено гърло, кашлица, температура.
  • Може да ускори възстановителните процеси и да намали риска от преминаването на вирусната инфекция в бактериална.
  • Насърчава елиминирането на натрупаните отпадъчни продукти от организма през бъбреците, кожата и лигавиците.

 

Черният бъз е традиционно средство за укрепване на имунната система и поддържане здравето на дихателните пътища. Ползите, които осигурява в случаите на вирусни инфекции са документирани в над 600 проучвания, много от които установяват, че стандартизираните екстракти, извлечени от плодовете му намаляват продължителността на симптомите с 3-4 дни.

Черният бъз е източник на множество биоактивни съединения - антоцианини, флавоноли, сапонини, етерично масло, слузи, танини и други вещества със силно оздравяващо действие.

Антоцианините са едни от най-полезните компоненти в състава му. Представляват водоразтворими пигменти, принадлежащи към семейството на флавоноидите. Освен че проявяват мощни противовъзпалителни, антибактериални и антивирусни ефекти, антоцианините действат като антиоксиданти, неутрализиращи свободните радикали,

В билколечението антоцианините се използват още срещу нарушена обмяна на веществата и затлъстяване, както и при състояния, засягащи здравето на кръвоносните съдове, включително хронична венозна недостатъчност, високо кръвно налягане, диабетна ретинопатия.

Изберете ElderCraft®! ElderCraft® е екстракт с премиум качество, създаден от компания IPRONA и получен от плодовете на специален австрийски сорт черен бъз, наречен Haschberg. 

Haschberg е обект на многобройни клинични проучвания, които доказват благотворното му въздействие върху човешката имунна система. Извлича се посредством технология, при която плодовете се третират по специален начин, без да се използват изкуствени разтворители, за да се получи първокласна съставка с гарантирано съдържание на антоцианини и полифеноли – компонентите с най-активно въздействие върху имунната функция и дихателната система.

 

Състав в 1 капсула:

 

Активни съставки:

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
ElderCraft® Европейски черен бъз /Sambucus Nigra/ Стандартизиран екстракт от плод 64:1, осигуряващ 14% антоцианини100 mg200 mg

 

 

Други съставки:

Софтгел капсула (желатин,пречистена вода, глицерин), слънчогледово масло, восък, лецитин.

 

Начин на употреба:

За възрастни и подрастващи: По 1 софтгел капсула 1-2 пъти дневно. За деца над 6 годишна възраст: По 1 софтгел капсула дневно.