ПРОДУКТИ
Кошница

Natural Factors BioCoenzymated™ Витамин В12 (метилкобаламин, дибенкозид) 3000 mcg x 30 субл. табл

Natural Factors BioCoenzymated™ Витамин В12 (метилкобаламин, дибенкозид) 3000 mcg x 30 субл. табл
Natural Factors BioCoenzymated™ Витамин В12 (метилкобаламин, дибенкозид) 3000 mcg x 30 субл. табл
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a3772
29.50лв.
Купи

Natural Factors BioCoenzymated™ Витамин В12 (метилкобаламин, дибенкозид) 3000 mcg

 

Продуктът на Natural Factors комбинира двете метаболитно активни, коензимирани форми на витамин В12 – метилкобаламин и дибенкозид (аденозилкобаламин).

В12 има жизненоважна роля за здравето на нервните клетки и образуването на червените кръвни клетки. Ето кои са ползите му:

  • спомага за намаляване на риска от загубата на неврони и поддържане на фокуса и паметта
  • насърчава синтеза и метаболизирането на серотонина – „хормонът на щастието“, важен за поддържане на доброто настроение
  • допринася за поддържане оптималните нива на енергия
  • стимулира формирането на червените кръвни клетки и намалява риска от анемия
  • подпомага сърдечното здраве чрез регулиране стойностите на хомоцистеина – аминокиселина, чиито високи нива увеличават риска от сърдечни заболявания
  • съдейства за облекчаване на симптомите при диабетна невропатия

 Продуктът е подходящ за вегани и вегетарианци.

Витамин В12

Какво представлява и за какво се използва

В12 е водоразтворим витамин от групата на В-комплекс. Най-голяма необходимост от него има в органите и тъканите, където се наблюдава интензивно клетъчно обновяване – стомашно-чревния тракт, костния мозък, нервната и имунната системи.

В12 допринася за образуването на червени кръвни клетки, производството на енергия и намаляване чувството на отпадналост и умора.

Две метаболитно активни форми на витамин В12

За оптимално и бързо усвояване от организма

Метилкобаламин и дибенкозид са двете коензимни форми на В12, които организмът използва директно, без необходимост от допълнително активиране.

За разлика от метилкобаламин и дибенкозид, цианокобаламинът – друга форма на В12, се усвоява значително по-трудно. Използването на цианкобаламин от организма е възможно едва след преминаването му през двустепенен процес на метаболитно активиране.

Формулата на Natural Factors, Canada комбинира метилкобаламин с дибенкозид, за да се осигури отлична усвоимост и максимално бързо разгръщане ефектите на В12.

Какво представляват биокоензимираните форми на В12

Предимства на метилкобаламин и дибенкозид

Активирането на витамин В12 е сложен, изразходващ енергия, двустепенен процес. Освен това за усвояването му от храната е необходимо и наличието на т. нар. вътрешен фактор (интринзик фактор).

При някои хора се наблюдава развитие на автоимунен процес, при който организмът произвежда антитела срещу този вътрешен фактор. Недостигът на вътрешен фактор в стомаха води до неспособността на тялото да абсорбира В12 и до дефицит на този важен витамин.

Активираната, биокоензимирана форма на В12 е далеч по-ефективна от цианкобаламина.  Биокоензимираните метилкобаламин и дибенкозид са вече активни форми на В12, налични за директно усвояване от организма.

Продуктът на Natural Factors, Canada се предлага под формата на сублингвални (подезични) таблетки с приятен вкус на череша. Те се разтварят безпроблемно в устата и бързо навлизат в кръвообращението. По този начин се елиминира участието на вътрешния фактор и дори при наличие на такъв недостиг, В12 може лесно да бъде усвоен.

 

Състав в 1 таблетка:

 

Активни съставки:

Съставки:В 1 табл.:Дн. доза:
Витамин В12 (метилкобаламин и дибенкозид)3000 µg3000 µg

 

Други съставки:

*Farm Fresh Factors™, манитол, кроскармелоза натрий, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант), натурален аромат на череша.

 

Начин на употреба:

да се приема по 1 сублингвална таблетка дневно. Сублингвалните таблетки се поставят под езика до пълното им разтапяне.