ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS BIOPQQ / ПИРОЛОХИНОЛИН ХИНОН 20МГ КАПС. Х30

NATURAL FACTORS BIOPQQ / ПИРОЛОХИНОЛИН ХИНОН 20МГ КАПС. Х30
NATURAL FACTORS BIOPQQ / ПИРОЛОХИНОЛИН ХИНОН 20МГ КАПС. Х30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: N007
78.10лв.
Купи

NATURAL FACTORS BIOPQQ / ПИРОЛОХИНОЛИН ХИНОН 20МГ КАПС. Х30

BioPQQ® (Пиролохинолин квинон) 20 mg – естествен продукт в подкрепа на митохондриалната функция и защитата на клетките от оксидативен стрес.

Пиролоквинолин квинон или накратко – PQQ, е витаминоподобно съединение, което предоставя широк спектър от ползи за нервната, сърдечно-съдовата и имунната системи, и мозъка. Клинични проучвания показват, че подобрява краткосрочната памет и внимание, поддържа енергийния метаболизъм и намалява нивата на възпаление в тялото. Той е изключителен антиоксидант, около 5000 пъти по-мощен от витамин С.

PQQ подпомага функционирането на митохондриите и стимулира повторния им растеж. Поддържането на митохондриите в добро здраве има важно значение за мозъчната функция, защитата на организма от болести и предотвратяване на преждевременното стареене.

PQQ активира гените, важни за биогенезата (растежа и деленето) на митохондриите. Тъй като именно митохондриите осигуряват енергия за клетките, PQQ е отлично средство за поддържане на високи нива на енергия в организма.

Ето какви ползи осигурява BioPQQ® (Пиролохинолин квинон):

  • Подпомага когнитивното здраве, включително краткосрочната памет и вниманието.
  • Има невропротективни свойства – може да бъде от полза за възстановяването на увредените нерви, предпазването на невроните от оксидативно увреждане и токсичност, и забавяне на дегенеративните промени, често срещани при много от невро-дегенеративните заболявания.
  • Допринася за забавяне процесите на стареене.
  • Спомага за поддържане високи нива на клетъчна енергия.
  • Поддържа сърдечната функция.

BioPQQ® е патентована съставка на Mitsubishi Gas Chemical America Inc. BioPQQ® е създаден посредством патентован, естествен процес на ферментация, при който се получава динатриева сол на пиролоквинолин квинон с висока степен на усвояване. BioPQQ® е използван в клинични проучвания върху хора, които доказват ефикасността му. BioPQQ® е единствената по рода си патентована съставка, регистрирана като нов хранителен ингредиент (New Dietary Ingredient /NDI) от Агенцията за контрол на храните и лекарствата – административната служба към Министерството на здравеопазването и социалната политика на САЩ. Стаутът NDI от FDA свидетелства за безкомпромисния контрол на качеството при производството. BioPQQ® е със статут GRAS (Generally Recognized As Safe), което е гаранция за безопасността на BioPQQ®. Продукт, сертифициран от ISURA – независима канадска организация за проверка на качеството на различни хранителни добавки и продукти.

Митохондриите имат собствено ДНК, което е податливо на увреждане. За разлика от ядреното ДНК, което е защитено от протеинова бариера, нежното ДНК на митохондриите е прикрепено директно към вътрешната мембрана на клетките и е изложено на вредната окислителна активност. PQQ предпазва и възстановява клетъчната ДНК и същевременно активира гените и сигналните протеини, които отговарят за метаболизма на енергия. В допълнение, това вещество оптимизира функционирането на централната нервна система и може дори да направи обратимо клетъчното стареене. За щастие никога не е прекалено късно човек да се възползва от полезното действие на PQQ.

Изследванията върху клетъчни култури, животни и хора показват, че PQQ значително подобрява когнитивните способности, съня и настроението. При едно изследване учените установили, че 20 mg PQQ дневно подобрява паметта и концентрацията и забавя свързания с напредване на възрастта когнитивен спад. Приемът на PQQ в комбинация с коензим Q10 може да има още по-забележително въздействие върху здравето, твърдят учените.

Друго изследване, публикувано в списание Функционални храни при здраве и болест показва, че PQQ значително увеличава енергията, подобрява качеството на съня и намалява умората, стреса, депресията и объркването. В допълнение учените установили, че не били наблюдавани никакви странични ефекти от приема на това вещество.

PQQ осигурява важна защита за сърцето и мозъка, и може дори да превъзхожда въздействието на някои фармацевтични средства. PQQ предотвратява клетъчната смърт, която е свързана с неврологични смущения и потиска опасните реактивни азот-съдържащи биологични видове, които могат да доведат до дългосрочно неврологично увреждане. Едно изследване от 2010 г. установява, че PQQ предотвратява образуването на бета-амилоидните плаки в мозъка, които се наблюдават при болестта на Алцхаймер, както и че потиска развитието на специфичен протеин, свързан с болестта на Паркинсон.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
BioPQQ® (динатриева сол на пиролохинолин – квинон), oсигуряващ пиролохинолин квинон 17.65 mg20 mg20 mg

Натурален произход от зеленчуци, плодове и тофу.

Mикрокристална целулоза, растителна капсула (въглехидратна гума [целулоза], пречистена вода),растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).

Не съдържа: изкуствени консерванти, оцветители или подсладители, млечни продукти, захар, пшеница, глутен , соя, яйца, ядки или ГМО.

Хранителна добавка, 30 V- капсули.

BioPQQ®Pyrroloquinoliune Quinone.

Нето тегло:  18 g.

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система, както и за защита на клетките от оксидативен стрес.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 1 капсула дневно с храна.

Съхранение: На място недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.