ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS BIOSIL HAIR, SKIN, NAILS / КОСА, КОЖА И НОКТИ 118МГ КАПС. Х120

NATURAL FACTORS BIOSIL HAIR, SKIN, NAILS / КОСА, КОЖА И НОКТИ 118МГ КАПС. Х120
NATURAL FACTORS BIOSIL HAIR, SKIN, NAILS / КОСА, КОЖА И НОКТИ 118МГ КАПС. Х120
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: N008
149.90лв.
Купи

NATURAL FACTORS BIOSIL HAIR, SKIN, NAILS / КОСА, КОЖА И НОКТИ 118МГ КАПС. Х120

BioSil™ Коса, кожа и нокти 118 mg – нутрикозметичен продукт за подхранване на естествената красота!

Иновация в грижата за кожата, косата и ноктите! Съдържа силиций – „минерал на красотата” и топ съставка в много продукти срещу косопад, състарена кожа и чупливи нокти! Силицият в BioSil™ е под формата на ортосилициева киселина, стабилизирана с холин. Холин-стабилизираната ортосилициева киселина е най-бионаличната форма на силиций, която максимално се оползотворява от тялото.

Ортосилициевата киселина в BioSil™ е патентована като ch-OSA® – клинично изпитана съставка! Клинично доказано е, че ch-OSA® активизира фибробластите – клетките, генериращи колаген, и задейства естествения колагенов синтез! Колагенът е основният структурен протеин, отговорен за поддържането на гладка кожа, гъста и еластична коса, и здрави нокти.

Повече за BioSil™ Коса, кожа и нокти 118 mg:

В младостта тялото разполага с изобилие от колаген – ето защо в този период от живота кожата е стегната и нежна, а косата и ноктите са в перфектно състояние. След 21-годишна възраст производството на колаген намалява с 1% на година. След трийсетте загубата на колаген става все по-интензивна и започва да личи отвън – кожата се отпуска и набръчква, косата изтънява и оредява, нокътната плочка се уврежда, цветът й се променя, здравината й отслабва. С годините се забавя и образуването на други два белтъка – кератин и еластин.

BioSil™ допринася за възстановяване нормалното състояние на кожата, косата и ноктите, като помага на тялото самὸ да възстанови синтеза на колаген, еластин и кератин. Допълнителни бонус ползи на силиция са, че има укрепващ костите и зъбите ефект. Силицият, също както и витамин К2, насочва калция към правилните места – костите и зъбите, и предотвратява натрупването му в меките тъкани.

Използвайте BioSil™ при:

  • отпусната кожа, изгубила естествената си свежест; бръчки и фини линии;
  • проблемна кожа с акне;
  • косопад; изтъняване на косъма; суха и изтощена коса; прекомерна употреба на стилизиращи продукти, често боядисване; топлинна обработка;
  • меки и чупливи нокти, които растат бавно;
  • предменопауза и менопауза, повишен риск от остеопороза.

Какво е ортосилициевата киселина? Единствената бионалична форма на силиция, лесна за използване от тялото. Абсорбира се чрез стомашно-чревната стена и се пренася до необходимите места посредством кръвообращението. Ортосилициевата киселина повишава концентрацията на пролин и хидроксипролин в дермиса – едни от ключовите аминокиселини, изграждащи колагена.

Защо ортосилициевата киселина е стабилизирана с холин? Холинът е натурално, аминоподобно съединение, което играе съществена роля за механизма, по който ортосилициевата киселина функционира в тялото. Холинът насърчава транспортирането й към най-важните клетки, където тя да задейства биологичните механизми за естествено производство на колаген.

Силицият е абсолютно необходим за здравето на кожата, косата и ноктите, но – внимание – също и на костите и зъбите! До определена възраст организмът разполага с големи количества силициев диоксид и по-малко калций. С годините силицият става все по-малко, при което калцият започва да се отлага в меките тъкани и се стига до калцификация. Без наличието на достатъчно силиций, калцият не изпълнява правилно функциите си и костите и зъбите отслабват.

BioSil™ е ефективен както при мъже, така и при жени. Съставките, които използва Preffered nutrition (част от Natural factors, Canada) са естествени. Продуктите им са тествани и сертифицирани от ISURA, което гарантира, че не съдържат ГМО, замърсители, тежки метали и др. Всички продукти на марката се произвеждат в обекти, съобразени с изискванията за Добри производствени практики и сертифициран от Health Canada. Суровините се тестват за чистота, безопасност и биоактивност, и в случай, че не отговарят на най-високите стандарти, не се използват.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Силиций (холин стаблизирана ортосилициева киселина)6 mg12 mg
Холин (холинов хлорид)112 mg224 mg

Микрокристална целулоза, растителна капсула (целулоза, пречистена вода), пречистена вода.

Не съдържа: изкуствени подсладители, оцветители, царевица, млечни продукти, соя, нишесте, пшеница, дрожди, глутен или ГМО.

Хранителна добавка, 120 V-капсули

Нето тегло: 48 g

Дозировка и приложение

Приложение: Ортосилициевата киселина /Силиций/ стимулира организма самостоятелно да  образува колаген. Допринася за нормалното състояние на косата, кожата и ноктите.

Забележка: Не използвайте при бременност и кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: За възрастни: По 2 капсули дневно.

Съхранение: На сухо място, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.