ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS ECHINAMIDE / ЕХИНАЦЕЯ 1000МГ (БЕЗ АЛКОХОЛ) БИЛКОВА ТИНКТУРА С НАТУРАЛЕН ПЛОДОВ АРОМАТ 50МЛ

NATURAL FACTORS ECHINAMIDE / ЕХИНАЦЕЯ 1000МГ (БЕЗ АЛКОХОЛ) БИЛКОВА ТИНКТУРА С НАТУРАЛЕН ПЛОДОВ АРОМАТ 50МЛ
NATURAL FACTORS ECHINAMIDE / ЕХИНАЦЕЯ 1000МГ (БЕЗ АЛКОХОЛ) БИЛКОВА ТИНКТУРА С НАТУРАЛЕН ПЛОДОВ АРОМАТ 50МЛ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: N259
26.30лв.
Купи

NATURAL FACTORS ECHINAMIDE / ЕХИНАЦЕЯ 1000МГ (БЕЗ АЛКОХОЛ) БИЛКОВА ТИНКТУРА С НАТУРАЛЕН ПЛОДОВ АРОМАТ 50МЛ

100% натурална тинктура, осигуряваща свеж екстракт от лечебното растение ехинацея, стандартизиран до трите ключови вещества на растението – алкиламиди, полизахариди и цикориева киселина. Екстрактът е получен от цветовете и корените на прясно набрани видове Echinacea purpurea, отглеждани по методите на биологичното земеделие в долината Оканаган, намираща се в най-западната провинция на Канада – Британска Колумбия.

Екстрактът в тинктурата на Natural Factors, е патентован като Echinamide® и е извлечен в периода, в който биоактивните съединения на Echinacea purpurea бележат пикови концентрации. Тъй като предоставя оптималния набор терапевтични вещества, Echinamide® се отличава с изключително мощно имуностимулиращо, противопростудно и противогрипно действие.

Химикалите в корена на ехинацея, се различават значително от тези в надземните части част на растението. Корените например, осигуряват високи концентрации на летливи масла (миризливи съединения), докато надземните части са богати на полизахариди (компоненти, които активират имунната система). Установено е, че екстрактите от ехинацея, които не осигуряват всички основни вещества, открити в корена и цветовете на растението, не са достатъчно ефективни по отношение на вирусните и бактериални инфекции. За сравнение, Echinamide® предоставя всички главни имуностимулиращи и антивирусни компоненти на ехинацеята – полизахариди,  гликопротеини, алкамиди, фенилпропаноиди, цикориева киселина, етерично масло и др.

Какви са основните ползи на екстрактите от ехинацея, стандартизирани до алкиламиди, полизахариди и цикориева киселина

  • Подпомагат нормалното състояние на горните и долните дихателни пътища – бронхи, синуси, фаринкс и ларинкс.
  • Облекчават болката и възпалението в гърлото.
  • Подпомагат способността на имунните клетки да разпознават чуждите агенти (вируси, бактерии и гъби) и да ги унищожават.
  • Проявяват леки температуропонижаващи свойства.
  • Намаляват интензитета и скъсяват продължителността на боледуването при различни вирусни и бактериални инфекции.
  • Алкамидите действат обезболяващо (активират канабиноидните CB2 рецептори) и оказват мощен противовъзпалителен ефект (потискат активността на провъзпалителните ензими циклооксигенази COX-1 и COX-2 и 5-липоксигеназа – 5-LOX). Противоболковото и противовъзпалително действие на алкиламидите е подобно на ацетилсалициловата киселина, но без страничните й ефекти върху стомашно-чревния тракт.
  • Полизахаридите стимулират фагоцитарната функция (поглъщането на чужди агенти и клетки) и микробицидната активност (унищожаване на вредните микроорганизми) на макрофагите.
  • Цикориевата киселина потиска проникването на вирусите в клетките.

Echinamide® може да се приема като профилактично средство за защита срещу респираторни инфекции. Съчетава се отлично с редица антивирусни и антибактериални препарати, съдържащи масло от риган, екстракти от черен бъз и/или бяла ружа, витамин С, витамин D3, цинк,  N-Ацетил-L-цистеин (NAC) и др.

Може да се включи към конвенционалната терапия с аналгетици, антипиретици, антитусиви, експекторанти, антибактериални и антивирусни медикаменти, но в този случай предварителната консултация със специалист е задължителна!

Клинични проучвания доказват, че компонентите в тройно стандартизирания Echinamide® - алкиламиди, полизахариди и цикориева киселина, са базовите съставки на ехинацея, отговорни за мощния й оздравяващ ефект. Echinamide® проявява бързо, ефективно и изключително мощно действие, особено ако приемът му стартира още при първи симптоми на простуда или грип. 

Съставки:В 1 ml:Дн. доза:
ECHINAMIDE®  Ехинацея пурпурея* (надземни части и корен в съотношение 95:5) (течен екстракт 1:1 в 60% глицерин)1000 mg4000 mg

Глицерин, пречистена вода, натурални аромати (малини, боровинки, бойсен, ягоди).

Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, соя, дрожди, царевица, риба, яйца, черупчести, животински продукти, сол, ядки и ГМО. Подходящо за вегани/вегетарианци.

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната и дихателната системи.

Забележка: Подходящо за деца! Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: По 2 ml 1-2 пъти дневно разтворен в чаша вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.