ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS HAWTHORN EXTRACT / ГЛОГ 465МГ КАПС. Х60

NATURAL FACTORS HAWTHORN EXTRACT / ГЛОГ 465МГ КАПС. Х60
NATURAL FACTORS HAWTHORN EXTRACT / ГЛОГ 465МГ КАПС. Х60
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: N243
43.90лв.
Купи

NATURAL FACTORS HAWTHORN EXTRACT / ГЛОГ 465МГ КАПС. Х60

Природен продукт със силно тонизиращо сърдечния мускул действие и стабилизиращ нервната система ефект. Съчетава два висококачествени екстракта от глог – извлечени от плод, както и от лист и цвят. Комбинацията екстракти, получени от трите части на лечебното растение, осигурява пълния спектър флавоноиди, съдържащи се в глога – хиперозид, кверцетин, рутин и витексин.

Извлекът от лист и цвят от глог е стандартизиран до 2.2% хиперозиди (флавонолови гликозиди) – растителни съединения от групата на флавоноидите с мощни кардиотонични, антиисхемични, антитромботични, невропротективни, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Всяка вегетарианска капсула съдържа 300 mg екстракт от листа и цветове на глог, плюс 165 mg екстракт от плодове от глог. Приемат се 2 до 3 капсули дневно в продължение на минимум два месеца за постигане на оптимален ефект. Дозировката и продължителността на прием отговарят на препоръките, изведени в клиничните проучвания, в които глогът се използва като подпомагащо сърдечната функция  средство. 

Приемът на екстракт от глог, осигуряващ цялата гама флавоноиди, съдържащи се в различните части на растението, допринася за:

  • профилактиката и терапията на сърдечна недостатъчност (нарушена способност на сърцето да изпомпва достатъчно кръв, при което кислородните потребности на тялото не могат да бъдат задоволени); симптомите включват задух и лесна уморяемост, особено при физически усилия, сънливост, сърцебиене и др.;
  • разширяване коронарните съдове на сърцето и увеличаване притока на кръв и нутриенти към миокарда;
  • намаляване на периферното съдово съпротивление и понижаване на кръвното налягане;
  • подобряване кислородните доставки към миокарда и улесняване използването на клетъчната енергия от мускулните влакна;
  • нормализиране на сърдечния ритъм при тахиаритмия – състояние, при което ритмичността на сърцето е нарушена, а сърдечната честота е значително повишена;
  • облекчаване симптоматиката на ангина пекторис;
  • потискане на нервната възбуда и нормализиране на съня – действа умерено седативно, анксиолитично и сънотворно.

Допълнителни ползи от глог

Добро диджестивно средство, подобряващо храносмилането – намалява коремните спазми, образуването на газове и подуването на корема. Стимулира стомашните секреции. Проявява и известно диуретично и разтварящо бъбречните конкременти действие.

Профил на безопасност и препоръки

Глогът е едно от най-добре поносимите лекарствени растения с хилядолетна история на безопасна употреба. Профилът на безопасност на висококачествените екстракти от глог е изключително благоприятен – страничните реакции, ако има такива, са слаби и преходни. Изследванията сочат, че приемът на екстракт от глог самостоятелно или като част от терапевтичния подход, може да значително да подобри качеството на живот както при здрави хора, изложени на физически и емоционален стрес, така и при хора с диагностицирани сърдечно-съдови или нервни нарушения.

Въпреки това, ако подозирате, че имате сърдечно заболяване или приемате лекарства за сърце, обсъдете с лекар приема на екстракт от глог, поради възможни взаимодействия с медикаментозната терапия и други обстоятелства, които налагат консултация със специалист!

Паралелният прием на извлек от глог с екстракти от андрографис, котешки нокът, годжи бери или коприва, както и с коензим Q10, L-аргинин, рибено масло, магнезий, L-теанин, е възможно да доведе до засилен хипотензивен (понижаващ кръвното налягане) ефект. Някои от тези комбинации може да бъдат от голяма полза в лечението на хипертония, но е препоръчително употребата им да се съгласува с кардиолог.

Hawthorn Extract е фантастична билкова добавка за всеки, който желае да поддържа сърдечната си функция по естествен начин! Продуктът е част от специалната серия чисти, изцяло натурални билкови екстракти на Natural Factors – Herbal Factors. Не съдържа консерванти, подсладители, глутен или ГМО. Подходяща за вегетарианци и вегани.  

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Глог
/Crategus monogyna/ (лист и цвят), стандартизиран до 2.2% флавоноиди, като хиперозиди
300 mg900 mg
Глог
/Crategus monogyna/ (плод)
165 mg495 mg

Хранителна добавка, 60 капсули.  

Дозировка и приложение

Приложение: допринася за нормалното функциониране на кръвообръщението, сърцето и сърдечно-съдовата и нервната система.

Забележка: при бременност, кърмене, прием на лекарства съдържащи кардиологични гликозиди, дигоксин или за намаляване на кръвното налягане се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: по 1 капсула 2-3 пъти дневно. За най-добри резултати използвайте поне 2 месеца.

Съхранение: на място недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на етикета на опаковката.