ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS HEMOFACTORS / ЖЕЛЯЗО 20МГ ДЪВЧАЩИ ТАБЛ. Х60

NATURAL FACTORS HEMOFACTORS / ЖЕЛЯЗО 20МГ ДЪВЧАЩИ ТАБЛ. Х60
NATURAL FACTORS HEMOFACTORS / ЖЕЛЯЗО 20МГ ДЪВЧАЩИ ТАБЛ. Х60
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: N024
35.05лв.
Купи

NATURAL FACTORS HEMOFACTORS / ЖЕЛЯЗО 20МГ ДЪВЧАЩИ ТАБЛ. Х60

HemoFactors® / Желязо – естествен продукт на Natural Factors допринасящ за намаляване на риска от желязодефицитна анемия.

Основни ползи:

  • Допринася за образуването на червените кръвни телца и хемоглобина.
  • Подпомага превенцията на желязодефицитна анемия.
  • Окозва положително влияние върху общото здраве, като повишава енергията и подържа тонуса.
  • Спомага за нормалната функция на метаболитните процеси.

Желязото е един от основните микроелементи и изпълнява редица жизнено-важни функции в човешкия организъм. Една от основните му задачи е транспортирането на кислород в организма. Желязото участва в изграждането на структурата на хемоглобина. В хемоглобина се намира около две трети от общото желязо в организма.

Изчерпването на запасите от желязо води до железен дефицит. Следващата фаза е желязодефицитната анемия. Отпадналост, умора, главоболие и недостиг на въздух са едни от основните симптоми при анемията. Освен хората, страдащи от желязодефицитна анемия, допълнителен прием на желязо е препоръчителен и за бременни, кърмещи и жени в детеродна възраст, както и при интензивни физически упражнения и тежка кръвозагуба. Вегетарианците и веганите също могат да развият желязодефицитната анемия, поради по-трудното усвояване на желязото от растителните храни. Именно поради този причина се препоръчва приемането на хранителни добавки.

HemoFactors® /Желязо съдържа желязо SunActive® силно бионалична форма на  желязо, което се абсорбира лесно и е произведено с помощта на уникална технология SuperDispresion Technology. Използваното в HemoFactors желязо SunActive® е щадящо към стомашно-чревния тракт и не води до раздразнението му. Лесните за прием дъвчащи таблетките са с приятен цитрусов  вкус.

Съставки:В 1/2 табл.:Дн. доза:
Желязо SunActive® (железен пирофосфат)10 mg10 mg

Декстроза, фруктоза, ксилитол, натурален аромат на цитрусови плодове, магнезиев силикат, стеаринова киселина, натурален аромат на праскова.

Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки и ГМО. Подходящо за вегани/вегетарианци.

Хранителна добавка, 60 дъвчащи таблетки.

Дозировка и приложение

Приложение: HemoFactors® е високо биоактивна форма на желязо, което се абсорбира лесно и не дразни стомаха. Спомага образуването на червени кръвни клетки и хемоглобин. Допринася за нормалното функциониране на организма при желязо дефицитина анемия.

Забележка: подходящо за бременни, кърмещи и жени в детеродна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: За възрастни: да се сдъвква по 1/2 таблетка дневно преди или по време на хранене, няколко часа преди или след прием на медикаменти.

Съхранение: на място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркира на етикета на опаковката.