ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS HOLISTA ARNICA MUSCLE AND JOINT GEL / АРНИКА ГЕЛ ЗА МУСКУЛИ И СТАВИ 75ГР

NATURAL FACTORS HOLISTA ARNICA MUSCLE AND JOINT GEL / АРНИКА ГЕЛ ЗА МУСКУЛИ И СТАВИ 75ГР
NATURAL FACTORS HOLISTA ARNICA MUSCLE AND JOINT GEL / АРНИКА ГЕЛ ЗА МУСКУЛИ И СТАВИ 75ГР
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: N152
32.10лв.
Купи

NATURAL FACTORS HOLISTA ARNICA MUSCLE AND JOINT GEL / АРНИКА ГЕЛ ЗА МУСКУЛИ И СТАВИ 75ГР

Арника гел за мускули и стави – естествено средство за облекчаване на синини,  състояния като натъртване, навяхване, мускулни и ставни болки.

Арника гел е мощен противовъзпалителен продукт за външна употреба, подходящ за успокояване на кожата както при травми и мускулни болки, така и при ухапвания от насекоми за редуциране на дразненето и възпалението. Маслото от арника съдържа хеланалин- мощно противовъзпалително вещество, което често намира приложение в комплектите за първа помощ. Арника гел е в удобна опаковка, подходяща за път и винаги на разположение.

Растението арника произлиза от планинските райони на Европа и Сибир, отглежда се и в Северна Америка. Смята се, че името му арника, произлиза от гръцката дума “arni”, което означава „агне”, поради меките листа на растението.

Aрника се предлага като 100% чисто етерично масло, но не трябва да се прилага върху кожата, преди да бъде разтворена във вид на масло, мехлем, гел или крем.

Арника се използва от векове за лечение на болки в мускулите, за намаляване на възпалението, лекуване на синини, навяхвания и рани. Понастоящем той се използва и за лечение на остеоартрит и ревматоиден артрит- за редуциране болката и възпалението. Обикновено се използва повърхностно върху засегнатата област като крем, мехлем или гел. Активните химикали в арника могат да намалят подуването, да редуцират болката и да функционират като локални антибиотици.

Може да се използва самостоятелно и/ или в комбинация с добавки за вътрешен прием.

Внимание! Да не се нанася върху отворени рани!

Съставки:  
Арника (цвят) /Arnica Montana/ 1:1 течен екстракт15% 

Пречистена вода, етилов алкохол, триетаноламин, акрилати /С10-30 алкил акрилат кросполимер,PEG-33, PEG-8 диметикон, PEG-14.

Без мазнини и аромати. Бързо попиващ.

Гел за външна употреба, 75 g

Дозировка и приложение

Приложение: Арника гел Holista® е подходящ за употреба при мускулни и ставни болки, навяхвания, контузии, хемотоми и мускулни разтежения. Има антибактериално и противовъзпалително действие.

Забележка: Само за външна употреба. Да не се прилага върху открити рани. Да се избягва контакт с очите. Да не се използва от хора,алергични към арника или растения от сем. Asteraceae/Compositae/Daisy.

Дозировка и приложение: За възрастни и деца над 2 годишна възраст: Внимателно прилагайте гела няколко пъти  дневно на местата, на които е необходимо.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.