ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS L-ARGININE / Л-АРГИНИН 1000МГ ТАБЛ. Х180

NATURAL FACTORS L-ARGININE / Л-АРГИНИН 1000МГ ТАБЛ. Х180
NATURAL FACTORS L-ARGININE / Л-АРГИНИН 1000МГ ТАБЛ. Х180
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: N295
112.50лв.
Купи

NATURAL FACTORS L-ARGININE / Л-АРГИНИН 1000МГ ТАБЛ. Х180

L-аргининът е условно незаменима аминокиселина, намираща се в протеините. В тялото на здрав човек той се синтезира в необходимото количество от цитрулин, с участието на аргининосукцинат лиаза и аргининосукцинат синтаза. Децата, възрастните и хората, страдащи от хронични и автоимунни заболявания, се нуждаят от допълнителен прием на веществото. Приемът на аргинин е важен за професионални спортисти и хора с повишена физическа активност. Нужното количество аргинин може да се осигури с помощта на храна или специални фармакологични продукти. Той е част от много фармацевтични продукти - имуномодулатори, хепатопротектори, лекарства, предназначени за лечение на ХИВ и изгаряния. Аргининът се използва за предотвратяване и подкрепящо лечение на болестта на Алцхаймер, кардиомиопатия, диабет тип 2 и хипертония.

Основни функции на L-аргинина:

Основната функция на L-аргинина е участието му в синтеза на азотен оксид, който влияе върху редица биохимични процеси в организма. Това вещество подобрява притока на кръв чрез разширяване на лумена на кръвоносните съдове, предотвратява развитието на заболявания на сърдечно-съдовата система и осигурява снабдяването на клетките с хранителни вещества и кислород. Аминокиселината подобрява състоянието на пациентите с диабет тип 2, като нормализира молекулярния баланс и намалява негативното влияние на заболяването. L-аргининът повишава устойчивостта към бактерии и вируси, ускорява реакцията на имунната система към патогенни микроорганизми, попаднали в кръвта. При достатъчна концентрация на L-аргинин, се активират невронните връзки, което се отразява благоприятно на когнитивните способности. Благодарение на тези свойства, се използва като подкрепящо средство при лечението на болестта на Алцхаймер. Аргининът намалява тревожността, раздразнителността и проявите на стрес. Подобрява еректилната функция при мъжете.

Полезни ефекти от приема на L-аргинин:

• Синтез на креатин, който е незаменим за поддържане на умствената и мозъчната дейност;

• Производство на агматин и протеинови молекули;

• Участие в синтеза на инсулин, което намалява вероятността от развитие на диабет;

• Осигуряване на антиоксидантен ефект, неутрализиране на отрицателното действие на свободните радикали върху клетките;

• Подобряване на предаването на нервните импулси, което влияе благоприятно върху функционирането на нервната система;

• Осигурява противовъзпалителен ефект, ускорява възстановяването след физическо натоварване, операции и раждане;

• Намалява диастоличното налягане, поради намаляване на напрежението на мускулите на артериите и разширяване на периферните резистивни артерии чрез подобряване на доставката на азотен оксид;

• Увеличава колатералния кръвен поток към запушения коронарен съд;

• Подобрява общото състояние на пациенти с коронарна болест на сърцето: намалява честотата на пристъпите на стенокардия, намалява количеството на приема на нитрати, повишава издръжливостта на физическо натоварване, както и ефективността на антихипертензивните лекарства;

• Подобрява реологичните свойства на кръвта, значително намалява риска от образуване на кръвни съсиреци и атеросклеротични плаки.

Съставки:В 1 табл.:Дн. доза:
L-Аргинин (хидрихлорид)1000 mg6000 mg

Микрокристална целулоза, дикалциев фосфат дихидрат,  хидроксипропилметил целулоза, стеаринова киселина, обвивка (въглехидратна гума [целулоза], глицерин), магнезиев стеарат (растителен клас), силициев диоксид.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, животински продукти, сол, ядки, ГМО. Подходящо за вегани/вегетарианци.

Хранителна добавка, 180 таблетки.  

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното състояние на кръвоносните съдове, на сърдечно-съдовата система и мускулите.

Забележка: При бременност, кърмене  или сърдечно-съдово заболяване се консултирайте с лекар преди употреба. Не използвайте, ако сте прекарали инфаркт на миокарда или страдате от друго артериално заболяване. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 таблетки 1-3 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.