ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS L-CARNOSINE / Л-КАРНОЗИН 500МГ КАПС. Х60

NATURAL FACTORS L-CARNOSINE / Л-КАРНОЗИН 500МГ КАПС. Х60
NATURAL FACTORS L-CARNOSINE / Л-КАРНОЗИН 500МГ КАПС. Х60
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: N309
176.95лв.
Купи

NATURAL FACTORS L-CARNOSINE / Л-КАРНОЗИН 500МГ КАПС. Х60

Л-Карнозин 500 mg – естествен продукт срещу преждевременно стареене на организма.

L-карнозин е критично важно хранително вещество, което осигурява широк спектър противостареещи ефекти! Твърди се, че поддържа нормалното състояние на теломерите и забавя скъсяването им. Колкото по-бързо намалява дължината на теломерите, толкова по-интензивно протича стареенето. Противодейства на процесите, които увреждат теломерите, включително на гликацията – един от главните виновници за умирането на клетките.

Счита се, че възстановява митохондриите – „електроцентралите”, от които клетките черпят енергия! Това означава, че карнозин може да спаси мозъчните клетки в случай, че техните митохондрии вече не функционират нормално и да предотврати мозъчните увреждания, настъпващи с напредването на възрастта! Карнозин със сигурност заслужава място в програмите за поддържане на сърдечно-съдовата система и мозъка, и трябва да бъде основен инструмент в битката срещу стареенето!

Огромен брой публикувани научни изследвания потвърждават, че карнозин има следните механизми на действие:

 • Предотвратява кръстосаното свързване на протеини, предизвикано от окислението и гликацията, което засяга и протеина отговорен за болестта на Алцхаймер – бета-амилоид протеин. Ето как карнозин запазва нормалната невронална функция и намалява риска от дегенеративни мозъчни увреждания и отслабване на паметта. Осигурява ползи при разстройства от аутистичния спектър, включително при деца. 
 • Подмладява клетките на съединителната тъкан, забавя появата на бръчки, поддържа еластичността на кожата и ускорява зарастването на раните. 
 • Противодейства на гликацията (свързването на захарните молекули с протеини) и образуването на т. нар. остатъчни продукти от напредналата гликация (advanced glycation end products / AGEs). Интензивното образуване на AGEs, рефлектира върху колагена, съответно – и върху кожата, която се отпуска и набръчква. AGEs е ключов фактор и в развитието на редица заболявания. 
 • Оксидативният стрес съкращава живота по много начини, но най-вече – като увеличава риска от атеросклероза, инфаркт и инсулт. Благодарение на способността си да извлича свободните радикали и остатъчните продукти от напредналата гликация, ползите на карнозина за сърдечно-съдовата система са наистина огромни. 
 • Контролира активността на симпатиковата нервна система и така намалява риска от развитието на хипертония, свързана със затлъстяване. 
 • Благодарение на анти-гликационните си свойства, предотвратява вредните модификации на молекулите на лошия холестерол, които провокират образуване на артериална плака. 
 • Защитава мозъчните клетки след прекаран инсулт, чрез намаляване токсичността на възбуждащия невротрансмитер глутамат. 
 • Намалява риска от исхемия и последващ миокарден инфаркт. 
 • Балансира нивата на кръвната захар, подобрява инсулиновата чувствителност и намалява риска от развитие на диабет тип 2. 
 • Тъй като лещата на окото е силно чувствителна към гликирането на протеините, осигурява съществени ползи и за зрението, като намалява риска от катаракта. 
 • Инхибира освобождаването на възпалителни медиатори като цитокини. 
 • Контролира прекомерното образуване на млечна киселина в мускулите при интензивни физически упражнения и ускорява възстановяването след тренировки.

Карнозин е природна молекула, съставена от две аминокиселини – хистидин и аланин. Представлява антиоксидант, естествено присъстващ в скелетните мускули, мозъчната тъкан и сърцето. Предпазва клетките от оксидативен стрес, стимулира клетъчното подмладяване, защитава когнитивната функция и паметта, и ускорява възстановяването на мускулите след тренировка.

Карнозин блокира онези процеси в клетките и тъканите, които ускоряват стареенето и свързаните с тях заболявания, и допринася за предотвратяване на различни сърдечно-съдови и мозъчни увреждания, благодарение на уникалната си способност да противодейства на процесите на гликация, окисляване и възпаление.

Кой има най-засилена нужда от допълнителен прием на L-карнозин?

 • По-възрастните. Нивата на карнозин в организма намаляват с напредване на възрастта. Доказано е, че към 70-годишна възраст концентрациите му в организма вече са намалели с 63%!
 • Вегетарианци и вегани. L-карнозин е лесно достъпен в животинските протеини, особено в червеното месо. Растителните източници на протеини не съдържат карнозин, така че вегетарианската и особено веганската диети са свързани с висок риск от недостиг на карнозин.

Преждевременната поява на бръчки и фини линии, отслабването на паметта, както и някои сърдечно-съдови проблеми, могат да бъдат сигурен знак за недостиг на карнозин.

Всяка капсула от продукта на Natural Factors е източник на 500 mg карнозин и 25 mg витамин С. Карнозин 500 mg е сертифициран от ISURA, което гарантира отсъствие на ГМО, пестициди, разтворители и други вредни агенти! Продукт, преминал през тестове за проверка на качеството, включително мас-спектрален анализ, който може да открие над 400 вида пестициди, разтворители, тежки метали и др.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Л-Карнозин (бета аланил L-хистидин)500 mg  500 mg  
Витамин С (аскорбинова киселина)25 mg25 mg

Микрокристална целулоза, растителна капсула (въглехидратна гума [целулоза], пречистена вода, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).

Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти и подсладители; млечни продукти, захар, пшеница, глутен, мая, соя, царевица, яйца, риба, ракообразни, животински продукти, сол, дървесни ядки, ГМО. ВЕГАН! Аминокиселина в свободна форма.

Хранителна добавка, 60 V капсули

Нето тегло: 45 g

Дозировка и приложение

Дозировка и приложение: По 1 капсула  дневно.

Приложение: Допринася за нормалния процес на клетъчното възстановяване. Антиоксидант.

Забележка: При бременност и кърмене се консултирайте с лекар преди употреба.

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида:Маркирани на етикета на опаковката