ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS LACTASE ENZYME / ЛАКТАЗА ЕНЗИМ 250МГ КАПС. Х60

NATURAL FACTORS LACTASE ENZYME / ЛАКТАЗА ЕНЗИМ 250МГ КАПС. Х60
NATURAL FACTORS LACTASE ENZYME / ЛАКТАЗА ЕНЗИМ 250МГ КАПС. Х60
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: N294
33.75лв.
Купи

NATURAL FACTORS LACTASE ENZYME / ЛАКТАЗА ЕНЗИМ 250МГ КАПС. Х60

Продуктът Lactase Enzyme доставя ензима лактаза, който участва в храносмилането на лактозата и млечните храни. Препоръчва се в случаите на доказана лактазна непоносимост или при стомашен дискомфорт (подуване на корема, спазми, газове и др.) след консумация на млечни храни.   

Lactase Enzym e действа директно върху лактозата, присъстваща в храната и трябва да се приема всеки път, когато се консумират продукти, съдържащи лактоза.

Всяка капсула Lactase Enzyme осигурява 9000 FCC ALU (лактазни единици) лактаза, получена от ферментацията на Aspergillus oryzae.

Какви ползи да очаквате от приема на лактаза:

  • облекчаване на симптомите, свързани с непоносимостта към лактозата;
  • подобряване на храносмилането на млечни храни като сирене, кашкавал, кисело и прясно мляко, и др.;
  • намаляване на спазмите, болките в корема и газовете вследствие на непълно смилане на лактазата в червата.

Какво е лактаза и какви са функциите й в организма

Лактазата е ензим, отговорен за усвояването на млечната захар, лактоза, от млечните продукти. Когато ензимът лактаза свърже дизахаридната лактоза, тя се разцепва на изграждащите я глюкоза и галактоза. Благодарение на това простите захари, глюкозата и галактозата могат да се абсорбират и да се транспортират в кръвния поток.

Недостигът на лактаза може да бъде вроден, като в тези случаи се проявява още в кърмаческа възраст.

Когато е придобита, лактазната непоносимост най-често се развива на фона на различни чревни възпаления и други нарушения във функциите на храносмилателния тракт.

Симптомите могат да варират от лек стомашен дискомфорт и подуване до тежка диария, дори при прием на малки количества лактоза.

Продуктът на Natural Factors снабдява организма с ензима лактаза, който превръща лактозата в лесно смилаема форма и ефективно облекчава симптоматиката при лактозна непоносимост. Заменяйки липсващата, произведена от организма лактоза, Lactase Enzyme спомага за намаляване на стомашния дискомфорт, диарията, газовете и подуването на корема. 

Имайте предвид, че допълнителният прием на лактаза няма траен ефект извън храненето, с което се приема.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Лактаза 9000 FCC* /Aspergillus oryzae/250 mg 500 mg 

Микрокристална целулоза, желатинова капсула (желатин, пречистена вода), растителен клас магнезиев стеарат.

Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, захар, пшеница, глутен, мая, соя, яйца, рибни, черупчести и морски продукти, сол, ядки или ГМО.

Хранителна добавка, 60 капсули.  

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за усвояването на млечни продукти. Лактазата превръща лактозата в лесно смилаема форма като замества липсващия ензим в тялото. Допринася за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт при лица имащи непоносимост към лактоза.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: По 1-2 капсули дневно, преди прием на храни съдържащи лактоза.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца! 

Годност и партида: маркирани на опаковката.