ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS LUTEIN / ЛУТЕИН 20МГ + ЗЕАКСАНТИН3.5МГ СОФТГЕЛ КАПС. Х60

NATURAL FACTORS LUTEIN / ЛУТЕИН 20МГ + ЗЕАКСАНТИН3.5МГ СОФТГЕЛ КАПС. Х60
NATURAL FACTORS LUTEIN / ЛУТЕИН 20МГ + ЗЕАКСАНТИН3.5МГ СОФТГЕЛ КАПС. Х60
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: N315
22.80лв.
Купи

NATURAL FACTORS LUTEIN / ЛУТЕИН 20МГ + ЗЕАКСАНТИН3.5МГ СОФТГЕЛ КАПС. Х60

Натуралният продукт на Natural Factors е естествено средство за поддържане здравето на ретината и макулата, и намаляване на риска от зрителните увреждания, настъпващи с напредване на възрастта или под въздействие на външни фактори. Съдържа патентован екстракт LuteinRich™, източник на високоактивни лутеин и зеаксантин, получени от невен и отличаващи се с максимална ефикасност.

LuteinRich™ е разтворен в органично ленено масло и масло от шафранка, благодарение на което се усвоява отлично.

Какви ползи осигурява Lutein:

  • допринася за поддържане здравето на ретината и увеличаване оптичната плътност на макулния пигмент
  • осигурява мощна антиоксидантна защита срещу уврежданията на очите, предизвикани от излагане на слънчева светлина
  • поддържа зрителната острота и контрастната чувствителност
  • подпомага зрителната функция при употреба на електронни устройства и други, натоварващи очите дейности
  • добър профилактикум на катаракта, макулна дегенерация и други очни заболявания

Лутеин и зеаксантин са основните компоненти на макулния пигмент, които имат жизненоважна роля за поддържане на добро зрение през целия живот. Принадлежат към групата на каротеноидите и се натрупват в очите като основни компоненти на макулния пигмент. Основната им функция е да предпазват лещата, ретината и макулата от увреждания, причинени от вредните свободни радикали и излагането на слънчева светлина.

Лутеинът има афинитет към тъканите, които изграждат макулата. Приемът му под формата на добавка допринася за блокиране свободното радикално увреждане на светлинните рецепторни места на макулата, благодарение на което се забавя окислителното увреждане на макулните клетки. Този ефект е потвърден и в клинични проучвания.

Научните данни определят лутеина като най-доброто естествено средство за намаляване на риска от катаракта, диабетна ретинопатия и дори макулна дегенерация, която може да доведе до необратима загуба на зрението.

Макулната дегенерация се причинява от свободните радикали, които увреждат макулата - зоната от ретината на окото, отговорна за централното зрение. Увреждането й води до отслабване на зрението, невъзможност за виждане на фини детайли, затруднение в четенето и писането.

За да се гарантира максимална ефективност, към лутеинът задължително се добавя зеаксантин – антиоксидант, който също има афинитет към макулата на окото и е компонент на макулния пигмент.

От всички сетива зрението е безспорно едно от най-важните за пълноценния ни живот. С напредване на възрастта, в комбинация с повишеното ежедневно натоварване на очите, при някои хора се развиват различни зрителни нарушения. Навременният прием на лутеин и зеаксантин може да намали този риск или да подпомогне терапията при вече развили се очни увреждания. 

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
LuteinRich™ Лутеин  (цвят от невен), /Tagetes erecta/20 mg20 mg
Зеаксантин (цвят от невен),  /Tagetes erecta/3.5 mg3.5 mg

Софтгел капсула (желатин, глицерин, пречистена вода, анато, титанов диоксид), ленено масло органик, масло от шафранка, жълт пчелен восък, не-ГМО соев  лецитин.

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, дрожди, глутен, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки или ГМО.

Хранителна добавка, 60 софтгел капсули.   

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес и за нормалното състояние на зрението.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: по 1 софтгел капсула дневно.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на опаковката.