ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS LUTEIN / ЛУТЕИН 40МГ + ЗЕАКСАНТИН 7МГ СОФТГЕЛ КАПС. Х60

NATURAL FACTORS LUTEIN / ЛУТЕИН 40МГ + ЗЕАКСАНТИН 7МГ СОФТГЕЛ КАПС. Х60
NATURAL FACTORS LUTEIN / ЛУТЕИН 40МГ + ЗЕАКСАНТИН 7МГ СОФТГЕЛ КАПС. Х60
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: N317
34.85лв.
Купи

NATURAL FACTORS LUTEIN / ЛУТЕИН 40МГ + ЗЕАКСАНТИН 7МГ СОФТГЕЛ КАПС. Х60

Лутеин 40 mg х 60 софтгел капсули – естествен продукт при затруднено и нарушено зрение

При ежедневна работа с компютър, често гледане на телевизия, интензивно четене.

Броят на хората с влошено зрение в резултат от честата работа с компютър, непрекъснато се увеличава. В резултат от дългото взиране в екрана или телевизионния екран и огромното натоварване, на което са подложени очите, състоянието на зрението се влошава. Симптомите най-често включват сухота, зачервяване и сърбеж в очите, замъгляване на зрението, повишена чувствителност към светлина, и др.

Лутеин стимулира дейността на зрителния апарат и възпрепятства образуването на свободни радикали.

Лутеин предпазва очите при интензивна работа с компютър, изкуствено осветление, замърсен въздух, цигарен дим и др. Благоприятства зрителната острота и намалява непоносимостта към слънчева светлина. Намалява изсушаването.

При възрастово обусловени зрителни увреждания:

С възрастта зрението сериозно може да се влоши, като в някои случаи се стига дори до пълната му загуба. Доказано е, че приемът на лутеин  и зеаксантин във високи концентрации, значително намалява риска от дегенеративните увреждания, които настъпват с възрастта. Замъгляване и размазване на зрението, невъзможност за нормално фокусиране на обектите и разпознаването на лица, затруднено определяне на цветовете, петна… От тези и подобни симптоми се оплакват милиони възрастни хора по целия свят.

Лутеин осигурява 40 mg лутеин във всяка капсула. Приемът на тази висока концентрация, намалява риска от прогресиране на възрастово обусловените дегенеративни увреждания на макулата.

Лутеин възстановява нормалните нива на каротеноиди в организма, благодарение на което общото състояние на зрението се подобрява.

Според съвременните проучвания комбинираният прием на лутеин и зеаксантин не само намалява риска от възрастово обусловени увреждания на очите, но и спомага за възстановяване на зрението при вече започнал процес.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Лутеин LuteinRich™  (цвят от невен) , /Tagetes erecta/40 mg40 mg
Зеаксантин  (цвят от невен) , /Tagetes erecta7 mg7 mg

Ленено семе органик, софтгел капсула (желатин, глицерин, пречистена вода, анато екстракт), декстрин, не ГМО слънчогледов лецитин, пчелен восък.

Не съдържа: Изкуствени консерванти, оцветители и подсладители, царевица, млечни продукти, нишесте, пшеница или мая.

Нето тегло: 30 g

Дозировка и приложение

Дозировка и приложение: По 1 софтгел капсула на ден.

Приложение: Допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес и за нормалното състояние на зрението.

Забележка: Да не се използва при алергия към растения от семейство Сложноцветни. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Съхранение: На място недостъпно за деца!

Годност и партида: Виж опаковката.