ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS MACROGEST PLANT ENZYME FORMULA / РАСТИТЕЛНА ЕНЗИМНА ФОРМУЛА 280МГ КАПС. Х60

NATURAL FACTORS MACROGEST PLANT ENZYME FORMULA / РАСТИТЕЛНА ЕНЗИМНА ФОРМУЛА 280МГ КАПС. Х60
NATURAL FACTORS MACROGEST PLANT ENZYME FORMULA / РАСТИТЕЛНА ЕНЗИМНА ФОРМУЛА 280МГ КАПС. Х60
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: N036
76.25лв.
Купи

NATURAL FACTORS MACROGEST PLANT ENZYME FORMULA / РАСТИТЕЛНА ЕНЗИМНА ФОРМУЛА 280МГ КАПС. Х60

MacroGest Plant Enzyme Formula съдържа микс от растителни ензими с висока активност. Формулата е специално създадена да подпомага разграждането на трудно усвоими храни, включително някои зеленчуци, боб, зърнени храни, ферментиращи въглехидрати и други, намиращи се в растителната диета.

Какви ползи осигурява MacroGest™ Plant Enzyme Formula

 • Поддържа здравословния баланс на чревната микрофлора и стимулира здравословното храносмилане.
 • Улеснява усвояването на ценните вещества от диетата.
 • Допринася за намаляване на газовете, подуването на корема и стомашния дискомфорт.
 • Подпомага здравето на дебелото черво.
 • Нормализира честотата на изхожданията.

Роля на храносмилателните ензими

Храносмилателните ензими разграждат храната до нейните градивни елементи, благодарение на което те могат да бъдат оптимално абсорбирани в чревния тракт.

Човешкото тяло произвежда три основни типа ензими: амилаза, протеаза и липаза, всеки от които изпълнява специфични функции.

 • Амилаза – ензим, отговорен за разграждането на нишестето и сложните въглехидрати в техните прости захарни субединици. Най-разпространената амилаза в човешкото тяло е алфа-амилазата. При недостиг на  амилаза, консумацията на описаните по-горе компоненти, предизвиква газове и подуване на корема.
 • Протеаза – подпомага разграждането на протеините, съдържащи се в храни като месо, млечни продукти, ядки и бобови растения. Невъзможността за правилно разграждане на протеина води до развитие на възпаление в тялото и гнилостни процеси в стомашно-чревния тракт.
 • Липаза – разгражда мазнините до свободни мастни киселини, които лесно се абсорбират в червата. Липазата е необходима за разграждането както на нездравословните наситени мазнини, така и за полезните мазнини, открити в рибеното масло, зехтина и други полезни продукти.
 • Лактаза - стимулира усвояването на първичната захар, намираща се в млякото, наречена лактоза. Недостигът му е често срещано състояние, известно като лактозна непоносимост.
 • Целулаза - ензим, които се генерира естествено от бактерии, протозои и симбиотични гъбички и спомага за разграждането на целулозата. Човешкото тяло не е в състояние да произвежда целулаза. Ето защо при прием на растителни храни, за пълноценното усвояване на всички целулозни влакна, съдържащи се в тях, се налага прием на целулаза под формата на хранителни добавки.
 • Инвертаза - храносмилателен ензим, който разделя захарозата на основните й компоненти - фруктоза и глюкоза. Дефицитът на инвертаза намалява способността на тялото да извлича жизненоважни компоненти от храните, които консумираме ежедневно и води до спад в имунните защити.
 • Бромелаин – ензим, съдържащ се в ананаса, който способства разграждането на протеините. Когато се използва в комбинация с други ензими като амилаза и липаза, бромелаин облекчава киселините, причинени от лошо храносмилане, и намалява подуването на корема и газовете, които са основни симптоми при синдрома на раздразненото черво.
 • Папаин - друг ензим, разграждащ протеините, който може да бъде открит и извлечен от неузрелия плод на папаята. Папаинът участва в разграждането на протеиновите влакна.

MacroGest™ Plant Enzyme Formula осигурява пълния спектър храносмилателни ензими и е идеална опция за вегетарианци, вегани и суровоядци!

MacroGest™ Plant Enzyme Formula съдържа ключови храносмилателни ензими, необходими за пълноценно храносмилане: амилази, протеази, липаза, целулаза, лактаза, хемицелулаза и протеолитични ензими бромелаин и папаин.

MacroGest™ Plant Enzyme Formula допринася за намаляване на неприятните симптоми при Синдром на раздразненото черво (IBS) и при стомашно-чревна непоносимост към лактоза, ферментиращи олигозахариди, дизахариди, монозахариди и полиоли.

Продуктът е сертифициран по ISURA, преминал е през независими лабораторни тестове и гарантирано НЕ съдържа вредни добавки и ГМО. 

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Алфа-амилаза  (11500 FCC DU)  

/Aspergillus flavus var. oryzae/

76.67 mg76.67 mg
Бактериална протеаза  (58000 FCC PC) /Bacillus subtilis/58 mg58 mg
Гъбична протеаза  (32000 FFC HUT)   /Aspergillus flavus var. oryzae/40 mg40 mg
Гъбична протеаза (115 FCC SAP)  

/Aspergillus niger/

25.54 mg25.54 mg
Диастаза  (6000 FCC DP) /Aspergillus flavus var.  oryzae/20 mg20 mg
Глюкоамилаза  (23 FCC AGU)  /Aspergillus niger/19.21 mg19.21 mg
Лактаза (1200 FCC ALU) /Aspergillus flavus var. oryzae/12 mg12 mg
Алфа-галактозидаза (350 FCC GalU) 

/Aspergillus niger/

11.66 mg11.66 mg
Триаглицерол липаза (270 FCC LU) /Rhizopus oryzae/7.72 mg7.72 mg
Целулаза (650 FFC CU)  /Trichoderma longibrachiatum/3.61 mg3.61 mg
Бромелаин  (115000 FCC PU) /Ananas comosus/, (aнанас стебло)3.48 mg3.48 mg
Папаин (115000 FFC PU)  /Carica papaya/, (плод)2.74 mg2.74 mg
Хемицелулаза (1150 FCC HCU) /Asperhillus niger/1.44 mg1.44 mg
Инвертаза (230 FCC SU) /Saccharomyces cerevisiae1.15 mg1.15 mg

Растителна капсула (въглехидратна гума [целулоза], пречистена вода), микрокристална целулоза, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, пшеница, глутен, соя, дрожди, царевица, яйца, риба, черупчести, сол, ядки или ГМО. Подходящо за вегани/вегетарианци.

Хранителна добавка, 60 V-капсули.    

Дозировка и приложение

Приложение: Вегетарианска ензимна формула,  допринася за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт. Допринася за нормалното разграждане и усвояване на хранителни вещества.

Забележка: При бременност, кърмене, диабет, панкреатит, прием на антикоагуланти или антибиотици се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: по 1 капсула дневно с храна.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на опаковката.