ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS MENTAL CALMNESS STRESS-RELAX / ПОДПОМАГА НЕРВНАТА СИСТЕМА И НАМАЛЯВА СТРЕСА 100МГ ДЪВЧАЩИ ТАБЛ. Х60

NATURAL FACTORS MENTAL CALMNESS STRESS-RELAX / ПОДПОМАГА НЕРВНАТА СИСТЕМА И НАМАЛЯВА СТРЕСА 100МГ ДЪВЧАЩИ ТАБЛ. Х60
NATURAL FACTORS MENTAL CALMNESS STRESS-RELAX / ПОДПОМАГА НЕРВНАТА СИСТЕМА И НАМАЛЯВА СТРЕСА 100МГ ДЪВЧАЩИ ТАБЛ. Х60
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: N040
50.90лв.
Купи

NATURAL FACTORS MENTAL CALMNESS STRESS-RELAX / ПОДПОМАГА НЕРВНАТА СИСТЕМА И НАМАЛЯВА СТРЕСА 100МГ ДЪВЧАЩИ ТАБЛ. Х60

Mental Calmness® Л-ТЕАНИН 125 mg /При стрес/ – при безпокойство, нервно напрежение и отслабване на фокуса и паметта

Mental Calmness® е натурален продукт с естествено анксиолитично действие. Препоръчва се през периоди на интензивен стрес с цел регенериране на нервната система и подпомагане на когнитивните функции. Съдържа L-теанин / Л-теанин – природна аминокиселина, получена чрез специална екстракция от листата на зеления чай (Camellia sinensis).

Как действа Mental Calmness®:

  • намалява усещането за стрес и безпокойство, без да причинява замаяност и сънливост;
  • предизвиква релаксация и същевременно поддържа когнитивните функции и концентрацията;
  • предпазва невроналната тъкан от глутаматната екситоксичност при хроничен стрес и преумора;
  • предпазва надбъбречната жлеза от изтощение чрез регулация на импулси по сигналната ос хипоталамус-хипофиза-надбъбречна жлеза;
  • допринася за регулиране на кръвното налягане при хипертензия;
  • редуцира напрягащото действие на кофеина;
  • подпомага заспиването и качеството на съня през нощта.

Mental Calmness® съдържа над 99% чист, клинично тестван L-теанин – Suntheanine®, създаден от реномираната японска компания Taiyo Kagaku (www.taiyointernational.com). Suntheanine® е патентован, изцяло натурален и безопасен екстракт от зелен чай. Suntheanine® се използва в клиничните проучвания по света като стандарт!

Mental Calmness® се предлага под формата на удобни дъвчащи таблетки!

Л-теанин (L-гамаглутамиламид) е един от психоактивните компоненти на чая (съставлява 50% от аминокиселинното съдържание в чаените листа). и важна част от медитативната житейска философия на Изтока. Представлява натурална аминокиселина, аналог на протеиногенните аминокиселини глутамин и глутамат, която се среща предимно в растенията и гъбите. Подпомага функцията на нервната система и може значително да намали усещането за стрес.

Фармакологичен профил на Л-теанин. Той е уникален и се характеризира с няколко особености. Представлява структурен аналог на възбудния невромедиатор глутамат, който служи за прекурсор в биосинтеза на гама-аминомаслената киселина (ГАМК, GABA) – главния задръжен невромедиатор в централната нервна система (ЦНС). Поддържането на баланса „GABA-глутамат” е от съществено значение за стабилността на нервните функции, на емоционалната стабилност и устойчивостта срещу стрес.

Л-теанин се абсорбира в тънкото черво, след което една част от него хидролизира до L-глутамин и етиламин, а друга преминава през кръвно-мозъчната бариера и осъществява своя ефект директно, реагирайки с глутаматния рецептор и действайки като негов антагонист. Потискането на възбудните нервни импулси в ЦНС води до общоуспокоителен ефект, но понеже не се засягат опиоидни, холинергични или бензодиазепинови рецептори, не се стига до сънливост и наркотичен ефект, а към L-теанина не се развива лекарствена зависимост.

Л-теанин стимулира генерирането на алфа-вълни. Данни от електроенцефалографски проучвания показват, че L-теанин засилва значително мозъчната активност в алфа спектъра (8-13 Hz), за която е характерно спокойното будно състояние, което е предпоставка и за плавно навлизане във фазата на сън след лягане. Засиленият алфа-ритъм води до успокояване без сънливост. Същевременно Л-теанин потиска бета-вълновата активност, която е изявена по време на хиперактивност, разпилени мисли, нервност и безпокойство.

Л-теанин има изключителни ползи и при дейности, изискващи добър фокус, способност за запаметяване и възпроизвеждане на голям обем информация, и др. В тези случаи Л-теанин може да подпомогне менталното представяне и справянето с пространствени и изискващи активното внимание задачи.

Тъй като увеличава нивата на важните невротрансмитери серотонин и допамин в стриатума, хипокампуса и хипоталамуса, Л-теанин има положителен ефекти и върху настроението.

Агенцията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) е дала статут GRAS (Безопасен за обща употреба) на L-теанина. В Япония той е одобрен за употреба във всички храни, диетични напитки, чайове и десерти.

Тъй като Л-теанин проявява хипотензивен ефект (може да понижи кръвното налягане), комбиннираният му прием с антихипертензивни лекарства трябва да се извършва с повишено внимание и по лекарска препоръка. Безопасността му при бременност и кърмене не е доказана в клинични проучвания, въпреки вековната употреба на зелен чай от тези категории потребители.

Съставки:В 1 табл.:Дн. доза:
Л-Теанин Suntheanine®100 mg200 mg

Захарна тръстика органик, стеаринова киселина, ксилитол, тропически плодов аромат, лимонена киселина, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).

Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, захар, пшеница, глутен, мая, соя, яйца, рибни, черупчести и морски продукти, сол, ядки или ГМО.

Подходящ за вегани/вегетарианци.

Нето тегло: 22 g

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното състояние на нервната система и релаксацията на тялото без да предизвиква сънливост.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: Да се сдъвкат по 2 таблетки дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета.