ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS OLIVE LEAF / МАСЛИНА (ЛИСТ) 500МГ КАПС. Х90

NATURAL FACTORS OLIVE LEAF / МАСЛИНА (ЛИСТ) 500МГ КАПС. Х90
NATURAL FACTORS OLIVE LEAF / МАСЛИНА (ЛИСТ) 500МГ КАПС. Х90
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: N343
24.75лв.
Купи

NATURAL FACTORS OLIVE LEAF / МАСЛИНА (ЛИСТ) 500МГ КАПС. Х90

Продуктът Olive Leaf съдържа натурален екстракт от маслина /Olea europaea/, стандартизиран до 15% олеуропеин – активното съединение в листата на растението, проявяващо терапевтични ефекти. Стандартизацията на екстракта до определени нива на олеуропеин гарантира сигурно въздействие върху имунитета и сърдечно-съдовата система.

Какви ползи за здравето осигурява олеуропеин

  • Проявява мощно антибактериално и противогъбично действие.
  • В природната медицина се използва срещу кандидозни инфекции, менингит, пневмония, хепатит В, малария, гонорея, херпес зостер и туберкулоза, инфекции на ушите и пикочните пътища.
  • Притежава антивирусни свойства, благодарение на които облекчава симптомите на обикновена настинка и подпомага терапията при тежки вирусни инфекции. Изследванията показват, че екстрактите от маслинови листа ефективно противодействат на редица патогени, включително някои от вирусите, причиняващи грип и други респираторни инфекции.
  • Подпомага функциите на сърдечно-съдовата система като регулира сърдечния ритъм и способства за понижаване на „лошия“ холестерол (LDL) и кръвното налягане/.
  • Проявява естествен хипогликемичен ефект – допринася за контрола върху нивата на кръвната захар при преддиабетно състояние и диабет.
  • Поддържа мозъчната функция и спомага за профилактиката на деменция и болест на Алцхаймер.
  • Мощен антиоксидант, който поддържа кожата гладка и еластична.

Листата от маслина се използват за първи път с медицинска цел в Древен Египет, където са служили като символ на небесната сила.

Маслиновите листа съдържат редица биоактивни съединения с антиоксидантни, антихипертензивни, противовъзпалителни и хипогликемични свойства.

Олеуропеин – полифенол и мощен антиоксидант, е едно от най-ценните съединения в маслиновите листа. Олеуропеинът привлича вниманието още от началото на 1900 г., когато са открити неговите кардиопротективни, антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства.

Продуктът Olive Leaf на канадската компания Natural Factors е част от специалната продуктова линия HerbalFactors®, която включва специализирани висококачествени растителни екстракти в подкрепа на здравето.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Маслина 

/Olea europaea/екстракт от лист (осигуряващ 15% олеуропеин)

500 mg1000 mg

Оризова пудра, желатинова капсула (желатин, пречистена вода), растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).

Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, захар, пшеница, глутен, царевица, яйца, риба, черупчести, сол, ядки, ГМО.

Хранителна добавка, 90 капсули.   

Дозировка и приложение

Приложение: Антиоксидант. Допринася за поддържане на клетъчното здраве, нормалното функциониране на имунната система, както и за поддържане нормално кръвно налягане и нормални нива на холестерола в кръвта.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти за понижаване на кръвното налягане се консултирайте с лекар преди употреба. Ако приемате повече от 8 седмици без прекъсване се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.   Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: по 1 капсула 1-2 пъти дневно по време на хранене.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на опаковката.