ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS ORGANIC OIL OF OREGANO / ОРГАНИК МАСЛО ОТ РИГАН 180МГ СОФТГЕЛ КАПС. Х30

NATURAL FACTORS ORGANIC OIL OF OREGANO / ОРГАНИК МАСЛО ОТ РИГАН 180МГ СОФТГЕЛ КАПС. Х30
NATURAL FACTORS ORGANIC OIL OF OREGANO / ОРГАНИК МАСЛО ОТ РИГАН 180МГ СОФТГЕЛ КАПС. Х30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: N396
18.10лв.
Купи

NATURAL FACTORS ORGANIC OIL OF OREGANO / ОРГАНИК МАСЛО ОТ РИГАН 180МГ СОФТГЕЛ КАПС. Х30

Органик сертифицирано масло от риган в удобни за прием меки желатинови капсули. Извлечено е от див риган, чрез щадяща технология, гарантираща максимална потентност и чистота. Смесено е с органичен, студено пресован зехтин в съотношение 1:4, с цел по-добро усвояване.

Приемът му допринася за:

  • преодоляване на бактериални, гъбични и паразитни инфекции
  • антиоксидантна защита на организма
  • поддържане функцията на имунната система
  • преодоляване на стомашно-чревни и респираторни инфекции
  • подобряване на храносмилането

Растението риган (Origanum vulgare) е използвано по целия свят като популярна подправка за овкусяване на месо и зеленчуци. За първи път Хипократ го прилага като антисептично средство и с цел подпомагане на организма при леки стомашни и дихателни заболявания.

Много съвременни клинични проучвания доказват, че маслото от риган проявява мощни антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства. Полезните му ефекти се дължат основно на карвакрола – биологично активна съставка, чиито антимикробни свойства засягат множество патогени.

От полза при респираторни инфекции

Маслото от риган не само спомага за борбата с бактериите в дихателните пътища, но същевременно облекчава тежестта на кашлицата и стимулира отхрачването. Това го прави изключително полезно за приложение при бронхит и обикновена настинка.

Подпомага храносмилането

Ползите на маслото от риган при стомашно-чревни инфекции са добре проучени. То допринася за намаляване на диаричните изхождания и спазмите на червата. Смята се, че освен директно антибактериално действие върху стомашно-чревните микроби, намалява газовете и подуването на корема.

Научни данни сочат, че възпалителните заболявания на червата като болестта на Крон и Колит вероятно имат няколко отключващи фактора –  небалансирана чревна флора, физически или емоционален стрес и бактериална или микробна инфекция. На базата на тези научни предположения се правят клинични проучвания, които изследват използването на масло от риган за редуциране на възпалението при тези състояния.

Маслото на Natural Factors е произведено от специално селектиран, ръчно събиран, диворастящ средиземноморски риган. Извлечено е чрез парна дестилация и без употреба на химикали, като чистотата и високата концентрация на активни съставки е напълно запазена. Oтговоря на стандартите за органичен продукт. Притежава сертификат от QAI (базирана в Америка международна компания за органик сертифициране). Източник е на минимум 80% карвакрол.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Риган масло Органик*/Origanum vulgare/, (лист), (осигуряващ  минимум 80 % Карвакрол)180 mg180 mg
Витамин Е (d– алфа токоферол)1 mg1 mg

Софтгел капсула (желатин, глицерин, пречистена вода), студено пресовано зехтин органик.

Не съдържа: изкуствени консерванти, оцветители или подсладители, царевица, млечни продукти, соя, нишесте, пшеница, мая или ГМО.

Хранителна добавка, 30 софтгел капсули.

Дозировка и приложение

Приложение: допринася за нормалното функциониране на стомаха, червата, храносмилането, нервната система и дихателните пътища, както и за нормалните нива на токсините в организма.

Забележка: да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: по 1 софтгел капсула дневно.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: виж опаковката.