ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS PCOS CARE / ГРИЖА ПРИ ПОЛИКИСТОЗЕН ОВАРИАЛЕН СИНДРОМ 129ГР ПУДРА

NATURAL FACTORS PCOS CARE / ГРИЖА ПРИ ПОЛИКИСТОЗЕН ОВАРИАЛЕН СИНДРОМ 129ГР ПУДРА
NATURAL FACTORS PCOS CARE / ГРИЖА ПРИ ПОЛИКИСТОЗЕН ОВАРИАЛЕН СИНДРОМ 129ГР ПУДРА
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: N044
94.15лв.
Купи

NATURAL FACTORS PCOS CARE / ГРИЖА ПРИ ПОЛИКИСТОЗЕН ОВАРИАЛЕН СИНДРОМ 129ГР ПУДРА

PCOS Care™ (Грижа при поликистозен овариален синдром) – естествен продукт в подкрепа на яйчниковата функция при жени със СПКЯ

PCOS Care™ е иновативна специализирана формула, разработена за подобряване на метаболитната и яйчниковата функция у жени във фертилна възраст, засегнати от Синдрома на поликистозните яйчници. Редовният прием на продукта нормализира месечния цикъл, понижава нивата на тестостерона, проявите на акнето и хирзутизма, нормализира нивата на кръвната захар и оптимизира фертилността и вероятността за успешно зачеване.

PCOS Care™ съдържа мио-инозитол, д-хиро-инозитол, фолиева киселина и витамин В 12 – комбинация с доказани за женското здраве ползи. Препоръчва при: Синдром на поликистозните яйчници, повишени нива на андрогени (мъжки полови хормони), репродуктивни проблеми, повишени нива на инсулина и нарушения в инсулиновата чувствителност.

 • Как действа PCOS Care™ ?
 • допринася за нормализиране продукцията на инсулин, лутеинизиращ хормон (ЛХ) и андрогени;
 • съдейства за възстановяване на редовния менструален цикъл и яйчниковите функции, и стимулира овулацията;
 • спомага за поддържане качеството на яйцеклетките (ооцити) и намаляване броя на негодните яйцеклетки;
 • предоставя ползи за субфертилни жени, които желаят да заченат ин витро /IVF или ICSI/;
 • повлиява благоприятно ендокринните и метаболитни параметри;
 • спомага за поддържане нормални нива на кръвното налягане и подобряване чувствителността на тялото към инсулина;
 • оказва благоприятен ефект върху яйчниците на метаболитно и хормонално  ниво.

Мио-инозитол  и D-хиро-инозитол са естествено срещащи се форми на инозитола – витаминоподобно вещество, поддържащо структурния интегритет  на клетъчните мембрани. В продукта PCOS Care™ мио-инозитол и д-хиро-инозитол са представени в най-ефективното си физиологично съотношение – 40:1.

Продуктът не съдържа оцветители, консерванти или подсладители, ГМО и масови алергени като млечни и морски продукти, глутен, яйца, соя или ядки. Подходящ е за вегетарианци и вегани. Неароматизираният прах позволява двукратно дневно дозиране с предпочитана храна или напитка.

Синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ) е едно от най-често срещаните ендокринни нарушения у жените в репродуктивна възраст. Характеризира се с менструални аномалии, клинично изявен хиперандрогенизъм, множество анормални кисти и увеличаване на яйчниците. Синдромът на поликистозните яйчници е и основната причина за безплодие, дължащо се на менструална дисфункция.

Проучвания показват, че изменената инсулинова сигнална трансдукция у пациентки със Синдром на поликистозните яйчници може да доведе до инсулинова резистентност, което от своя страна да предизвика анормална яйчникова стероидогенеза с покачване на тестостероновите нива. Инсулиновата резистентност и компенсаторната хиперинсулинемия засягат около 65-70% от жените със СПКЯ, като 70-80% от тях са с наднормено тегло.

Жените с наднормено тегло и Синдром на поликистозните яйчници се повлияват благоприятно от лечението с инсулин-чувствителни лекарства, които намаляват серумната концентрация на андрогени и възстановяват овулацията. Проблемът е, че тези медикаменти проявяват и нежелани ефекти, включително стомашно-чревен дискомфорт, гадене, подуване, газове и диария, покачване на теглото. Установено е още, че употребата им като цяло е свързана и с увеличен риск от артериални заболявания и инфаркт на миокарда. Дългосрочната употреба на орални контрацептиви и антиандрогени при СПКЯ също може да има негативни ефекти.

Редица проучвания сочат, че терапията с двата инозитолови стереоизомера – мио-инозитол и D-хиро-инозитол,  подобрява клиничната картина при жени със Синдром на поликистозните яйчници и наднормено тегло, и намалява риска от метаболитен синдром, без да предизвиква нежелани ефекти. Напоследък все повече специалисти комбинират мио-инозитол и D-хиро-инозитол с конвенционалното лечение, тъй като те ефективно противодействат на ендокринно-метаболитните нарушения, съпътстващи СПКЯ.

Мио-инозитолът и D-хиро-инозитолът играят ключова роля в множество клетъчни процеси, контролиращи глюкозния метаболизъм. Те действат като инсулинови сенсибилизатори, които усилват физиологичната инсулинова рецепторна активност и понижават нивата на серумната глюкоза. Мио-инозитолът и D-хиро-инозитолът намаляват серумните нива на инсулин и тестостерон, и възстановяват нормалната овулация у жени със Синдром на поликистозните яйчници. Установено е, че повишените нива на мио-инозитол във фоликулярната течност могат да изиграят специфична роля в узряването на фоликулите и да поддържат качеството на яйцеклетките.

Инозитолът се среща в най-големи концентрации в човешкия мозък и в този на бозайниците, но изпълнява роли в различни други тъкани. Среща се и в някои храни от животински произход, в ядките, семената и плодовете. Дневното количество произведен инозитол в организма е около 2-3 gr, от които поне 2 gr. се синтезират в бъбреците и няколкостотин mg – в тестисите. Оттам по кръвен път инозитолът преминава през кръвномозъчната бариера и прониква в ЦНС, където се включва в структурата на важни фосфолипиди или действа като сигнална молекула. Сред физиологичните ефекти на инозитола се откроявят следните:

 • участва в свързването на редица невротрансмитери и хормони за съответните им рецептори, с което регулира различни биосинтетични и поведенчески процеси;
 • повлиява отделянето на серотонин и намалява тревожността и нервното напрежение, породено от стреса и хормоналния дисбаланс;
 • понижава инсулиновата резистентност и намалява нивата на серумния инсулин и поради това намалява тестостероновата продукция, предизвикана от излишния инсулин.

Какви са ползите на витамин В12 и активната форма на фолиева киселина – 5-Метилтетрахидрофолат?

Витамин В12. При много заболявания се установява недостиг на В12, включително при затлъстяване, инсулинова резистентност, захарен диабет, инфертилите и синдром на поликистозните яйчници.  Установено е, че много от жените със затлъстяване, инсулинова резистентност и СПКЯ имат значително по-ниски нива на витамин В12, поради което се препоръчва те да си го набавят допълнително. PCOS Care съдържа биоактивния витамер на витамин В12 – метилкобаламин, който има висока бионаличност и оптимално ефективно действие в организма.

5-Метилтетрахидрофолат (L-5-MTHF). Това е биологично активната форма на фолиевата киселина, отличаваща се с оптимална степен на усвояване. Включването на L-5-MTHF , а не на фолиева киселина в този продукт, е от съществено значение, понеже в организма фолиевата киселина не е активна, а се метаболизира до активния метилтетрахидрофолат под действието на ензима метилтетрахидрофолат редуктаза (MTHFR). Проблемът с този ензим е, че между 10 и 40% от хората имат генетични вариации в гена, кодиращ този ензим, и намаляващи значително активността му спрямо нормата. Често приемът на чиста фолиева киселина не допринася съществено за здравето им. Поради това, PCOS Care съдържа само активния витамер на витамин В9 – L-5-MTHF. Активната форма на фолиева киселина – 5-Метилтетрахидрофолат е необходима за изграждането на ДНК и РНК, и за метаболизирането на аминокиселини, имащи отношение към растежа и размножаването на клетките. В различни клетъчни проучвания е установено, че активната форма на фолиева киселина подобрява клиничната картина при СПКЯ и увеличава шансовете за забременяване и износването на плод без дефекти на невралната тръба. Тя има положително въздействие върху симптомите на СПКЯ, но по-слабо от това на мио-инозитола. Съчетанието на активната форма на фолиева киселина и инозитол има синергичен ефект, надхвърлящ този на двата нутриента поотделно.

Съставки:В 1 доза / 2.15 g:Дн. доза:
Мио-Инозитол2000 mg 4000 mg
D-Хиро Инозитол50 mg 100 mg
Фолива киселина/ Фолат (L- 5-метилтетрагидрофолат, калциева сол)200 µg  400 µg
Витамин В12 (Метилкобаламин)1.5 µg 3 µg

Oризово брашно (пудра)

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, животински продукти, сол, ядки и ГМО. Подходящ за вегани/вегетарианци.

Хранителна добавка,  129 g пудра. 

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното състояние на женския организъм, както и за поддържане на нормалния глюкозен метаболизъм. Допринася за нормалното развитие на плода през 1-вия триместър на бременността. Продуктът е подходящ при инвитро процедури.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: По 1 м.л. (2.15 g),  2 пъти дневно, разтворени в 250 ml вода.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на етикета на опаковката.