ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS PS IQ / ФОРМУЛА ЗА ПАМЕТ И КОНЦЕНТРАЦИЯ 498МГ СОФТГЕЛ КАПС. Х60

NATURAL FACTORS PS IQ / ФОРМУЛА ЗА ПАМЕТ И КОНЦЕНТРАЦИЯ 498МГ СОФТГЕЛ КАПС. Х60
NATURAL FACTORS PS IQ / ФОРМУЛА ЗА ПАМЕТ И КОНЦЕНТРАЦИЯ 498МГ СОФТГЕЛ КАПС. Х60
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: N383
42.30лв.
Купи

NATURAL FACTORS PS IQ / ФОРМУЛА ЗА ПАМЕТ И КОНЦЕНТРАЦИЯ 498МГ СОФТГЕЛ КАПС. Х60

Какво съдържа: слънчогледов лецитин (богат на мембранни фосфолипиди) – фосфатидилсерин (PS), фосфатидилхолин (PC), фосфатидилинозитол (PI) и фосфатидилетаноламин (PE), масло от риба тон (богат източник на Омега-3 мастни киселини), масло от семена на вечерна иглика (богато на линолова и гама-линоленова киселина и витамин Е - токоферол).

Приемът на PS IQ Memory допринася за:

 • забавяне на свързаната с възрастта загуба на памет;
 • подобряване на способността за запаметяване и концентрация;
 • съкращаване на времето за запомняне на нова информация;
 • засилване на способността за преработване на обемни количества информация в условията на интензивен стрес;
 • защитата на главния мозък от съвременните условия на живот и труд в замърсена околна среда. 

СВОЙСТВА НА СЪСТАВКИТЕ В PS IQ MEMORY

 • Слънчогледов лецитин, от който фосфатидилсерин (PS), фосфатидилхолин (PC), фосфатидилинозитол (PI) и фосфатидилетаноламин (PE)

Слънчогледов лецитин - сборно понятие за фосфолипидния комплекс, който участва в изграждането на невроналните мембрани. Има важни предимства пред соевия лецитин – не е с ГМО-произход, не предизвиква алергични реакции и не съдържа естрогеноподобни изофлавони. Методът, по който се добива не включва използване на токсични солвенти, а процесът на екстракция от слънчогледа е механичен, без употреба на химикали.

Фосфатидилсерин (PS) – важен мембранен фосфолипид, осигуряващ оптимална пропускливост на невроналните мембрани за невромедиатори като ацетилхолин и допамин. Организмът синтезира нужните му количества, но с напредване на възрастта се развива недостиг на PS, който води до невродегенеративни заболявания – форми на деменция като болест на Алцхаймер, старческа сенилност и др.

Фосфатидилхолин (PC) – главен компонент на клетъчните мембрани, изпълняващ важни транспортни функции в тях. Източник е на холин – прекурсор на невромедиатора ацетилхолин, с чийто недостиг се асоциират много от невродегенеративните промени в централната нервна система. В ранните години мозъкът съдържа голямо количество PC, но с напредване на възрастта биосинтезът му се забавя.

Фосфатидилинозитол (PI) – съставлява около 10% от фосфолипидите в мозъка. Основен източник на диацилглицероли – сигнални молекули, активиращи ензими с различни функции в нервната тъкан. Прекурсор е на 2-арахидоноил глицерола, който е важен лиганд на канабиноидните рецептори в централната нервна система.

Фосфатидилетаноламин (PE) – намира се основно от вътрешната страна на двойния фосфолипиден слой на невроналните мембрани. Има антиоксидантни ефекти, забавя липидната пероксидация и участва в поддържане нормалните свойства на кръвта, като се свързва с фактори на кръвосъсирването.

 • Омега-3 полиненаситени мастни киселини

Важен елемент на клетъчните мембрани, чиито основен източник е рибеното масло. Главните представители на Омега-3 са докозахексаеновата (DHA) и ейкозапентаеновата (EPA) киселини. PS IQ Memory съдържа Омега-3, добити от масло от риба тон, което е тествано за тежки метали, пестициди и пероксиди.

Докозахексаенова киселина (DHA) – структурен компонент на кората на главния мозък, кожата, ретината. Съставлява 40% от полиненаситените мастни киселини в мозъка и 60% от тези в ретината. Дефицитът на DHA се наблюдава при болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон и тежки депресии.

Ейкозапентаенова кисeлина (EPA) – синтезира се в организма от алфа-линоленова киселина, но основното количество от нея се набавя с храната. EPA е изключително полезна за сърдечно-съдовата система, понижава възпалението и риска от тромбози (инсулти) в главния мозък.

 • Масло от семена на вечерна иглика (Oenothera biennis)

Източник на есенциалните мастни киселини гама-линоленова (GLA) и линолова (LA). Гама-линоленовата киселина има стабилизиращ ефект върху мембраните на бавно обновяващите се клетки, каквито са невроните. Линоловата киселина стабилизира нервната система при депресия и биполярни разстройства.

 • Витамин Е (алфа-токоферол)

Има важна роля за невропротекцията – предпазва мозъчната тъкан от дългосрочните последици на оксидативния стрес.


PS IQ Memory не съдържа соеви алергени и генномодифицирани организми. 

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Лецитин от слънчоглед (семена) ,обогатен с  Фосфатидилсерин, от койтоФосфатидилсерин (PS) – 25 mg
Съдържа още: Фосфатидилхолин (PC),Фосфатидилинозитол (PI) и Фосфатидилетаноламин (PE)
138 mg   1380 mg
Масло от риба тон, от което: Докозахексаенова киселина(DHA) – 50 mg Ейкозапентаенова киселина (EPA)- 10 mg200 mg    2000 mg    
Масло от вечерна иглика (семена), от което: гама-линоленова киселина(GLA) – 15 mg, Линолова киселина (LA) – 97 mg150 mg1500 mg
Витамин Е (D-алфа токоферол)  10 mg100 mg

Други съставки: софтгел капсула (желатин, глицетин, пречистена вода), слънчогледово масло.

Не съдържа: генно модифицирани агенти; изкуствени консерванти, оцветители или подсладители; царевица, млечни продукти, соя,нишесте, пшеница, глутен или мая.

Хранителна добавка, 60 софтгел капсули

Нето тегло: 36 g

Дозировка и приложение

Дозировка и приложение:  По 4 софтгел капсули  сутрин и по 3 софгел капсули обед и вечер, с храна.

Приложение:  Допринася за нормалното функциониране на мозъчната и нервната функции.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар. Продуктът е подходящ за деца/които могат да приемат капсули/, но не повече от 4 капсули дневно.  Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Съхранение: На място недостъпно за деца!

Годност и партида: Виж опаковката.