ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS SAM-E / САМ-Е 200МГ ТАБЛ. Х30

NATURAL FACTORS SAM-E / САМ-Е 200МГ ТАБЛ. Х30
NATURAL FACTORS SAM-E / САМ-Е 200МГ ТАБЛ. Х30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: N401
66.45лв.
Купи

NATURAL FACTORS SAM-E / САМ-Е 200МГ ТАБЛ. Х30

САМ-е 200 мг – естествен продукт при депресии и проблеми със ставите

При често повтарящи се депресивни настроения, апатия и слаба активност. Въпреки огромният брой антидепресанти, които могат да се намерят днес, броят на хората с депресия непрекъснато се увеличава. В редица случаи конвенционалните медикаменти имат сериозни нежелани странични ефекти или въздействието им е само временно. Макар да има различни видове депресия, всички те си приличат по някои общи симптоми.

Човек губи интерес към обичайните дейности, мъчи го умора и прекомерна сънливост през деня, а нощем сънят му е неспокоен, трудно се концентрира, чувства се безполезен и страда от засилено чувство на вина, няма апетит, претърпява значителна загуба на теглото… Симптомите на депресията могат да бъдат и противоположни на обичайните, като например: непрестанно желание за храна и напълняване, нужда от сън повече от обичайното, раздразнителност и гневливост, хиперактивно поведение и т.н.

САМ-е  допринася за увеличаване нивата на серотонин, допамин, фосфатидилсерин и други мозъчни химикали и невротрансмитери, отговорни за усещането за спокойствие, доброто настроение, спокойния сън и др. Клиничните изследвания, направени през последните няколко години показват, че S-аденозил-L-метионин (SAMe), повишава настроението и има положителен ефект върху поведението. Подпомага възстановяването на нервната система при емоционален дисбаланс. Спомага за намаляване на психическата умора и съдейства за повишаване на тонуса. Природен антидепресант. Не води до страничните ефекти, които повечето отпускани с рецепта лекарства предизвикват. Има положително въздействие и върху познавателните способности, поведението и предпазването на мозъка от стресови фактори. Облекчава незсънието и състоянията на тревожност, хроничен стрес и умора. Подпомага увеличаването на психическата енергия и устойчивост. Насърчава жлъчния поток и инактивира излишните естрогени, чието прекомерно производство може да увеличи умората и лошото настроение.

При проблеми със ставите. Остри болки в ставите и затруднено придвижване, скованост и дискомфорт, отоци по тялото… Това са най-често срещаните симптоми при артрит. Въздействието на основните медикаменти, които конвенционалната терапия използва при подобни проблеми, се ограничава до облекчаване на болката и възпалението. Но за да бъдат максимално повлияни нарушенията на ставите, е необходим прием и на хранителни вещества, които възстановяват съединителната тъкан и забавят последващото й увреждане.

САМ-е допринася за поддържане нормалното функциониране на ставите, спомага за облекчаването на болката и противодейства на възпалителните процеси. Редуцира зачервяванията и подуването. При прием се натрупва в синовиалната течност, смазваща ставите и спомага за блокиране на ензимите, отговорни за разрушаването на хрущяла. Насърчава производството на глюкозамин.

В някои случаи насърчава образуването на нова съединителна тъкан и растежа на хрущяла. Допринася за забаване дегенерацията на ставите, която е основна причина за разграждането на хрущяла. Облекчава напрежението в ставите при движение или в застой.

Счита се, че SAMe действа също толкова ефективно срещу болката и възпалението, както нестероидните противовъзпалителни лекарства, но без да води до страничните им неблагоприятни ефекти върху стомаха и други органи и системи. За разлика от тях обаче, му е небходимо повече време за да упражни действието си.

S-Аденозил-L-метионин (САМ-е / SAMe) или S-Аденозилметионин, е съединение, което естествено се произвежда  в тялото от аминокиселината метионин и се намира в почти всички тъкани на човешкото тяло.  Образува се от аминокиселината метионин, свързана с аденозинтрифосфорната киселина (аденозинтрифосфат или АТФ) – ключова енергийна молекула в тялото.

САМ-е е един от най-мощните метилови донори, чиито синтез с напредването на възрастта или под въздействие на други фактори, намалява. Основната задача на САМ-е е да дарява метилови групи към различни молекули в тялото, благодарение на което в тялото се извършват стотици метаболитни реакции като формиране на ДНК, протеини, хормони, мастни и нуклеинови киселини, и др.

S-Аденозилметионин съществува в две форми – S/S и R/S, като биологично активната му форма е със S/S структура. САМ-е защитава мозъка и нервните обвивки, прехвърляйки им своята S-метилова група. Този процес допринася за увеличаване синтеза на серотонин, допамин и фосфатидилсерин, важни за настроението и тонуса.

С помощта на витамин В12 и витамин В9 (фолиева киселина), САМ-е прехвърля метиловата група от състава си върху околните тъкани и органи, чрез което поддържа клетъчните мембрани, отстранява токсичните вещества от организма и увеличава производството на подобряващите настроението невротрансмитери.

С разпадането си, САМ-е зарежда много други молекули, който процес насърчава поддържането на ставния хрущял в добро състояние. Счита се, че САМ-е увеличава растежа на хондроцитите – клетките, изграждащи ставния хрущял, подобрява плътността на хрущяла и намалява увреждането на хондроцитите.

Много съвременни изследвания сочат, че дефицитът на САМ-е често срещан у хора с депресии, остеоартрит, както и в случаите на нарушено функциониране на черния дроб.

Препоръчва се САМ-е да се приема на празен стомах, тъй като така се усвоява много по-добре.

Съставки:В 1 табл.:Дн. доза:
S-Аденозил-L-Метионин (SAMe) (от  400 mg S-Аденозил-L-Метионин дисулфат тозилат)200 mg1600 mg

Не съдържа: Глутен,  пшеница,  млечни  продукти,  яйца,  захар,  соя, фъстъци,  риба, миди, животински продукти,  сол, изкуствени аромати, консерванти или ГМО.

Хранителна добавка, 30 таблетки

Нето тегло: 14 g

Дозировка и приложение

Дозировка и приложение: САМ-е трябва да се приема на празен стомах!

За нервна система: От 1 до 4 таблетки 2 пъти дневно.

За опорно-двигателния апарат: От 1 до 3 таблетки 2 пъти дневно.

Приложение:  Допринася за нормалното състояние на нервната система, съня и ставите.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Ако приемате антидепресанти или страдате от биполярно разстройство се консултирайте с лекар.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета.