ПРОДУКТИ
Кошница

NATURAL FACTORS SLEEP RELAX FORMULA / ФОРМУЛА ЗА СПОКОЕН СЪН 325МГ КАПС. Х90

NATURAL FACTORS SLEEP RELAX FORMULA / ФОРМУЛА ЗА СПОКОЕН СЪН 325МГ КАПС. Х90
NATURAL FACTORS SLEEP RELAX FORMULA / ФОРМУЛА ЗА СПОКОЕН СЪН 325МГ КАПС. Х90
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: N076
37.15лв.
Купи

NATURAL FACTORS SLEEP RELAX FORMULA / ФОРМУЛА ЗА СПОКОЕН СЪН 325МГ КАПС. Х90

Sleep Relax Formula е билкова формула за възстановяване на съня и укрепване на нервната система. Съдържа екстракти от четири лечебни растения с добре проучени и доказани във времето естествени анксиолитични свойства – валериана, американски шлемник, пасифлора и хмел. Тази комбинация проявява естествено седативно, сънотворно, успокояващо, невропротективно и антиоксидантно действие. Формулата е напълно безопасна и не предизвиква нежелани ефекти като физическа или психическа зависимост, фармакологична толерантност, необходимост от постоянно завишаване на приеманите дози и др.

Sleep Relax Formula осигурява следните ползи:

 • намалява въздействието на физическия и психически стрес;
 • потиска тревожността и нервното напрежение;
 • улеснява заспиването при инцидентни затруднения със съня;
 • поддържа нормалния ритъм на съня, без да нарушава фазите му;
 • има силно невроукрепващо действие и улеснява възстановяването на невроните и прилежащите им тъкани.

Свойства на съставките в Sleep Relax Formula

 • Валериана (Valeriana officinalis от сем. Валерианови - Valeranaceae)

Традиционно европейско седативно и сънотворно билково средство. Употребяемата й част са коренищата с корените. Те имат светлокафяв цвят и специфичен мирис, дължащ се на съдържащото се в тях етерично масло (изовалерианова киселина, борнеол, валеренови киселини, камфен, лимонен и др.), иридоидни триестери (валепотриати), мастни и ароматни киселини, фенолни съединения и алкалоиди. Използваният в Sleep Relax Formula екстракт, е стандартизиран върху съдържанието на 0.8% валеренови киселини.

В българската и европейската народна медицина, екстрактите от валериана успешно се използват срещу главоболие, безсъние, епилепсия, световъртеж, хипертония, припадъци и гърчове, истерия.

Седативните свойства на валериана са свързани с потискане обратния захват на гама-аминомаслената киселина (GABA), която е главният задръжен невромедиатор, както и с увеличаване концентрациите й в синаптичната цепка. Терапията с валериана възстановява нормалните фази на съня и успокоява свръхвъзбудената нервна система.

 • Американски шлемник (Scutellaria laterifolia от сем. Устоцветни - Lamiaceae)

Седативно, антиконвулсивно и противовъзпалително лечебно растение, чиито употребяеми части са цъфтящите стръкове. Активните му компоненти са предимно флавоноиди, иридоиди и сесквитерпеноиди.

Екстрактите от американски шлемник действат като анксиолитици, които потискат безпокойството, без да понижават жизнената енергия и мозъчната функция, което е характерно за синтетичните стимуланти.

 • Пасифлора / Страстоцвет (Passiflora incarnata от сем. Пасифлорови - Passifloraceae)

Представлява пълзяща лиана от тропиците и субтропиците на двата Американски субконтинента. Активните компоненти на растението са концентрирани в цветовете му, като най-значими от тях са флавоноидите, хармановите алкалоиди и цианогенните гликозиди.

Пасифлора въздейства върху GABA-ергичната система на сигнализация в централната нервна система, без да води до привикване и наркотично опиянение в нормалните си дози. Оказва антидепресивен ефект, благодарение на способността си да потиска активността на моноаминоксидазата (природни MAO инхибитори).

 • Хмел (Humulus lupulus от сем. Конопови - Cannabaceae)

Лечебно растение с отдавна известни седативни, антидепресантни, анксиолитични и леко сънотворни ефекти. В Sleep Relax Formula хмелът е представен като смес от разпрашените женски шишарковидни съцветия и 5:1 екстракт от тях, с цел да се осигури наличието на всички биоактивни компоненти на билката.

Над 330 активни компоненти са изолирани от хмеловите съцветия, съдържащи се както в етеричното масло, така и в смолистите фракции.

В българската народна медицина и фитотерапия хмелът често се комбинира с валериана в различни чайове и тинктури срещу безсъние, лошо настроение, тревожност, както и при нервна възбудимост. Съчетанието от хмел и валериана е доказано ефективно в рандомизирани и плацебо-контролирани клинични проучвания.

Въпреки че хмелът и канабисът принадлежат към едно и също семейство, в хмела не се съдържа психоактивния делта-9-тетрахидроканабинол, характерен за конопа.   

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Валериана екстракт 4:1 от корен, стандартизиран до 0.8% валерианова киселина100 mg300 mg
Шлемник на прах (външни части)100 mg300 mg
Пасифлора екстракт 4:1 от цвят50 mg150 mg
Хмел на прах (цвят)50 mg150 mg
Хмел екстракт 5:1 от цвят25 mg75 mg


Други съставки: Желатин (капсула), оризово нишесте.

Не съдържа: Изкуствени консерванти, оцветители или подсладители; млечни продукти, соя, пшеница или мая.

Хранителна добавка, 90 капсули

Нето тегло: 48 g

Дозировка и приложение

Дозировка и приложение:  При необходимост от 1 до 3 капсули на ден преди лягане.

Приложение:  Допринася за поддържането на нормалната функция на съня и за нормалното функциониране на нервната система.

Забележка: Не се препоръчва за бременни и кърмещи.  Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Съхранение: На място недостъпно за деца!

Годност и партида: Виж опаковката.