ПРОДУКТИ
Кошница

Nature's Way Витамин B2 100 mg х 100 капсули

Nature's Way Витамин B2 100 mg х 100 капсули
Nature's Way Витамин B2 100 mg х 100 капсули
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: 1408
24.35лв.
Купи

Nature's Way Витамин B2 100 mg

 

Витамин B2 100 mg е естествен продукт в подкрепа на енергийния метаболизъм. Известен е още като рибофлавин и е водоразтворим витамин, един от най-важните витамини, коензим при много биохимични процеси. За да функционират правилно, мозъкът и нервната система изискват наличие на достатъчно В2. Той е необходим още за кожата, косата, зрителните органи и черния дроб. Тъй като е водоразтворим витамин, който не се съхранява от организма, В2 трябва да се набавя ежедневно чрез диетата и/или хранителна добавка.

Витамин B2 100 mg помага при:

  • Мигрена: Доказано е, че хората с дефицит на В2 често страдат от главоболие или мигрена. Витамин В2 е ефективен естествен лек за превенция и терапия на мигренозно главоболие. В2 облекчава силната болка и общия дискомфорт, и съкращава продължителността на мигренозните пристъпи.
  • Проблеми със зрението: Изследвания показват, че дефицитът на В2 може да е свързан с различни зрителни нарушения. Ежедневният прием на витамин В2 допринася за подсилване на роговицата и намаляване на риска от катаракта, кератоконус и глаукома.
  • Анемия: Анемията възниква в резултат от намалено производство на червени кръвни клетки, затруднено пренасяне на кислорода в кръвта, загуба на кръв и др. Витамин B2 е ключов фактор в пълноценното усвояване на желязото, транспортирането на кислорода към клетките и производството на червени кръвни телца.
  • Сърдечно-съдови нарушения: Много често развитието на сърдечно-съдовите заболявания е пряко свързано с наличие на високи нива на хомоцистеин в кръвта. Натрупването на хомоцистеин в тялото уврежда сърдечно-съдовото здраве и нормалните функции на централната нервна система. Дефицитът на В-витамини затруднява отстраняването на хомоцистеина и увеличаване на неговите плазмени концентрации.

 

 

 

Състав:

Хранителна добавка, 100 капсули. 1 капсула съдържа:

  • Витамин В2: 100 mg

Целулоза, желатин (капсула),  магнезиев стеарат.

Не съдържа: Захар, сол, мая, пшеница, царевица, соя, млечни продукти, изкуствени оцветители, аромати или консерванти.

 

 

Приложение:

Допринася за нормалния енергиен метаболизъм.

 

Прием: По 1 капсула  дневно, за предпочитане с храна.

Забележка: При бременност и кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.