ПРОДУКТИ
Кошница

Nature's Way Ди Джи Ел (DGL) x 100 дъвчащи таблетки

Nature's Way Ди Джи Ел (DGL) x 100 дъвчащи таблетки
Nature's Way Ди Джи Ел (DGL) x 100 дъвчащи таблетки
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a4036
40.20лв.
Купи

Nature's Way Ди Джи Ел (DGL) 

 

Съдържа висококачествен, деглициризиниран екстракт от сладък корен, патентован като GutGard™. GutGard™ е с клинично доказана ефикасност и има следните ползи:

  • при стомашни киселини – успокоява стомашната лигавица, намалява тежестта и паренето в горната част на корема и задгръдната кост. съдейства за потискане на рефлукса (връщането на киселината от стомаха в хранопровода);
  • спомага за нормалното храносмилане и облекчава състояния като подуване и тежест след хранене;
  • допринася за потискане развитието на Helicobacter pylori – бактерия, която причинява стомашни язви и хроничен гастрит;
  • при пептични язви – подпомага лечението и намалява риска от повторната им поява;
  • потиска възпалителните процеси в храносмилателния тракт;
  • проявява спазмолитично действие;
  • допълнителни ползи: действа секретолитично и отхрачващо, и може да се използва срещу кашлица и възпалено гърло;
  • Патентованият екстракт от сладък корен – GutGard™ съдържа по-малко от 1% глициризин, благодарение на което въздействието му върху кръвното налягане е максимално неутрализирано.
 

Сладък корен (Glycyrrhiza glabra) е растение от сем. Бобови (Fabaceae). Известно е още като женско биле, сладник, сладко коренче, ликвириция. От векове се използва в европейската, китайската, арабската и персийската медицина. Заема важно място в Аюрведа, където е описано още преди 3000 години и известно с наименованията Yasti и Madhuka. Култивира се в някои части на Индия, Персия/Иран и Афганистан. У нас растението се среща нарядко по песъчливи места край р. Дунав, но също така се култивира, понеже има статут на защитено растение (ЗБР).

Лечебното действие на сладък корен при стомашна и дуоденална язви, а също и при възпалителни чревни заболявания, е доказвано в многобройни клинични проучвания още през 1970-те години. Благотворните ефекти на растението по отношение на храносмилането и облекчаването на различни смущения (тежест, подуване, гадене и др.) също са отдавна известни. Има надеждно профилактично действие срещу свръхрастежа на патогенната бактерия, причинител на язви – Helicobacter pylori.

От сладкия корен се използват две дроги – необелените корени (Radix Liquiritiae naturale) и обелените корени (Radix Liquiritiae mundana). Фармакопейната дрога са обелените корени, изсушени и стрити на прах.

Най-важните биологично активни компоненти, на които растението дължи лечебните си ефекти, се съдържат в корените му. Те са част от класовете на пентацикличните тритерпеновите сапонини, флавоноидите, кумарините и халконите. Към тези активни вещества принадлежи и тритерпеновият сапонин глициризин, който се отличава със сладкия си вкус (около 50 пъти по-сладък е от захарозата). Най-качествените екстракти от женско биле НЕ съдържат глициризин – той е премахнат от тях, благодарение на което страничните реакции към растението са сведени до минимум. Патентованият екстракт от сладък корен на Nature’s Way – GutGard™, също е деглициризиниран и се отличава с изключително качество и висока степен на безопасност. Той съдържа под 1% глициризин, за да се избегне влиянието върху кръвното налягане. Дозировката е по една таблетка за дъвчене 20 минути преди всяко хранене, или при необходимост.

 

Състав в 1 таблетка:

 

Активни съставки:

Съставки:В 1 табл.:Дн. доза:
Глицин50 mg300 mg
Деглициризиран сладник (женско биле) екстракт от корен GutGard™25 mg150 mg

 

Други съставки:

Фруктоза, манитол, сорбитол, стеаринова киселина, целулоза, натурални аромати, силициев диоксид, мангезиев стеарат.

 

Начин на употреба:

да се сдъвкват по 3 таблетки сутрин след закуска и 3 таблетки вечер след вечеря.