ПРОДУКТИ
Кошница

Nature's Way ДМГ- В15 Комплекс™ х 60 V капсули

Nature's Way ДМГ- В15 Комплекс™ х 60 V капсули
Nature's Way ДМГ- В15 Комплекс™ х 60 V капсули
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: a4038
46.10лв.
Купи

Nature's Way ДМГ- В15 Комплекс™ 

 

Иновативен продукт, допринасящ за поддържане на общото здравословно състояние на организма и имунната система, предпазващ тялото от окисляване на клетките и тяхното оптимално функциониране.

Защо да изберем ДМГ-В15 Комплекс™?

 

 • Поддържа имунната система;
 • Насърчава здравословната сърдечно-съдова функция;
 • Допринася за метаболизирането на глюкозата;
 • Повишава енергийните нива в тялото;
 • Поддържа нормалната функция на мозъка и психическата острота;
 • Подобрява физическото представяне.

ДМГ-В15 Комплекс™ е природосъобразен висококачествен продукт, подпомагащ имунната система, кръвоносните, сърдечно-съдовите и неврологични функции, насърчаващ  възстановяването на мускулите при натоварване и тяхната по-голяма издръжливост.

 • Диметилглицин (DMG) или по-известен като Витамин B15 е хранително вещество, което обичайно се намира в клетките на растенията и животните. Човешкото тяло произвежда много малки количества от това съединение, затова допълнителният му прием е препоръчителен за поддържане функциите на имунната система и по-ефективната употреба на кислорода на клетъчно ниво. DMG (Витамин B15) се използва за успокояване на симптоми при хиперактивност на вниманието, епилепсия, синдром на хроничната умора, алергии, респираторни разстройства, болка и оток (възпаления), алкохолизъм и дори рак. Намира приложение за подобряване функциите на нервната система и черния дроб. Някои хора го използват и за редуциране на стреса и последиците от стареенето, както и за повишаване на съпротивителните сили при инфекции и като адаптогенно средство- за по-добро приспособяване и баланс при стрес. DMG  (Витамин B15) понижава холестерола и триглицеридите и подпомага за поддържане на кръвното налягане и кръвната захар в норми. DMG (Витамин B15) редуцира натрупването на млечна киселина в мускулите, като по този начин съкращава времето за възстановяване след по-сериозно физическо натоварване и подобрява издръжливостта.

 

 • Бетаин хидрохлорид – аминокиселина, която оказва ползи в борбата със сърдечно-съдовите заболявания, спомага за увеличаване на мускулната маса и загубата на мазнини, поради способността си да насърчава протеиновия синтез в организма. Той подпомага чернодробната функция, детоксикацията и функционирането на клетките в организма. Тази аминокиселина се използва за превръщането на хомоцестеина в кръвта до метионин. Високите нива на аминокиселината хомоцистеин могат да бъдат вредни за кръвоносните съдове, потенциално водещи до развитие и натрупване на плака и състояние, наречено атеросклероза (запушени артерии).

 

 • Калий (като калиев аспартат)- Калият е основно хранително вещество, което се използва за поддържане на баланса на течностите и електролитите в организма. Той е жизнено необходим за функционирането на няколко органа, включително сърцето, бъбреците, мозъка и мускулните тъкани.

 

 • Калций (като калциев глюконат монохидрат ) – Калцият е най-богатият минерал в организма, 99% от него се съхранява в структурата на костите и зъбите. Функциите, които той изпълнява не се свеждат само до здравината на костите и зъбите, той осигурява проводимост на нервите, регулира сърдечния ритъм, мускулните контракции и здравословното тегло. Приемът на калций, дава възможност на организма да постигне оптимална нервна трансмисия („междуклетъчна нервна комуникация”), съсирване на кръвта, хормонална секреция и мускулна контракция. Особено важна роля на калция е неговата функция за контрол на киселинния/ алкален баланс на организма.

 

 • Магнезий (като магнезиев аспартат) – минерал с широкоспектърно действие и редица ползи за здравето на човека. Една от неговите функции е за повишаване на енергийните нива. Той активира адезин-трифосфат в тялото (АТФ- енергийният източник на клетката). Недостатъчният прием на магнезий води до чувство на умора и по-голяма нужда от кислород за извършване на физически натоварвания. Жизненоважно е значението му и за функцията на GABA (Гама-аминобутирова киселина)- инхибиторен невротрансмитер, който произвежда „хормоните на щастието” като серотонин. Някои хормони, регулирани от магнезия, са от решаващо значение за успокояването на мозъка и насърчаването на релаксацията, една от причините за безсъние при недостиг на магнезий. Ниските нива са причина и за силните мускулни болки, крампите и усещането за слабост в мускулите. Магнезият спомага за свиването и отпускането на мускулите, включително и на най-важния мускул – сърцето. Импулсните преводи, за които този минерал е отговорен, го правят жизненоважен за мускулните функции и сърдечния ритъм.

 

 • Глицин- Тази аминокиселина е от съществено значение за много различни мускулни, когнитивни и метаболитни функции. Тя подпомага разграждането и транспортирането на хранителни вещества като гликоген и мазнини, които клетките трябва да използват за енергия, а в този процес поддържа силни имунната, храносмилателна и нервна системи. Според някои проучвания, глицинът може да се използва за облекчаване на симптоми при хора, страдащи от язви, артрит, синдром на пропускливите черва, диабет, бъбреци и сърдечна недостатъчност , невро-поведенчески разстройства, хронична умора, нарушения на съня и дори да подпомогне лечението при някои видове рак.

 

Състав в 1 капсула:

 

Активни съставки:

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Магнезий (магнезиев аспартат)25 mg75 mg
Калий (калиев аспартат)30 mg90 mg
Бетаин хидрохлорид 100 mg300 mg
N, N-Диметилглицин хидрохлорид)100 mg300 mg
Калциев глюконат монохидрат31 mg93 mg
Глицин 25 mg75 mg

 

Други съставки:

Растителна капсула (модифцирана целулоза), целулоза, силиконов диоксди, магнезиев стеарат.

 

Начин на употреба:

По 1 капсула 2-3 пъти дневно.