ПРОДУКТИ
Кошница

Nature's Way Петадолекс® Про-Актив x 60 софтгел капсули

Nature's Way Петадолекс® Про-Актив x 60 софтгел капсули
Nature's Way Петадолекс® Про-Актив x 60 софтгел капсули
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: a4062
133.75лв.
Купи

Nature's Way Петадолекс® Про-Актив - естествен продукт за профилактика на инсулт и допълваща терапия при слединсултни състояния

 • Петадолекс Про-Актив е усъвършенстван природен продукт в подкрепа на неврологичното здраве и нормалното мозъчно кръвообращение.
 • Съдържа Petadolex® – патентован, клинично тестван екстракт от корен на пурпурна лечебна овчарка/чобанка. Petadolex® е разработен през 70-те години на миналия век. В продължение на десетилетия се препоръчва от европейските невролози. Предлага се в САЩ и Япония от 1972 г. насам.
 • Допринася за нормалното състояние на фината кръвоносна система на мозъка и намаляване на риска от атеросклеротични изменения, нарушения в кръвоснабдяването на мозъчните структури и влошена микроциркулация.
 • Спомага за активизиране на мозъчната дейност, поддържане на фокуса и паметта, и предоставя подкрепа при световъртеж, нарушено равновесие и шум в ушите.
 • Насърчава притока на кръв, кислород и хранителни вещества към мозъка.
 • Да се използва с цел профилактика или подкрепяща терапия при мозъчно-съдова болест (инсулт).
 • Клиничните изпитвания потвърждават ефикасността на Petadolex® и при мигрена: облекчава болката и спазмите, и има силно противовъзпалителни и релаксиращи свойства. В много от случаите, ефектът му се проявява още в първите 4 седмици от началото на приема.

Петадолекс® Про-Актив съдържа висококачествен, клинично изпитан патентован екстракт от корен на пурпурна лечебна овчарка/чобанка,  стандартизиран до 7,5 мг петасини. Има протективен ефект върху мозъка и нервната система, изключително подходящ в профилактиката на инсулт. Може да се включи към конвенционалното лечение след прекаран инсулт.

Ползи на патентования екстракт от лечебна овчарка / чобанка:

 • Спомага за поддържане здравето на мозъка. Предпазва мозъка от оксидативно увреждане, причинено от натрупването на свободни радикали в условия на стрес, живот в замърсена среда, неправилна диета и други неблагоприятни фактори. Ненавременното неутрализиране на свободните радикали може да доведе до увреждане на клетките и развитието на хронични заболявания. Освен срещу дегенеративни промени в мозъка, Petadolex® може да се използва и като превантивно средство срещу деменция, болест на Алцхаймер, инсулт.
 • Поддържа фокуса и способността за запаметяване, и предоставя ползи при нарушения в равновесието, шум в ушите и световъртеж.
 • Намалява възпалението. Хроничните възпаления са в основата на много заболявания – затлъстяване, рак, диабет, сърдечно-съдови нарушения и др. Petadolex® притежава мощни противовъзпалителни свойства и предотвратява натрупването на възпалителни клетки в тялото.
 • Облекчава състоянието при мигрена. Намалява интензивността на болката, чувствителността към светлина и шум, позивите за повръщане. Намалява честотата на мигренозните пристъпи.
 • Поддържа сърдечното здраве. Понижава общия холестерол, лошия LDL холестерол и спомага за намаляване на телесното тегло и  срещу натрупване на излишни мазнини.
 • При сезонни алергии. Може да бъде отлична природна алтернатива срещу симптоми на сенна хрема и сезонни алергии, и е с релевантно действие, подобно на  антихистамините, стероидите и деконгестатите, без това да доведе до негативни странични ефекти като сънливост и отпадналост.
 • Намалява симптомите на астма. Астмата е често срещан проблем в световен мащаб, засягащ все повече хора. Пурпурната лечебна чобанка оказва успокояващ ефект при симптомите на астма. Проучванията сочат, че приемът на екстракт от билката не само намалява тежестта и продължителността, но и броя на астматичните пристъпи.
 • За разлика от обикновения екстракт от лечебна овчарка/чобанка, в който се съдържат пиролизидинови алкалоиди (PA) – растителни химикали, които могат да увредят черния дроб, патентованият екстракт Petadolex® е свободен от тези опасни съединения и не застрашава здравето!

Състав в 1 капсула:

Активни съставки:

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Пурпурна лечебна овчарка/ чобанка (Petadolex® бранд) корен екстракт, стандартизиран до 7.5 mg петасини50 mg 150 mg 

Други съставки:

Средноверижни триглицериди, желатин, глицерин, сорбитол, пречистена вода, рибофлавин за цвят.

Начин на употреба:

По 1 капсула 2-3 пъти дневно.